POILSIS NIDOJE

Poilsis Nidoje – tai poilsis iš saulės, iš smėlio, iš jūros ir vėjo. Tai unikalus Lietuvos kampelis. Tai išskirtinis prie Baltijos jūros išsidėstęs Lietuvos gamtos stebuklas. Tai neprilygstamas Lietuvos kurortas, traukiantis svečius iš įvairiausių šalių. Tai romantikų mylimas jaukus miestelis… Tai šių ir daug kitų gražių žodžių verta Nida – Neringos žemė.

Tiek garsiausius rašytojus įkvėpęs, tiek menininkams vertingų idėjų atseikėjęs, tiek ramybės oazę suteikęs poilsis Nidoje vertas didelio dėmesio. Čia – ir kvapą gniaužiantys saulėlydžiai, ir sielos atgaivą suteikiančios marios, jūra, ir viską gaubianti ramybė. Poilsis Nidoje idealus tiems, kurie ieško ramybės, tylos ar laiko atsipalaiduoti, ir tiems, kurie nori pabėgti nuo kasdienės rutinos bei atrasti ką nors įdomaus ir vertingo. Tie, kurie nusprendė išbandyti poilsį Nidoje, pažintį galėtų pradėti nuo jos apžvalgos.

Nida – kur pažvelgsi, visur turtas…
Ne tik Baltijos kurortuose, bet ir visoje Europoje sunku atrasti vietą, kurioje būtų išsibarstę ir susipynę tiek daug skirtingų, saulės lydimų spalvų: mėlyna ir balta, juoda ir balta, žalia ir mėlyna, raudona ir rusva…
Netikite? Skirkite Nidai savo rytą ir pamatysite, kaip tekanti saulė išpuošia gamtą įvairiaspalviais apdarais – gelsvai rausvais kopų šlaitais, melsvu rūku apjuostais miškais ir jūros krantais. Padovanokite Nidai savo vidudienį ir jums prieš akis atsivers baltos kauburėtos kopos, sodriai žalia miško augmenija ir spindintis jūros mėlynumas. O vakarėjant poilsis Nidoje padovanos romantiškiausių akimirkų – raudoniu nutviekstas smėlio kalvas ir pilkšvus marių tolius.
Jei vien gamtos grožio nepakanka, čia netruksite atrasti ir kitokių pramogų. Kad poilsis Nidoje būtų ne tik jaukus ir ramus, bet ir turiningas, susipažinkite su kuršių ir prūsų istoriją menančiu palikimu. Viskas, ką lankysite Nidoje, turi savo istoriją ar net visą legendą…
Pasak poilsio namų savininko Ričardo Petrikausko, apsilankę raudonų plytų neogotikinio stiliaus Nidos bažnyčioje žvilgtelėkite į šalia jos esančias etnografines kapines, kuriose yra išlikę mediniai antkapiniai paminklai (krikštai). Pasakojama, kad krikštas yra mitologinio pasaulio medžio, jungiančio visas Visatos dalis, įvaizdis. Atraskite jį.
Trokštantiems meno Nida irgi turi ką pasiūlyti – aplankykite garsųjį Tomo Mano namelį, stūksantį ant Uošvės kalno. Užsukite ir į Menininkų namus, kuriuose gyvena ir kuria juvelyrai, metalo ir gintaro meistrai, skulptoriai, tapytojai, grafikai. Susipažinkite su vėtrungių galerija, kurioje pristatoma vėtrungių atsiradimo istorija, jų raida ir iškalbingi pavyzdžiai. Nepraeikite ir pro Gintaro galeriją, kurioje galėsite pasigaminti laimę nešantį amuletą, pasigrožėti garsiojo Juodkrantės lobio dirbiniais ir išskirtine inkliuzų kolekcija.
Pavargote? Grįždami į savo jaukius apartamentus Bardų skverelyje prisėskite šalia Maestro Vytauto Kernagio. Čia vasaros vakarais renkasi norintys pasidalyti savo kūryba. Sakoma, kad Bardų skverelis – nepakeičiama vieta norintiems išgirsti ir būti išgirstiems.

Nidos apartamentai – kad poilsis Nidoje neturėtų sau lygių

Kad poilsis Nidoje būtų nepriekaištingas, jaukus ir malonus, gamtos dovanojamą grožį vertėtų papildyti ir tinkamo apgyvendinimo pasirinkimu. „Nidos Gaiva” siūlo ne tik įsimintinas, bet ir komfortiškas atostogas apgyvendinimo rūpesčius paliekant nuošalyje. Čia įrengti nedideli, bet kuklia prabanga dvelkiantys kambariai, širdžiai mieli apartamentai, jaukią ir šiltą namų atmosferą kurianti erdvė. Apsistoję puikioje vietoje – Nidos miesto centre – esančiuose apartamentuose greitai ir nesunkiai pasieksite visus žavius Nidos kampelius.

Tad vien žodžiais poilsį Nidoje apibūdinti sunku, o gal net ir neįmanoma… Čia reikia atvykti, pabūti, pajausti, išjausti, pagyventi. Ir tuomet tampa aišku, kad poilsis Nidoje garantuojamas bet kada, poilsis ir grožis čia lyderiauja visada.

https://www.nidos-gaiva.lt/

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas