Pasitik ateinančią žiemą pasiruošęs

Nors dar visai neseniai džiugino saulė ir šiluma, tačiau jau pats laikas pagalvoti apie ateinančią žiemą. Būtent žiemą sunkiausia eksploatuoti senesnius automobilius, kuriuos vairuoja daugelis iš mūsų. Apie tai, kaip žiemą automobilį užvesti labai paprastai ir be jokio vargo, kalbamės su autoserviso „HQ Integro” vadovu Žilvinu Skardinsku.

„DEFA WarmUp”

Daugelis uteniškių, vairuojančių automobilius, žiemos nelaukia, kai kas savo transporto priemones palieka garaže, kur jos stovi iki pavasario. Tai susiję ne tik su sudėtingesnėmis vairavimo sąlygomis, bet ir padidėjusiomis kuro sąnaudomis, nuolatiniu langų rasojimu bei apledėjimu ir šalčiu automobilio salone. „Keliaudamas po Skandinavijos šalis nemačiau automobilių be „Vebasta” arba daug paprastesnės „WarmUp” sistemos,” – sakė Ž. Skardinskas. Todėl, vadovo teigimu, „HQ Integro” servisas, esantis K. Donelaičio g. 10, Utenoje, pradėjo montuoti sistemas, kurios ypač naudingos esant mūsų žiemos sąlygoms. Ši žiemai bus tikrai atšiauresnė nei praėjusi. „DEFA WarmUp” – tai automobilio šildymo sistema, kurią sudaro akumuliatorių įkroviklis, salono šildymo orapūtė, laikmatis-valdymo blokas, tam tikras variklio šildytuvas, kabeliai ir jų šakotuvai, skirti sujungti. „Šią sistemą galime montuoti į visus lengvuosius automobilius, mikroautobusus bei sunkvežimius, kurie turi galimybę prisijungti elektros šaltinį”, – sakė Ž. Skardinskas. Vadovo teigimu, galima montuoti tik variklio pašildymą. Pastaroji funkcija žiemos metu suteikia galimybę paprastai ir lengvai užvesti automobilį. Galima montuoti ir salono pašildymą, kuomet nutirpinami langai ir sušildomas salonas. Tokių sistemų „HQ Integro” autoservisas praėjusią žiemą sumontavo daugiau nei 20 – visi klientai džiaugėsi jų teikiamais privalumais. Automobilio variklio pašildymo sistema su montavimu kainuoja nuo 500 litų (144,81 Eur). Už didesnę kainą taip pat galima pridėti salono šildytuvą bei laikmatį, tuomet nereikėtų galvoti apie įjungimą ir išjungimą.

Su „Calix” nauda ir Jūsų piniginei, ir aplinkai

„Šiais metais klientams pristatome naujovę – galime sumontuoti ne tik DEFA, bet ir „Calix” automobilių pašildymo sistemą”, – sakė Ž. Skardinskas. Vadovo teigimu, daugiau kaip 20 metų „Calix AB” yra viena didžiausių elektrinių šildymo sistemų gamintojų Europoje.
Visi žino, kad transporto priemonių eismas daro didelę įtaką aplinkai, bet su „Calix” automobilių šildymo sistema Jūsų automobilis gali būti draugiškas gamtai ir tuo pačiu taupyti pinigus. Kai lauke itin šalta, naudojant variklio šildytuvą matoma akivaizdi nauda. Nepriklausomai nuo metų laiko, prieš užvedimą pašildytas variklis sumažina jo nusidėvėjimo lygį. Išvengdami šalto variklio užvedimo, Jūs sumažinate kuro sąnaudas, dėl to sumažėja anglies dioksido ir angliavandenilių kiekis aplinkoje. „Calix” sistema yra šiek tiek pigesnė, kaina su montavimu nuo 450 litų (130,33 Eur), taigi galima sutaupyti”, – sakė „HQ Integro” vadovas Ž. Skardinskas. Ši sistema užtikrina saugų bei patogų automobilio vairavimą, o jos naudojimas itin paprastas.

Kitos „HQ Integro” paslaugos

Autoservisas taip pat teikia visas automobilių bei mikroautobusų važiuoklės ir variklių remonto paslaugas, keičiamos variklių alyvos. Visi, norintys pakeisti automobilio padangas į žiemines, tai gali padaryti dabar.

Autoservisas „HQ Integro”, esantis K. Donelaičio g. 10 (įvažiavimas iš A. Baranausko gatvės per buvusios „Lietuvos energijos” kiemą), laukia visų uteniškių ir miesto svečių, kurie pageidauja susimontuoti „DEFA WarmUP” arba „Calix” pašildymo sistemą, nori pasikeisti alyvą, padangas ar sutvarkyti automobilio gedimus. Darbo laikas darbo dienomis 8–18 val., šeštadieniais 8– 15 val., tel.: 8 675 04 465, 8 679 14 422          

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas