Verslo pažangai – auditas

Nors sąvokai „auditas” kartais yra priskiriamas neigiamas atspalvis, tačiau be jo negalima garantuoti įmonės klestėjimo. Būtent auditas gali užtikrinti didesnę verslo pažangą – atlikta analizė ir pateiktos rekomendacijos visuomet gali lemti kur kas geresnius rezultatus. Kartais tiesiog yra reikalingas pašalinis asmuo, kuris galėtų įvertinti įmonės veiklos efektyvumą ir duoti vertingų patarimų, ką vertėtų pakeisti. Specialistai visada gali pasirūpinti profesionaliu audito atlikimu, ir tai užtikrins dar didesnę jūsų įmonės sėkmę.

 Kodėl verta rinktis auditą?

  • Be vidaus audito neįmanoma užtikrinti efektyvios įmonės veiklos ir negalima garantuoti puikių finansinių rezultatų;
  • Vidaus auditas neretai yra vadinamas įmonės valdymo širdimi. Būtent auditas gali užtikrinti kur kas sklandesnį įmonės darbą ir garantuoti dar geresnius rezultatus;
  • Auditas gali padėti išvengti rizikos ar didelės atsakomybės naštos, kada yra planuojami tam tikri svarbūs sandoriai ar jų apimtis yra labai didelė;
  • Įvertinama reali finansinė būklė, todėl galima paprasčiau nuspręsti, ar verta imtis tam tikrų veiksmų (pavyzdžiui, plėsti veiklą);
  • Jei auditas yra atliekamas reguliariai, galima išvengti tam tikrų rizikingų sprendimų, kurie tam tikrais atvejais gali būti labai nuostolingi;
  • Pateikiamos rekomendacijos, kokie pokyčiai bendrovei gali būti naudingi. Įmonės viduje ne visada yra paprasta pastebėti tam tikras klaidas, taigi, pašalinis asmuo, šiuo atveju audito specialistas, gali pateikti tikrai vertingų patarimų.

Kaip dažnai vertėtų atlikti auditą?

Tai priklauso nuo konkrečios įmonės. Nors atlikti vidinį auditą paprastai rekomenduojama kas metus, tačiau nedidelėse įmonėse ne visada tam yra poreikis. Auditą patartina atlikti tada, kai planuojami tam tikri ženklūs pokyčiai, kai norima įvertinti tam tikrų sandorių riziką, ir t.t. Stambiose įmonėse audito atlikimas gali būti atliekamas dažniau nei kas metus, ir tai padės išvengti rizikingų sprendimų.

Kada privaloma atlikti auditą?

Metinių finansinių ataskaitų auditas tam tikrais atvejais yra privalomas. Tai turi atlikti valstybės ir savivaldybės įmonės, viešojo intereso bendrovės, akcinės bendrovės, uždarosios akcinės bendrovės, kurių akcininkė yra valstybė, kooperatyvai, bendrovės, kurių metinės pardavimo grynosios pajamos siekia 3 500 000 eurų, įmonės, kurių balanse nurodyto turto vertė siekia 1 800 000 eurų, taip pat ir bendrovės, kurių vidutinis darbuotojų skaičius per ataskaitinius finansinius metus buvo 50 ir daugiau. Jei svarstote, ar jūsų įmonė privalo atlikti auditą, nedvejodami kreipkitės į specialistus, kurie galės atsakyti į jums kylančius klausimus.

Kreipkitės į kvalifikuotus specialistus

Šiandien audito paslaugas siūlo iš tiesų nemažai bendrovių, tad nieko nuostabaus, kad dažnai yra keliamas klausimas, kokią įstaigą vertėtų pasirinkti. Įmonės patikimumas visada turėtų būti pačiu svarbiausiu kriterijumi, todėl verta pasidomėti, kokias bendroves gali rekomenduoti klientai. Visuomet yra galima rasti įvairių rekomendacijų bei atsiliepimų, tad tai padės jums atrasti geriausias pasirinkimo galimybes. Taip pat neretais atvejais yra svarbu ir tai, kokia yra siūlomų paslaugų kaina – palyginti nustatytus įkainius gana dažnai galima tiesiog naudojantis internetine paieška, taigi, greitai galėsite palyginti nustatytas kainas ir pasirinkti tinkamiausią pasiūlymą.

Didelis paslaugų pasirinkimas

Nors dažniausiai yra atliekamas įmonės vidaus auditas, tačiau specialistai gali pasiūlyti ir kur kas platesnį paslaugų spektrą: taip pat gali būti atliekamas finansinių ataskaitų ir konsoliduotų finansinių ataskaitų auditas, ES struktūrinių fondų lėšų panaudojimo auditas, atliekamos finansinių ataskaitų peržvalgos, revizija ir kitos jūsų verslo pažangai reikalingos procedūros. Jei norite užtikrinti verslo pažangą, kreipkitės į audito specialistus, ir jie pasirūpins reikalingomis procedūromis.

Parengta pagal Added value medžiagą.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas