Žaliosios rodyklės sugrįš ir į Uteną

Šių metų pradžioje šalies miestų sankryžose nebeliko papildomų lentelių su žalios spalvos rodyklėmis, tad daugelyje gatvių atsirado eismo spūsčių. Uteniškiai skambučiais ėmė aktyviai atakuoti Utenos rajono savivaldybės administracijos ir Utenos miesto seniūnijos darbuotojus piktindamiesi, kad prie šviesoforų sankryžose tenka ilgai stovėti. Šiai naujovei nebuvo pakankamai pasiruošta visoje šalyje, todėl Susisiekimo ministerija buvo priversta imtis naujos tvarkos. Šią savaitę vairuotojus pasiekė žinia, kad žaliosios rodyklės sugrįžta.

Šią situaciją pakomentuoti paprašėme Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjo pavaduotojo Egidijaus Bukio. Jis teigė, kad ketvirtadienį posėdžiavo Utenos rajono saugaus eismo komisijos nariai. Anot pašnekovo, jie sutartinai nusprendė, kad tose vietose, kur anksčiau buvo papildomos lentelės su žaliosiomis rodyklėmis, jos bus sugrąžintos. Pasak E. Bukio, numatyta papildomas lenteles grąžinti dalyje miesto sankryžų: J. Basanavičiaus–Pramonės g., J. Basanavičiaus–Kupiškio g., J. Basanavičiaus–Pušynėlio g., Kupiškio–Molėtų g. ir Užpalių–Vaižganto g. Kitose sankryžose įrengti kitokio pobūdžio šviesoforai, tad sukti į dešinę leidžiančių papildomų lentelių su žaliosiomis rodyklėmis įrengti, kaip teigė E. Bukys, nenumatyta. Taip pat jų nebus ir Aušros gatvėje, mat čia vyksta rekonstrukcijos darbai.

Kada žaliosios rodyklės bus grąžintos į Uteną, E. Bukys sakė negalintis tiksliai pasakyti, mat konkrečius veiksmus dar turės patvirtinti Susisiekimo ministerija.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas