Verslininkai aplankė dvi išskirtines Rytų Aukštaitijos vietoves

Lapkričio 21 dieną Utenos apskrities darbdavių asociacijos nariai ir Zarasų Rotary klubo atstovai bei Utenos verslo informacijos centras, kuriam vadovauja Irina Šeršniova, surengė išvyką į Švenčionis ir Ignalinos rajoną.

Švenčionyse verslininkai susipažino su vienu seniausių Pabaltyje ir Europoje vaistažolių perdirbimo fabriku „Švenčionių vaistažolės”, kur ilgametės tradicijos puoselėjamos daugiau nei šimtą metų.

Kažkada nedidelė vaistažolių supirkimo įmonėlė savo veiklą pradėjo 1883 m. Šiandien „Švenčionių vaistažolių” fabrikas su šiuolaikine technologine ir laboratorine įranga, jame dirba beveik 100 žmonių.
Po ekskursijos ir arbatų degustacijos šio susitikimo dalyviai patraukė į Ignalinos rajone esantį pastaruoju metu vis labiau garsėjantį Paliesiaus dvarą. Kaip pavyko sužinoti verslo atstovams, šis neįtikėtinoje vietoje ir su dar labiau neįtikėtina istorija atsiradęs dvaras mena XVII amžiaus laikus, kai jį įsigijo grafas Tyzenhauzas, o prie Kančioginos upelio tuomet puikavosi pirtelė, bravoras. Unikali savo kraštovaizdžiu ir paslaptinga įvairove pati gamta tarsi pašnibždėjo vietovės pavadinimą: tai, kas esą prie miškelio, „paliesiuje”. Taip ir gimė Paliesiaus vietovė ir jos centru tapo Paliesiaus dvaras.

Plačiau apie šią išvyką skaitykite artimiausiuose laikraščio „Utenos diena” numeriuose.

Laikraščio „Utenos diena” inf., autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas