Medicinos centras „Šalavijas“

Jau metai, kai duris atvėrė naujas didžiausias Utenoje privatus medicinos centras „Šalavijas” (J. Basanavičiaus g. 54, Utena). Centras yra nuostabioje vietoje – Utenos centre, prie Miesto sodo.
Medicinos centre „Šalavijas” teikiamos paslaugos: gydytojo odontologo; specialistų konsultacijos; nemokamos šeimos gydytojo konsultacijos (prisiregistravusiems prie įstaigos pacientams); kraujo tyrimai, gydomieji masažai; rentgeno tyrimai; dovanų kuponai visoms teikiamoms paslaugoms.
Daugelį paslaugų apmoka teritorinės ligonių kasos.
Daugiau apie konsultacinėje klinikoje „Šalavijas” teikiamas paslaugas galima sužinoti tel. (8 389) 61 535

Estetinė dermatologija Utenoje

Šiuo metu viena moderniausių priemonių, taikoma estetinėje dermatologijoje, yra pulsinės šviesos terapija (IPL), kuri padeda tiek moterims, tiek vyrams ilgiau išsaugoti jaunystę ir estetinį odos grožį.

Kodėl IPL uteniškiams?
Konsultacinėje klinikoje „Šalavijas” naudojama IPL įranga veikia panašiu principu kaip ir lazeris, tačiau turi tam tikrų privalumų. IPL įranga, tiesiog pakeičiant reikiamą galvutę, galima atlikti ne vieną procedūrą, o pataikyti į kelis probleminius taikinius vienu metu – naikinti odos pigmentinį darinį, kraujagyslinę dėmę, veido raudonį, odos pakitimus, atsiradusius dėl jaunatvinių spuogų, rudas dėmes, atsiradusias nuo saulės, ilgalaikio vaistų vartojimo, nėštumo, atstatyti odos elastingumą ir kovoti su padidintu bei nepageidaujamu plaukuotumu. Beje, IPL ne tik padeda ilgam pamiršti plaukuotumą, bet ir kovoja ir su nuolatine problema, kuri atsiranda plaukus skutant, depiliuojant vašku ar paprasčiausiai išraunant pincetu – įkyriai įaugančiais plaukais, skausmingais pūlinukais, dėmelėmis.
IPL – tai ilgalaikis plaukų šalinimo metodas. Naudojant fototerapiją šalinami tik patys plaukeliai, sunaikinant plauko svogūnelį. Tokiu būdu šalinti plaukus galima bet kuriose kūno vietose, ne tik moterims, bet ir vyrams.
IPL – vienas pažangiausių sprendimų odai atjauninti, skaistinti. Su ja skatinama kologeno ir elastino skaidulų gamyba, nuo kurių priklauso odos stangrumas bei elastingumas, raukšlių atsiradimas.
Gydytoja dermatologė Inga Galinauskaitė, atvykstanti iš Vilniaus ir konsultuojanti „Šalavijo” pacientus Utenoje, džiaugiasi, kad pulsinės šviesos terapija suteikia galimybę kiekvienam pacientui, įvertinus odą bei matomus trūkumus, atrasti individualiai tik jam tinkamą impulsą bei procedūrą, padedančią pamiršti tai, kas „nepatiko” odoje. IPL įranga atliekamos jauninimo ir odos gražinimo, padidinto ir nepageidaujamo plaukuotumo šalinamo procedūros greitos, nes IPL galvutės skersmuo gerokai didesnis už lazerio galvutę.
„Šalavijas” klinikoje konsultuojantys dermatologai ne tik pataria dėl gydymo IPL sistema, bet ir suteikia išsamią dermatologo konsultaciją ūmių ir lėtinių odos ligų diagnostikos ir gydymo klausimais. Konsultuojame ir vaikus bei paauglius. Dermatoskopu tiriami apgamai, atliekamos odos darinių biopsijos, šalinamos papilomos, virusinės plaštakų ir padų karpos. Atliekamas veido raukšlių lyginimas naudojant užpildus, botulino toksinus, prakaitavimo gydymas botulio toksino injekcijomis.

Laukiame visų norinčių užsiregistruoti konsultacijai pas dermatologę ir atlikti procedūras pulsinės šviesos terapijos įranga klinikoje „Šalavijas”. Daugiau informacijos tel.: (8 389) 61 535, 8 616 27575.

HYPOXI metodas – sumažėjusios kūno apimtys

Daugelis dirbame sėdimą darbą ir natūralu, kad trūksta fizinio aktyvumo. Bėgant metams ir lėtėjant medžiagų apykaitai, visai nepastebimai atsiranda vienas kitas papildomas kilogramas ant pilvuko, klubų ar šlaunų. Tačiau sumažinti kūno apimtis probleminėse vietose tikrai galima. Ir nereikia laikytis organizmą alinančių dietų, nebūtinas ir sporto klubas. Viską galima pasiekti HYPOXI metodu. Pasaulis apie jį žino jau ne vienerius metus. Net ir nepriekaištingo kūno visiems gerai žinomas daininkas Robbie Villiams naudoja šį metodą…

Kodėl HYPOXI?
Tarptautiniu mastu patvirtinta, kad HYPOXI yra vienas veiksmingiausių pastaraisiais metais rinkoje pasirodžiusių tikslinių riebalų naikinimo bei celiulito mažinimo būdų. Nuo jo taikymo pradžios iki šiol tūkstančiai pasaulio gyventojų – vyrų ir moterų – jau patyrė HYPOXI teikiamą naudą.
HYPOXI pradininkai suprato, kad, pavykus stimuliuoti kraujo tėkmę į konkrečią kūno vietą, jis galėtų padidinti riebalų rūgščių skaidymo greitį toje vietoje. Jie taip pat žinojo, kad fizinis aktyvumas yra labai svarbus deginti riebalams. Todėl ir buvo sukurti prietaisai, kurių naudojimo metu derinama mankšta ir vakuuminė terapija, padidinama kraujo tėkmė į tam tikras kūno vietas.
HYPOXI metodas yra pirmoji moksliniais metodais sukurta terapija, kuri, kaip įrodyta, gali būti naudojama siekiant manipuliuoti natūralios organizmo kraujo apytakos procesais, kad būtų pagreitintas riebalų deginimas tose vietose, kur sunkiausia atsikratyti riebalų pertekliaus. Nepriklausomais tyrimais įrodyta, kad HYPOXI metodą lieknėjimui naudojantys klientai iki 3 kartų greičiau sumažina apimtį tikslinėse vietose negu tie, kurie užsiima tradicine mankšta, sportu ar masažu.

HYPOXI metodas
Su trenerės pagalba kiekvienam asmeniškai sudaroma programa, kurios laikantis per 24 dienas galima sumažinti kūno linijas net 3 cm. Keičiasi ne tik matmenys – oda tampa stangresnė, lygesnė. Užsiėmimai vyksta kas antrą dieną su keturiais skirtingais aparatais. Trenerė, sudarydama treniruočių planą, pataria, kaip sveikai maitintis. Ką geriausia valgyti prieš užsiėmimus, ką – po jų. Tikslingai parenkama, kuriuos specialius treniruoklius reikia naudoti. Nors atrodo viskas sudėtinga, tačiau yra labai paprasta. Kiekvienam treniruokliui yra skirtingas vakuuminis kostiumas arba diržas ant juosmens, klubų – atliekant tam tikrus pratimus, tai gali būti bėgimas ir važiavimas dviračiu, dėl vakuumo suaktyvėja kraujo apytaka. Taip daug tikslingiau deginamas riebalinis sluoksnis. Treniruotės nesudėtingos ir tetrunka 24 dienas. Po jų ir toliau galima lankytis studijoje ir stebėti besikeičiančias kūno linijas arba daryti pertraukas. Svarbiausia, kad per šį laikotarpį organizmas įpratinamas prie sveikesnio ir tinkamai subalansuoto maisto, taigi pagerėja ne tik išvaizda, bet ir savijauta. O rezultatai patys kalba už save.

Jaukią HYPOXI studiją rasite J. Basanavičiaus g. 54, Utenoje (sveikatos centras „Šalavijas”). Daugiau informacijos apie metodą www.hypoxistudija.lt. Tel. 8 620 22 422.

Naujiena – gydomieji masažai sveikatos centre „Šalavijas”

Masažas – viena seniausių gydymo priemonių. Dar Senovės Graikijoje gydytojai kaip sveikatos šaltinį kasdien rekomenduodavo kvapnią vonią ir masažą su aliejumi. Masažas stebuklingai veikia visą mūsų organizmą, pašalina stresą, įtampą ir padeda atsikratyti blogų minčių. Masažuojant galima patobulinti kūno formas, nuraminti skausmą, pašalinti nuovargį. Papildomai panaudojus tam tikras natūralias priemones ar kvapniąsias aromaterapines medžiagas, pasiekiamas dar stipresnis ir gilesnis poveikis.

Gydomieji masažai
Klasikinio masažo metu taikomi pagrindiniai masažo būdai: glostymas, trynimas, maigymas, vibracija arba stuksenimas, minkymas. Kvapnus aliejus, rankų prisilietimas, glostymo technika bei tam tikrų taškų spustelėjimai stebuklingai veikia organizmą, pašalina įtampą ir stresą. Po klasikinio masažo atslūgsta nugaros, galvos skausmai, vidaus organų veikla, gyvybinės organizmo funkcijos.
Gydomasis masažas atnaujina sutrikusios vietos funkcionavimą, t. y. pašalina skausmą ir raumenų nuovargį, įtampą, pagerina kraujotaką ir medžiagų apykaitą, naikina spazmus, atkuria sąnarių judrumą. Net trumpalaikis masažas atstato organizmą, pašalina pieno rūgštį iš raumenų, kelia tonusą, audinių elastingumą. Gydomieji masažai rekomenduojami sėdimą darbą dirbantiems žmonėms, esant raumenų ir sąnarių sąstingiui, sergant stuburo ir sąnarių, širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, virškinimo organų, centrinės ir periferinės nervų sistemos, urologinėmis, ginekologinėmis ligomis, po operacijų, traumų, sporto medicinoje ir kt.
Masažas ramina ir padeda atsipalaiduoti. Reguliarus masažas sumažina nervingumą, nuovargį, atpalaiduoja įsitempusius raumenis, nepaslankius sąnarius, suteikia žvalumo, pakelia nuotaiką ir pagerina savijautą.

Masažai suaugusiems ir vaikams
Masažai sveikatos centre „Šalavijas” atliekami ką tik įrengtose patalpose, jaukioje ir šiltoje aplinkoje. Masažuoja savo srities specialistai ir viskas – už tikrai priimtiną kainą kiekvienam uteniškiui.
Atliekami galvos, veido, pečių, rankų bei gydomieji klasikiniai nugaros, juosmens, kryžmens srities, sėdmenų ir kojų bei pėdų ir, žinoma, klasikinis viso kūno, masažai. Vaikams iki 10 metų atliekami gydomieji masažai: klasikinis gydomasis viso kūno, pečių juostos, pilvo ir krūtinės, gydomasis nugaros, rankų, plaštakų, kojų bei pėdų, masažai.

Įsigyjant visų sričių masažų abonementus taikomos nuolaidos. Daugiau informacijos apie masažus sveikatos centre „Šalavijas”, J. Basanavičiaus g. 54, Utenoje, arba tel. (8 389) 61 535. 

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas