Ko labiausiai bijo vagys? I

Ar įmanoma visiškai apsaugoti turtą? Taip, tai tikrai įmanoma ir visai nesunkiai įgyvendinama. Pirmiausia reikia išsiaiškinti, ko labiausiai bijo vagys? Iš savo ilgametės patirties mes – UAB „Levoriškis – galime tvirtinti, kad jiems daugiausia rūpesčių kelia geros, tvirtos durys su sunkiai atrakinamomis (nupjaunamomis) spynomis, sunkiai išlaužiami / atidaromi langai, nedūžtantys langų stiklai, tvoros ir visa tai, kas Jūsų būstą ir jame esantį turtą daro sunkiai pasiekiamą. Kokias apsaugos sistemas ir techninius sprendimus naudoti – patarimai šiame straipsnyje.

Vagys nenori būti pastebėti
Skeptikai pasakytų – nėra neatrakinamų spynų ir neišlaužiamų durų bei langų, tam reikia tik laiko. Visiškai su tuo sutinkame, nes vagys retai eina vogti, kai būste kažkas yra. Jie savo darbą stengiasi nudirbti tada, kai Jūsų namuose nėra, kai jų niekas negali išgirsti ar pamatyti. Savaime suprantama – jei vagystei jie pasirinks tinkamą metą, jiems nereikės skubėti ir turės pakankamai laiko…
Tad padarykime taip, kad laiko jie neturėtų. Klausiate – kaip? Tai labai paprasta. Tereikia atsakyti į klausimą – ko labiausiai bijo vagys? Jie bijo būti pastebėti, išgirsti, atpažinti ir sugauti.
Mes jums padėsime sukurti priemonių ir veiksmų planą, kaip tai padaryti. Kad Jums nereikėtų gaišti savo brangaus laiko, mes – profesionalai, jau 21 metus dirbantys šį darbą, padėsime ir patarsime, kaip tai padaryti geriausiai.

Patarimai norintiems apsisaugoti
Kaip jau minėjome, vagys labiausiai bijo būti pastebėti. Pastebima tendencija, kad vagysčių skaičius pradeda didėti ilgėjant tamsiam paros laikotarpiui. Tamsa – geriausias vagių sąjungininkas.. Jei namuose vakare ar keletą vakarų iš eilės tamsu – didelė tikimybė, kad šeimininkai išvykę ir namuose nieko nėra…
Šiandien nugalėti tamsą, pagrindinį vagių sąjungininką, labai paprasta. Pradėkime nuo paprastų lauko prožektorių su judesio detektoriais. Svarbu pasirinkti ne halogenines, bet LED lempas turinčius prožektorius, kurie užtikrina gerą teritorijos apšvietimą, mažas elektros energijos ir pinigines sąnaudas. Geriausia – galingus, ilgaamžius ir patikimus. Pasirinkus prastesnius LED prožektorius, mes galime nepasiekti gero pastato išorės apšvietimo, taip pat tokį įrenginį gali tekti greitai keisti į naują, nes jo LED lempos veikimo resursas bus greitai išnaudotas. Atsiminkite – įrengdami gerą išorinį savo būsto (pastato) apšvietimą, mes atimame vieną pagrindinių vagių sąjungininkų – tamsą, todėl čia taupyti tikrai nereikia. Juolab kad šiandien LED prožektorių kainos yra prieinamos visiems.
Sukurti žmonių buvimo namuose iliuziją ir atbaidyti vagis nuo minties eiti vogti labai paprasta. Vienas iš pigiausių būdų – specialus įrenginys, kuris nustatytu laiku gali įjungti / išjungti stalinę lempą. Jei namuose sutemus viename ar keliuose languose atsiranda šviesa, tai reiškia, jog kažkas sugrįžo namo, o jei įprastu laiku ji išsijungė – šeimininkai nuėjo miegoti. Jeigu jungiklį užprogramuosime taip, kad jis šviesą skirtingu metu įjungs / išjungs skirtinguose kambariuose, tai iš išorės žiūrint atrodys, kad namuose yra daug žmonių, jie juda ir todėl šiame name vagims nėra ką veikti.
Gyvenamuosiuose namuose įdiegę garso arba vaizdo telefonspynes, mes vagims palengviname darbą – vieno mygtuko paspaudimu galima greitai sužinoti (pasitikrinti), ar šiame būste yra žmonių. Perkant (įrengiant) vaizdo ar garso telefonspynes, reikia pasirinkti tokias, kurios turi integruotą GSM modulį. Jo funkcija labai paprasta – sudaryti iliuziją, kad Jūs visada esate namuose. Turint tokį įrenginį, pirmi iškvietimo signalai patenka į Jūsų būsto ragelį ar monitorių. Jei niekas neatsiliepia, tai GSM modulis iškvietimo skambutį per maksimaliai trumpą laiką persiunčia į šeimininko mobilųjį telefoną. Belieka telefone nuspausti atsiliepimo mygtuką ir sužinoti, kas pas Jus atėjo. To pakanka, kad vagys nesikėsintų į jūsų namuose esantį turtą.

Perimetro apsaugos sistemos
Rizikuoti pačiam gaudant vagis neverta. Tą puikiai padarys policija arba saugos tarnyba. Jums tereikia laiku pastebėti galimą vagystę. Nemanykite, kad čia padės smalsus kaimynas ar budrus sargas. Tikrai ne, nes žmogus – silpniausia apsaugos grandis. Viską patikėkite profesionalioms apsaugos sistemoms. Vagys labiausiai baiminasi išorinių sistemų – jos sudaro Jūsų būsto išorinę apsaugos zoną ir atima iš vagies jo antrą sąjungininką – laiką.
Kuo anksčiau arba toliau nuo Jūsų būsto apsaugos sistemos užfiksuoja pažeidėją, tuo anksčiau jos perduoda pavojaus signalą saugos tarnybai. Vagys turi maždaug 5–10 minučių vagystei po to, kai suveikė saugos sistema, nes maždaug tiek laiko reikia perduoti pavojaus signalą į saugos tarnybos pultą ir saugos tarnybos ekipažui atvykti iki saugomo objekto.
Įsivaizduokite, kokie gali būti nuostoliai, jei vagis patekęs į Jūsų būstą turės 5–10 minučių ir tada, kai jis dar tik artinsis prie jo. Labai tikėtina, kad antru atveju nuostoliai bus lygūs nuliui, nes jam paprasčiausiai pritrūks laiko patekti į pastato vidų. Geriausia perimetro apsaugos sistemas įrengti ant tvoros. (Laukite tęsinio).

Pataria apsaugos sistemų specialistai UAB „Levoriškis”, Kupiškio g. 19, Utenoje (PC NIC). Tel. 8 620 42 631. Visi apsaugos, priešgaisrinės saugos bei vaizdo stebėjimo sistemų sprendimai – jų montavimas. Daugiau – www.levoriskis.lt.

UAB „Levoriškis” inf.

Aliuminio langai

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas