Ypatingas renginys „Rašės“ prekybos centre sutraukė minias uteniškių

Vasario 2 dieną „Utenos prekyba“ ir Utenos krepšinio komanda „Juventus” sukvietė uteniškius į įspūdingą renginį, vykusį prekybos centre „Rašė“. Čia krepšininkai trumpam įsikūnijo į prekybos centro darbuotojų vaidmenis ir tarpusavyje pasimainydami siūlė pirkėjams vaišintis Utenos krašto gamintojų produkcija, gamino salotas bei mėsainius, aptarnavo klientus ne tik už prekystalio, bet ir kasoje. Taip pat žaidėjai kvietė prekybos centro pirkėjus dalyvauti loterijoje be pralaimėjimų, kur vertingiausiais prizais tapo krepšinio kamuoliai su „Juventus“ krepšininkų parašais bei bilietai į krepšinio rungtynes. Taip išradingai ir linksmai norėta uteniškius pasveikinti sparčiai artėjančio Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga.

Renginys nepaliko abejingų
Prekybos centro „Rašė” prieigose besibūriuojantys aukštaūgiai traukė apsipirkti atėjusių uteniškių akį ir daugelis smalsavo – kas čia bus? „Juventus” sportine apranga apsirengę vyrukai užsirišo prijuostes, papuoštas „Utenos prekybos” logotipu, ir pabiro po parduotuvę. Vieni krepšininkai vaišino pirkėjus Utenos krašto gamintojų produkcija, kiti gamino salotas, pavadintas „Juventus” pergalių salotomis”, treti kepė „Juventus” fanų mėsainius, ketvirti tiesiog aptarnavo klientus už mėsos ar saldumynų prekystalio ir dirbo kasoje. Uteniškiai ne tik noriai bei aktyviai dalyvavo atrakcijose, nepraleido progos nemokamai pasivaišinti, dalyvavo organizuotoje loterijoje, bet ir fotografavosi su įspūdingai atrodančiais aukštaūgiais.

Ypač daug dėmesio sulaukė loterija, kurioje galėjo dalyvauti visi prekybos centro „Rašė” pirkėjai, pateikę pirkimo kvitus – čia nusidriekė eilė norinčiųjų laimėti prizus. Kad laimėjimas būtų tikrai pelnytas, kasos kvito neužteko – teko įrodyti savo meistriškumą pataikant kamuolį į krepšį. Kartais tai padaryti būdavo itin sudėtinga, nes tai vienas, tai kitas krepšininkas blokuodavo metimą. Tačiau kiek aplodismentų ir džiaugsmo su laukdavo metikas, kai kamuolys pagaliau perskrosdavo tinklelį.

Krepšinio kamuolį su „Juventus” žaidėjų parašais laimėjusi uteniškė Zita sakė dažnai apsiperkanti „Utenos prekybos” parduotuvėse ir buvusi maloniai nustebinta šiuo renginiu. Moteris pasakojo, kad kamuolį greičiausiai padovanos vienam iš septynių anūkų, ir nusijuokė, kad greičiausiai taip pat teks rengti loteriją, nuspręsiančią, kuriam iš jų atiteks dovana.

Taip pat kamuolį laimėjęs Lietuvos vėliavos spalvų šaliku pasipuošęs mažasis Pijus tvirtino labai mylįs savo Tėvynę ir džiaugėsi savo laimėjimu bei nepraleido progos nusifotografuoti su vienu iš komandos aukštaūgių Simu Buterlevičiumi.

Vienbalsiai giria
„Juventus” krepšininkai ne tik vaišino prekybos centro pirkėjus Utenos krašto gamintojų produkcija, bet ir patys nepraleido progos paragauti siūlomų gaminių bei nedvejodami juos gyrė. Komandos atakuojantis gynėjas S. Buterlevičius prisipažino, kad šeimoje pirkiniais dažniausiai rūpinasi žmona, bet džiaugėsi, kad „Utenos prekyba” rūpinasi pirkėjais, siūlo platų prekių asortimentą, todėl čia visada gausu žmonių. Krepšininkas prisiminė, kad Utenos komandoje žaidė ir prieš dvejus–trejus metus, tad teko lankytis šios įmonės parduotuvėse anksčiau, ir pastebėjo, kad jos dar labiau išgražėjo. „Matau, kad žmonės čia vaikšto laimingi bei gražūs, vadinasi, ir prekių kokybė gera”, – sakė pašnekovas ir patikino, kad dažnai ragauja Utenos krašto gamintojų produkciją. S. Buterlevičius taip pat džiaugėsi akcijomis „Uteniškio krepšelis” ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirta „100 metų – 100 prekių”, kurių pasiūlymais pasinaudoja ir šeimos pirkiniais besirūpinanti žmona.

Vidurio puolėjas Mindaugas Kupšas prisipažino, kad kartu su žmona ne tik mėgsta lankytis „Utenos prekybos” parduotuvėse, bet ir mielai renkasi vietinių gamintojų gaminius – duoną, mėsą, pyragus ir kitus produktus. Būtent todėl aukštaūgis centras ypač sveikino „Utenos prekybos” iniciatyvą „Utenos krašto gaminys” ir džiaugėsi tuo, kad gali palaikyti savus smulkiuosius verslininkus. Kaip ir kolegos šeimoje, pirkiniais dažniausiai rūpinasi žmona, bet M. Kupšas tikino žinąs ir apie naujausias „Utenos prekybos” parduotuvėse vykdomas akcijas ir jomis pasinaudojantis. Taip pat vyras sakė, kad komandos personalo nariai, kurie dažniausiai yra vietiniai uteniškiai, pasidalija su kitais akcijų „Uteniškio krepšelis” bei „100 metų – 100 prekių” ypatingais pasiūlymais ir paragina įsigyti prekių itin geromis kainomis.

„Juventus” krašto puolėjas Karolis Guščikas taip pat dažnai apsipirkinėja „Utenos prekybos” parduotuvėse, nes čia jam patinka gausus ir įvairus prekių asortimentas, akcijos, gera prekių kokybė. Be abejo, ragauja ir Utenos krašto gamintojų produkcijos, kurią vertina ir mėgsta.

Vilnietis atakuojantis gynėjas Tautvydas Paliukėnas prisipažino, kad į didžiuosius prekybos centrus tenka užsukti retai, bet štai šalia namų esančioje nedidukėje „Utenos prekybos” parduotuvėje apsiperka kone kasdien. „Labiausiai ir patinka tai, kad nedidelėje parduotuvėje greičiau apsisuki, – šypsojosi gynėjas. – Šiandien šiame renginyje paragavau puikių vietinių gamintojų gaminių, kuriuos būtinai pirksiu ir vėliau – tai „Rokiškio mėsinės” „Kazimieros skilandis” ir vytintos dešrelės.”

Renginio kulminacija – tortas
Nors viso renginio metu krepšininkai pasikeisdami gamino ir vaišino visus pirkėjus mėsainiais, o „Juventus” įžaidėjas Anthony Ireland savo gamintomis salotomis, visgi didžiausia kulminacija tapo renginio pabaigoje iškilmingai įneštas didžiulis tortas, puoštas „Utenos prekybos” ir „Juventus” logotipais. Tortą pjovė komandos kapitonas Arvydas Šikšnius, kuris renginio metu itin atsakingai aptarnavo pirkėjus kasoje. Šiuo saldumynu vaišinosi ne tik krepšininkai, parduotuvės personalas, bet ir visi tuo metu į prekybos centrą užsukę pirkėjai.

Šiomis atrakcijomis ir vaišėmis greitai taip pat šimtmetį švęsianti „Utenos prekyba” ir Utenos krepšinio komanda „Juventus” dar kartą pasveikino uteniškius ir visus tądien į prekybos centrą „Rašė” užėjusius pirkėjus artėjančio Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga. Nešini prizais ir su šypsenomis veiduose pasibaigus renginiui „Rašės” lankytojai neskubėjo traukti namo.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas