„Triušiukų slėnio“ įkūrėjai įvertinti už pastangas

Prieš šv. Kalėdas pagerbti uteniškiai, sodybos „Triušiukų slėnis” įkūrėjai Renata ir Ramūnas Lamauskai – jiems už smulkaus ir vidutinio verslo plėtojimą Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas įteikė apdovanojimą.

Šiuo laikmečiu, kai dažnai kalbama apie nedarbą ir užimtumo problemas, ši entuziastinga šeima yra puikus verslumo pavyzdys. Lankytojus į savo sodybą pradėjusi priiminėti šeima triušius veisia ir parduoda. „Lankytojai mums anksčiau išsakydavo savo pasiūlymus, ko tikisi atvykę, tad mes vis plečiame savo ūkį”, – pasakojo Renata.
Susitikimo metu jaunieji ūkininkai savivaldybės vadovams papasakojo apie prieš keturis metus kilusią idėją auginti triušius, nuveiktus darbus ir naujas mintis, kurios aplanko plėtojant verslą.
R. ir R. Lamauskų sodyboje „Triušiukų slėnis” šiuo metu laikoma apie 46 skirtingų veislių triušių, 20 rūšių paukščių ir daugybė kitų gyvūnų. Atvykę į „Triušiukų slėnį” lankytojai gali pasigrožėti tauriaisiais elniais, Kamerūno ožiukais, nutrijomis, įvairiais paukščiais: stručiais, fazanais, kalakutais, dekoratyvinėmis vištomis, žąsimis, antimis, putpelėmis ir kitais šio slėnio gyventojais. Šeimininkai džiaugiasi, kad į sodybą užsuka lankytojai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių. Per šią vasarą Saldutiškio seniūnijos Antalamėstės kaime esančiame „Triušiukų slėnyje” apsilankė apie 5 000 lankytojų, kurie ne tik apžiūrėjo gyvūnus, bet galėjo pramogauti pavėsinėse, pasisupti sūpuoklėmis, pašokinėti ant batuto arba tiesiog pailsėti gamtoje.

Laikraščio „Utenos diena” ir Utenos rajono savivaldybės administracijos inf.

„Utenos dienos” ir V. Develienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas