Ko labiausiai bijo vagys II?

Ar įmanoma visiškai apsaugoti turtą? Taip, tai tikrai įmanoma ir visai nesunkiai įgyvendinama. Pirmiausia reikia išsiaiškinti, ko labiausiai bijo vagys? Iš savo ilgametės patirties mes – UAB „Levoriškis – galime tvirtinti, kad jiems daugiausia rūpesčių kelia geros, tvirtos durys su sunkiai atrakinamomis (nupjaunamomis) spynomis, sunkiai išlaužiami / atidaromi langai, nedūžtantys langų stiklai, tvoros ir visa tai, kas Jūsų būstą ir jame esantį turtą daro sunkiai pasiekiamą. Straipsnyje, publikuotame laikraščio „Utenos diena” Nr. 94, patarėme, kaip iš vagies atimti pagrindinius jo sąjungininkus – tamsą ir laiką. Šioje publikacijoje papasakosime apie kameras ir apsaugos signalizacijas.

Vagis pasirinks kitą būstą
Nežiūrint į tai, kad mes pasirūpinome teritorijos apšvietimu ir iš vagies atėmėte jo padėjėją tamsą, įrengėme perimetro ar teritorijos sergėjimo sistemą ir atėmėte iš vagies laiką, ženkite dar vieną žingsnį ir teritorijos saugojimui sumontuokite vaizdo stebėjimo kameras.
Tai sargai, kurie niekada nemiegos ir saugos Jūsų turtą tiek dieną, tiek naktį. Viską įrašykite į vaizdo registratorių ir vagystės atveju turėsite įrodymą, kuris suteiks galimybę pamatyti, kaip vyko vagystė, atpažinti vagį ir jį sugauti. Vaizdo stebėjimo sistema taps lemiamu dalyku, kuris vagį atbaidys nuo minties vogti…

Kaip išsirinkti ir įsirengti kameras?
Pirmiausia norime patarti, kokių klaidų nereikia daryti, norint įsigyti naujausią, geriausią ir mažiausiai kainuojančią vaizdo stebėjimo sistemą. Nepasitikėkite pažįstamo rekomenduojamu meistru. Gali būti, kad jis norės parduoti tai, kas jau seniai dulka jo ar jo pažįstamų garažuose, ar pasiūlys sistemas, kurias pradėjo montuoti prieš 10 ir daugiau metų. Meistrų požiūris apie naujausias technologijas, pavyzdžiui, kad tai nauja ar nestabiliai dirbanti įranga, dažnai parodo jo kompetencijos ir kvalifikacijos lygį ir patvirtina faktą, kad jis seniai buvo mokymuose, kuriuose buvo pristatomos geresnės ir naujesnės sistemos. Visiems žinomas faktas – meistrai įrangos neimportuoja ir todėl negali pasiūlyti gerų kainų.
Mes manome, kad meistrų pagrindinis darbas yra instaliuoti, sujungti ir suderinti tai, ką Jūs išsirinkote ir nusipirkote. Jie turi turėti kvalifikaciją patvirtinančius atestatus, išduotus ne vėliau kaip prieš dvejus metus, turėti tinkamų įrankių ir pakankamai žinių, reikalingų planuojamam darbui atlikti.
Nepatariame vaizdo stebėjimo įrangos rinktis ir pirkti internete. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo labai paprasta, vilioja didelis pasirinkimas, greitas pristatymas, tikrai žemos kainos, bet mūsų ilgametė bendravimo su klientais patirtis rodo, kad dažniausiai tai tolygu katės pirkimui maiše.
Geriausia vaizdo stebėjimo sistemą pirkti pas profesionalius šios įrangos tiekėjus, kurie yra oficialūs gamintojo atstovai ir gali pateikti tai liudijančius sertifikatus, savo prekybiniuose salonuose gali pademonstruoti įrangos veikimą, privalumus ar trūkumus. Būtų praktiška, jei šis ekspozicinis salonas būtų netoli Jūsų gyvenamosios vietos ir ne tik parduotų jums reikalingą vaizdo kamerą, bet ir patartų, kaip ją integruoti į jau esamą ar naujai kuriamą vaizdo stebėjimo sistemą. Pardavėjas visuomet turėtų pasiūlyti jums labiausiai tinkamą techninį sprendimą, o esant poreikiui mokėtų paruošti sistemos techninį projektą. Be abejo, visai Jūsų įsigytai įrangai suteiktų dvejų (ir daugiau) metų garantinį laikotarpį ir pridėtų parduodamos įrangos gamintojo įgaliojimą/sertifikatą. Papildomas nauda jums – pardavėjas rekomenduos jam gerai žinomus šios įrangos instaliavimo mokymus išklausiusius meistrus, kurie jūsų nupirktą įrangą tinkamai instaliuos, sujungs ir suderins taip, kad vaizdą galėsite matyti kompiuterio ekrane ar išmaniajame telefone.

Apsaugos signalizacija
Norint visiškai užtikrinti patikimą savo turto apsaugą, belieka atlikti paskutinį darbą – patalpose įrengti apsaugos signalizaciją. Jos pagrindinis tikslas – pasiųsti pavojaus signalą, kai vagis bando patekti ar jau pateko į saugomas patalpas. Įrenginių įvairovė yra išties didelė. Pateiksime tik keletą praktiškų patarimų, kaip teisingai sukomplektuoti ir įsirengti patikimą turto apsaugos signalizaciją. Jei Jūs savo turto apsaugai panaudosite visus reikalingus komponentus, stiklo dūžio, judesio, durų ir langų atidarymo detektorius, tai savo būsto apsaugą patikėsite sargui, kuris patikimai jį saugos, per labai trumpą laiką užfiksuos vagies bandymą patekti į jį, laiku pakvies pagalbą. Apsaugos sistemos instaliavimo ir pajungimo darbus patikėkite atlikti tik profesionaliems meistrams ir jokiu būdu to neduokite daryti statybininkams, elektrikams ar santechnikams. Sumontavus apsaugos sistemą, sudarykite sutartį su specializuota apsaugos firma, kurią rekomentuotina rinktis ne pagal kainą, o pagal trumpiausią atvykimo į Jūsų saugomo objektą laiką.

Pataria apsaugos sistemų specialistai UAB „Levoriškis”, Kupiškio g. 19, Utenoje (PC NIC). Tel. 8 620 42 631. Visos apsaugos, priešgaisrinės saugos bei vaizdo stebėjimo sistemų sprendimai ir jų montavimas. Visas straipsnis ir daugiau informacijos su detaliais ir išsamiais patarimais www.signa.lt.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas