Tarybos posėdis prasidėjo opozicijos puolimu

Ketvirtadienio rytą prasidėjusiame rajono savivaldybės tarybos (toliau – Tarybos) jubiliejiniame 10-ajame šių metų posėdyje siūlomoje darbotvarkėje buvo numatyti 25 klausimai. Tačiau Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojui Vidmantui Valinčiui pasiūlius prie darbotvarkės pridėti dar du klausimus, buvo balsuota už 27 klausimų svarstymą. Darbotvarkėje atsirado dar du klausimai dėl darbo sutarčių nutraukimo šalių susitarimu. Tarybos posėdyje nedalyvavo konservatorius Kęstutis Udras ir socdemas Virginijus Keraminas.

Pirmuoju klausimu buvo svarstytas Utenos rajono savivaldybės šių metų biudžeto pakeitimo patvirtinimas. Nuo jo svarstymo nusišalino dalis Tarybos narių, kurių šeimos nariai dirba biudžetinėse įstaigose. Pranešėjai Finansų skyriaus vedėjai Almai Vedrickienei teko atsakyti ir į nepatogius opozicijos klausimus, ir kaip visada klausimų apie biudžetą pažėrė neseniai Lietuvos liberalų partiją palikęs Marijus Kaukėnas.

Opozicijos frakcijos vadovas Rimantas Dijokas pastebėjo, kad posėdžio prezidiume sėdi vien tik moterys, nieko bendra neturinčios su politikų sprendimais, kai tuo tarpu abu vadovai stovi už durų.
Tarybos sprendimu nuo kuklaus 160 Eur žemės nuomos mokesčio atleista Vita Jašinauskaitė, kurią Taryba daug metų atleisdavo nuo mokesčio mokėjimo. Buvo įvertinama tai, kad šiame žemės sklype esančiose arklidėse vykdoma švietėjiška veikla, organizuojamos parodos, seminarai, vykdomi bendri projektai su Utenos neįgaliųjų sporto centru, pažintinės pamokos vaikams ir organizuojami užsiėmimai su žirgais neįgaliesiems. Veikia žirginio sporto klubas „Bėras vėjas”, jungiantis žirgų mylėtojus ir sportininkus.
Tarybos nariai svarstė ir klausimą dėl žemės mokesčio lengvatos teikimo 50 proc. tiems, kurie neseniai praplečiant miesto teritoriją pakliuvo į jo teritoriją K. Ladygos ir Viešos gatvėse.
Taip pat patvirtintos ir kitos valstybinės žemės nuomos mokesčio lengvatos bei kiti klausimai.

Plačiau apie tai skaitykite artimiausiuose laikraščio „Utenos dienos” numeriuose.

Laikraščio Utenos diena“ inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas