Rugsėjis – paskutinis etapas besiruošiant Europos tradicinės karatė čempionatui

Utenos tradicinės karatė klubo „Danas” sportininkai rugpjūčio mėnesį dalyvavo sporto stovykloje Giruliuose. Mažieji klubo sportininkai ruošėsi atestaciniams egzaminams. Vyresnieji ir rinktinės nariai ruošėsi Europos tradicinės karatė čempionatui, kuris šiais metais vyks spalio 17–18 dienomis Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

Stovykla Giruliuose

Laisvu nuo treniruočių laiku klubo „Danas” nariai bendravo su Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Klaipėdos policijos, Lietuvos kariuomenės atstovais. Gaisrininkai ir policininkai supažindino su savo darbo specifika, darbo įranga, demonstravo skirtingas situacijas. Kariuomenės atstovai aiškino, ko reikia norint išgyventi sudėtingose situacijose, kuo skiriasi skirtingos pasaulio šalys ir išgyvenimo sąlygos jose. Demonstravo skirtingus ugnies įžiebimo būdus, maisto ir būsto susiradimo variantus.

Naujas sezonas

„Nespėjom nė mirktelėti, kai baigėsi stovykla ir atėjo rugsėjo mėnuo. Prasidėjo ir tradicinės karatė klubo „Danas” treniruotės. Nauji klubo sportininkai susipažįsta su tradicinės karatė disciplina, rinktinės nariai baigia ruoštis Europos karatė čempionatui”, – sakė Utenos tradicinės karatė klubo „Danas” instruktorius Norbertas Motiejūnas. Pasak jo, vaikai nuo 6 iki 13 metų taip pat dalyvaus dideliame tarptautiniame renginyje – Europos vaikų taurėje. Iki spalio mėnesio vidurio visi sportininkai turės įtemptą treniruočių grafiką besiruošiant varžyboms.
Nauji klubo sportininkai, atėję šiais metais į treniruotes, susipažins su tradicinės karatė disciplina, treniruotėmis, naujais draugais, klubo renginiais.

Treniruotės ir suaugusiems

„Šiais metais mūsų klubas siūlo treniruotes ir suaugusiems. Suaugusių grupėje treniruotės bus kitokios – treniruočių metu pagrindinis dėmesys bus skiriamas darbui su savo kūnu, psichomotorikai lavinti, skirtingoms raumenų grupėms aktyvinti, tradicinės karatė disciplinai suvokti. Suprantame, kad suaugusiems eiti į karatė treniruotes iš pradžių būna labai nedrąsu, todėl rekomenduojame „karatė treniruotes” sau pakeisti į žodžius „treniruotės dėl savęs”. Taigi visi norintys, bet bijantys pradėti sportuoti kviečiami rugsėjo mėnesį į bandomąsias treniruotes”, – visus norinčiuosius sportuoti dėl savęs kvietė N. Motiejūnas.
Kad būtų nors truputį drąsiau, tradicinės karatė klubas „Danas” trumpai supažindina, kas yra tradicinė karatė – tai beginklė savigynos sistema, kuri remiasi trimis pagrindiniais principais: 1. Beginklė savigynos sistema ir remiasi japonų budos filosofija – tobulėjimas kiekvieną dieną ir siekimas, kad šiandien būtume geresnį nei vakar (visose gyvenimo srityse); 2. Varžybos remiasi „shiai” – testuoti vienas kitą, o ne primušti savo priešininką, taip pat varžybose nėra svorio kategorijų; 3. „Todome waza” – galutinė technika, po kurios oponentas yra neutralizuojamas – tai reiškia, kad tai nėra spyrio ir smūgio sportas. Būtent šie principai leidžia tradicinę karatė vadinti kovos menu.

Tradicinės karatė klubas „Danas” visus – tiek mažus, tiek didelius – norinčius pradėti sportuoti, išbandyti ką nors nauja ar tiesiog sustiprėti, kviečia jau dabar registruotis į vaikų ir suaugusiųjų grupe. Daugiau informacijos tel. 8 676 17 810 bei www.karateklubas.lt.

Utenos tradicinės karatė klubo „Danas” inf.

                                                                                                                                               

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas