Po tradicinės karatė klubo „Danas“ sportininkų kojomis – Alpių kalnai

Birželio 27 d. Utenos tradicinės karatė klubo „Danas” sportininkai, tėvai ir draugai grįžo iš kelionės po Monblano kalno slėnius ir šlaitus Prancūzijos Alpėse. Tai buvo ne tik didelių įspūdžių, bet ir fizinių išbandymų kelionė.

Kelionės pradžia

Visa keliautojų grupė atvyko į Šamoni miestelio apylinkes, kur apsigyveno 900 m virš jūros lygio. Šamoni miestelis – vienas didžiausių ir prabangiausių žiemos sporto kurortų, kur 1924 metais vyko pirmosios žiemos olimpinės žaidynės.
Atvykę ir įsikūrę Argentiere kaimelyje, visi kelionės dalyviai žvalgėsi į visose pusėse esančius kalnus ir ruošėsi antrai kelionės dienai. Ryte visi rinkosi pusryčiauti 7 val. Po pusryčių visa grupė kalnų traukiniu pajudėjo link Šveicarijos. Tikslas – 160-ies metrų aukščio Emesson’o užtvanka, kuri užtvenkė Emesson’o ežerą, esantį 1,9 kilometro aukštyje virš jūros lygio. Apžiūrėjus užtvanką kelionė tęsėsi per kalnus pėsčiomis link nakvynės vietos. Antrą dieną pėsčiomis įveikėme apie 6–7 km. Atstumas – nedidelis, bet keliaudami užtrukome apie 5 val., nes visas maršrutas buvo 1 900–2 200 metrų aukštyje virš jūros lygio. Po vakarienės kas maudėsi baseine, kas žaidė, o kuriems dar užteko jėgų – laipiojo specialia alpinizmo sienele.
Trečios dienos dienotvarkė laukė tokia pati, tik maršrutai skirtingi. Iš ryto važiavome apžiūrėti didžiausią Prancūzijos ledyną – Mer de Glace (7 km ilgio ir 200 m storio) ir ledo urvą. Iš Šamoni miestelio senu mediniu Montenvers traukiniu kėlėmės iki 1 900 m aukščio virš jūros lygio ir leidomės pėstute iki ledyno ir ledo urvų. Įveikę 430 laiptelių žemyn ir tiek pat į viršų, grįžome į Šamonį miestelį. Traukiniu važiavome iki Les Praz miestelio, iš kur kėlėmės atvirais keltuvais iki 2 300 m virš jūros lygio. Po trijų valandų žygio visa keliautojų grupė leidosi žemyn stebėdami besileidžiančios saulės apšviestus Alpių kalnus. Susipažinus su ledynu, aplankius ledo urvus, po pasikėlimų atvirais keltuvais ir žygio pėsčiomis į nakvynės vietą visi grįžo gerokai nurimę ir laukdami kitos dienos planų.

Europos kalnų karalius – Monblanas

Ketvirtos dienos planai – patys aukščiausi: aplankyti Aguile du Midi ir kaip galima iš arčiau pasigrožėti Europos kalnų karaliumi – Monblano kalnu. Oras buvo puikus, giedra, saulėta ir šilta diena. Po 8 kilometrų žygio didžiuoju šiauriniu panoraminu šlaitu mūsų keliautojų grupė pasiekė 2 500 metrų virš jūros lygio esantį keltuvą, kuris mus pakėlė iki alpinizmo centro – Aguile du Midi (3 842 m aukštyje). Pamatėme alpinistus, lipančius snieguotomis kalnų keteromis, besileidžiančius ir kylančius į Monblano kalną. Vaizdams, savijautai ir supančiai aplinkai abejingų neliko – šalia mūsų buvo snieguotos uolos, kurių aukštis siekia apie 1 kilometrą, puikiai matosi Šamoni slėnis, kuriame ir įsikūręs visas miestelis. Po valandos pasibuvimo gerokai virš debesų, grįžome į nakvynės vietą ruoštis paskutinei dienai.
Paskutinę kelionės dieną žygiavome didžiuoju pietiniu panoraminiu šlaitu, nuo kurio puikiai atsivėrė vaizdai į Monblano kalną ir vakarykštės dienos aplankytas vietas. Visas dienos maršrutas tęsėsi truputį aukščiau nei 2 000 m aukštyje. Galutinis dienos lankomas objektas – Le Brevent viršūnė 2 525 m aukštyje. Aplink mus panoraminiai vaizdai, virš mūsų – saulės apšviestas Monblano kalnas, giliai apačioje – nuo kalnų maratono dalyvių gausos šurmuliuojantis Šamoni miestelis. Visa tai sunku aprėpti akimis ir suprasti protu. Bet po truputį apsiprantant, belieka tik pasidžiaugti mūsų įveiktais maršrutais ir grožėtis mus supančiais vaizdais.
Tai buvo puiki galimybė tradicinės karatė klubo „Danas” sportininkams pasitikrinti, kiek turi jėgų, ištvermės ir valios kelionės metu. Tėvams ir suaugusiems buvo puiki proga prisijungti prie klubo „popamokinės” veiklos.

Su sportine klubo veikla ne tik vaikai, bet ir suaugę turės galimybę susipažinti šį rudenį. Jau nuo rugsėjo mėnesio pradžios klubas „Danas” siūlys treniruotes, skirtas tik suaugusiems. Per šias treniruotes pagrindinis dėmesys bus skiriamas kinestetiniui gebėjimui – kūno valdymui, kas yra intelektinio gebėjimo dalis.

Tradicinės karatė klubo „Danas” inf. „Danas” nuotr. 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas