Panevėžio ir Utenos verslininkai rungėsi tradicinėje „Vasaros spartakiadoje“

Praėjusią savaitę Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų (PPAR) nariai, Panevėžio bei Utenos verslininkai susitiko verslo forume, kuriame, be sportinių azartiškų rungčių, buvo smagių susitikimų bei pokalbių.

Dviejų miestų verslo atstovų „Vasaros spartakiadoje” prie Sartų ežero esančioje kaimo turizmo sodyboje „Žiogelis” dalyvavo Panevėžio PPAR prezidentas Sigitas Gailiūnas, viceprezidentas uteniškis Vytautas Samsonas, viceprezidentas panevėžietis Juozas Bečelis, Panevėžio PPAR generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius su Utenos filialo vadovu Sergejumi Rybakovu, Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Slapšinskas ir Rokiškio rajono savivaldybės meras Antanas Vagonis, šventės rėmėjai bei kiti svečiai.
Šventėje verslininkai ne tik rungėsi įvairiose sportinėse varžybose, bet ir dalyvavo komandinėse lenktynėse su drakono valtimis. Kiek neįprastos valtys mūsų šalyje pasirodė neseniai, šių valčių tradicinės šventės labai populiarios Kinijos ir visos Rytų Azijos regione: Japonijoje, Korėjoje, Vietname. Dalyvauti šiose varžybose gali visi norintys. Drakonų valčių irklavimo privalumas – irklavimui nėra amžiaus ar fizinių apribojimų, nėra būtinybės reguliariai treniruotis. Tai sportas, kuriuo gali užsiimti kiekvienas, nepriklausomai nuo amžiaus. Tą ir pademonstravo Utenos ir Panevėžio komandos, sudarytos iš įvairaus amžiaus verslo atstovų. Nors Sartų ežere vienu metu išplaukusioms Utenos ir Panevėžio komandoms pritrūko vietos – uteniškių valtį taranavo panevėžiečiai, šis incidentas pasibaigė laimingai ir uteniškiai, vadovaujami Utenos filialo prezidento ir bendrovės „Umaras” vadovo Vytauto Samsono, finišą pasiekė pirmi. Jiems ir atiteko pagrindinis šio susitikimo prizas. Verslininkai, dalyvavę kitose sportinėse rungtyse, buvo apdovanoti prizais ir dovanomis, kuriuos įsteigė „Rokiškio sūris”, Utenos bendrovė „Kibiras” ir kiti Panevėžio bei Utenos verslo kolektyvai.
Šiame verslo forume ypatingai buvo pagerbtas bendrovės „Umaras” generalinis direktorius V. Samsonas, šį mėnesį atšventęs savo 60 metų jubiliejų, 20 metų įmonės jubiliejaus proga buvo pasveikinta ir statybų bendrovė „Vidista” su jų vadove Vida Maišėniene priešakyje. Direktorius sveikino Utenos rajono savivaldybės administracijos vadovas J. Slapšinkas, perduodamas jiems mero bei rajono savivaldybės tarybos sveikinimus, prizus, padėkas.

Autoriaus nuotr.

{youtube}1nWIQDnL0z0&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas