Naujovė Utenoje – keturračių parduotuvė

Utenoje, šalia centrinės turgavietės, Smėlio mikrorajone, prieš Naujuosius duris atvėrė dar viena parduotuvė. Joje – detalės visų markių motociklams, keturračiams ir automobiliams. Kaip patvirtino šios parduotuvės įkūrėjas ir savininkas MB „Autodoka” direktorius Eduardas Pliškinas, šalia parduotuvės greitu laiku duris atvers ir motoservisas. Bus remontuojami ne tik keturračiai, bet ir motociklai bei motoroleriai.

Keturračiu važinėja ir meras

Pasak E. Pliškino, idėja atidaryti tokią parduotuvę gimė iš meilės ir potraukio keturračiams motociklams. „Nuo vaikystės mėgau techniką, važinėjau įvairiais motociklais, paskui, Arijoje baigęs mokslus, pradėjau verslą, vėliau dirbau parduotuvėje, kurioje išmokau įvairių pardavimo meno gudrybių”, – prisipažino buvęs emigrantas, verslo idėją subrandinęs užsienyje. E. Pliškinas į gimtinę, Zarasus, grįžo prieš ketverius metus. Tačiau jaunam verslininkui Zarasų erdvės buvo per maža, todėl pasirinko Uteną. Utenoje turintis dar vieną verslą, jis, patyrinėjęs rinką, suprato, kad daugėja žmonių, kurie sėdasi ant keturračių, ir nusprendė atidaryti motociklų, jų ir automobilių detalių parduotuvę. Anot zarasiškio, keturratį turi ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas. Jaunojo verslininko užmojai – atidaryti motoservisą, kuriame būtų remontuojamos tiek dviratės, tiek keturratės motopriemonės.
Parduotuvės atidaryme dalyvavo Utenos apskrities darbdavių asociacijos prezidentas Albinas Kazanavičius, viceprezidentė Irina Šeršniova jaunąjį verslininką sveikino įstojus į asociacijos gretas ir įteikė pažymėjimą.

Parduotuvėje – ne tik įvairūs keturračiai

Parduotuvėje – platus keturračių pasirinkimas: nuo vaikiškų iki galingiausių „Polaris Sport SMAN” 1 000 kub. cm. Taip pat galima įsigyti motociklų ir keturračių detalių. „Šiuo metu daugiausia perka stabdžių kaladėles, oro ir tepalo filtrus, taip pat kitas detales. Jei nėra parduotuvėje, kitą dieną dieną įvykdome kliento užsakymą”, – tvirtino parduotuvės savininkas. Parduotuvėje gausu įvairių šalmų, apsaugų, aprangų, padangų ir t. t.
Taip pat čia įvairus detalių, skirtų automobiliams, pasirinkimas. „Jei detalės neturime parduotuvėje, ją, kaip ir motociklų detales, pristatome jau kitą dieną”, – pasakojo E. Pliškinas ir pridūrė, jog jo parduotuvę pamėgo jaunimas. Parduotuvėje, be standartinių detalių, jaunimas gali surasti nemažai įvairių detalių automobiliui modifikuoti. „Ypač jie pamėgo „turbinos gauges”. Tai – įvairūs davikliai variklio tepalo, turbinos ir vandens temperatūrai matuoti. Itin perkamos silikoninės žarnos, nes jos atlaiko didesnius automobilio variklio apkrovimus”, – sakė E. Pliškinas.
Taip pat parduotuvėje yra geros kokybės „Brayt” firmos vaško kėbului poliruoti ir prižiūrėti bei poliravimo pastos, kurią naudoja profesionalai.
Dabar verslininko dėmesys sutelktas į platesnį keturračių bei jų detalių asortimentą, kaip jis sakė, nuo pavasario žada užsiimti ir remontu.

Požiūris

Anot E. Pliškino, dirbant Airijoje susiformavo jo požiūris į klientą. „Mano įsitikinimu, klientas yra itin svarbus, todėl prieš Naujuosius atidarytoje parduotuvėje aš stengiuosi tą požiūrį diegti, – sakė jaunasis verslininkas. – Štai vienas klientas įsigijo keturratį. Mes jam kaip paskatą padovanojome šalmą. Pripylėme pilną baką benzino, pakrovėme jį į automobilį ir po poros valandų pirkinį pristatėme jam į kiemą. Už tai papildomai mokėti klientui nereikėjo. Paaiškinome, kaip saugiai važiuoti, kaip naudotis nauja transporto priemone, kad ji ilgiau tarnautų. Klientas patenkintas – laimingi ir mes.”
Pasak verslininko, jei dabar pradėsi vaikytis didžiulių pelnų, ilgai neišgyvensi, todėl, jo įsitikinimu, pirmiausia turi būti dėmesys klientui.

Autoriaus nuotr.

 

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas