Kai tenka rinktis – bauginančiai skambantis implantavimas ar bedantė šypsena

Bedantė šypsena – ne verdiktas. Žmonėms, nešiojantiems išimamus dantų protezus, turėtų būti puikiai pažįstama nemaloni savijauta dėl skausmingų dantenų valgant ir kalbant. Tačiau šiais laikais, kai medicina taip pažengusi į priekį, – pasiduoti ir nusiminti negalima. Šiandien bet kokio amžiaus moteris ar vyras gali ne tik turėti gražią šypseną, bet ir valgyti savo mėgstamą maistą.

Dantų implantai – tik skamba baisiai

Jokia kita galimybė neprilygsta siūlomai unikaliai alternatyvai, o kartais ir vienintelei išeičiai – dantų implantams. Pirmiausia, išvengiama burnos ertmės, dantų ir net veido pasikeitimų, nes iškritusio danties vietą užima implantas. Antra, dantų implantai – labai natūralūs: tiek struktūra, tiek išvaizda, tiek atliekama funkcija. Trečia – labai patvaru.

Odontologijos klinikoje „Profident” taikoma „All-on-4″ (iš anglų kalbos – „visi ant keturių”) dantų implantavimo metodika, naudojama atkurti visiems dantims. Kramtymo efektyvumas atkuriamas 100 proc. Vyresnio amžiaus pacientams siūloma alternatyva, kai naudojami du implantai, išimamų protezų (plokštelių) fiksacijai, kuri neleidžia protezams judėti valgant ar kalbant.

Ar tai skausminga ir brangu?

Paties implanto įsodinimas trunka apie 20 min. taikant vietinę nejautrą. Dėl šios priežasties procedūra tampa visai neskausminga. Dauguma pacientų
teigia, kad skausmas po dantų implantų operacijos yra labai panašus, koks yra jaučiamas tvarkantis dantį ar dantų kanalus. Tačiau kiekvieno paciento patiriamo skausmo ir diskomforto laipsnis po operacijos skiriasi. Yra keletas veiksnių, kurie gali turėti įtakos skausmo dydžiui jaučiamam po dantų implantacijos: jei operacija buvo itin sudėtinga arba buvo atlikta kaulo persodinimo, sinuso pakėlimo operacijos. Po operacijos įprastiniu atveju tenka palaukti nuo vieno iki kelių mėnesių, kol implantas visiškai įsitvirtina kaule, suauga ir tampa patvarus priimti apkrovą.

Kainos atžvilgiu tai nėra viena iš pigiausių paslaugų. Implantų kainos „Profident” klinikoje priklauso nuo pasirinkto implanto gamintojo, taip pat atskiros yra dantų vainikėlių kainos. Todėl prieš pasiryžtant implantacijai turite nuspręsti, ar tikrai atrasite laiko ir pinigų.

Tačiau nepaisant viso to, prisiminkite, jog pasirinkimas yra Jūsų. Atsižvelgdami į kainą, ilgaamžiškumą, patvarumą ir kitus kriterijus Jūs pasirinksite, ko verta Jūsų šypsena. Galbūt bendradarbiaudami su draugišku odontologu Jūs nuspręsite, jog tiks ir kiti dantų gydymo, protezavimo būdai, galbūt – natūrali bedantė šypsena.

Dėl platesnės informacijos teirautis odontologijos klinikoje „Profident” tel. 8 655 99 505. 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas