Investicija į regos korekciją

Regos sutrikimai – nemalonus reiškinys, sukeliantis nemažai problemų. Susilpnėjus regėjimui nešiojame akinius ar kontaktinius lęšius, kreipiamės į gydymo įstaigas. Silpnėjantį regėjimą sukelia įvairūs veiksniai. Tai gali būti sausas oras, netinkamas apšvietimas dirbant, skaitant, įtemptas darbas kompiuteriu, pernelyg dažnas televizoriaus žiūrėjimas, stresas, poilsio trūkumas, ultravioletiniai spinduliai, netinkamai parinkti akiniai ar kontaktiniai lęšiai, miego stoka ir pan. Dažniausiai pasaulyje pasitaikantys regos sutrikimai yra trumparegystė, toliaregystė, katarakta, glaukoma, konjunktyvitas bei astigmatizmas.

Trumparegiai prastai mato objektus, esančius tolumoje, jų akys greitai pavargsta, o taip yra todėl, kad matomas vaizdas susidaro prieš tinklainę. Toliaregiai – atvirkščiai, jie prastai mato arti esantį vaizdą, nes jis susidaro už tinklainės. Toliaregiams neretai parausta ar trūkčioja akių vokai. Katarakta dažnai yra paveldima liga, taip pat ji gali išsivystyti vyresnio amžiaus žmonėms, dėl patirtų traumų, vartojant tam tikrus vaistus. Glaukoma gali išsivystyti vyresnio amžiaus toliaregiams, sergant cukriniu diabetu, dirbant sunkų fizinį darbą, geriant daug kavos. Šią ligą būtina gydyti, nes to nedarant ji gali tapti apakimo priežastimi. Jeigu akys ašaroja, dažnai yra paraudusios, jas skauda, niežti, o vokai yra ištinę, rekomenduojama nedelsiant kreiptis į gydymo įstaigą, nes tai gali būti akių junginės uždegimas, dar vadinamas konjunktyvitu. Šią ligą sukelia įvairūs virusai, bakterijos. Astigmatizmu sergantys asmenys dažnai ligą paveldi ar gimsta ją turėdami. Tokie žmonės mato labai neryškiai, o vaizdas tinklainėje nėra tiksliai atkuriamas. Tačiau šiuolaikinė medicina siūlo įvairias operacijas ir korekcijas, išsprendžiančias akių sutrikimo problemas. Investicija operacijai, be jokios abejonės, suteikia naujos gyvenimo kokybės ir leidžia pamiršti nuolatines išlaidas kontaktiniams lęšiams, akiniams bei jų priežiūrai. Sveikatos priežiūros paslaugos nėra pigios, o apmokėti įvairias asmeniui reikalingas operacijas gali padėti paskola. Gydymo išlaidos ir investicijos į sveikatos gerinimą kiekvienam žmogui yra naudingos bei užtikrinančios sveikesnę ateitį.
Viena populiariausių operacijų, kurią renkasi žmonės, turintys regėjimo sutrikimų, yra regos korekcija lazeriu. Ji trunka vos 15 minučių, o korekcijos metu lazerio spindulys pakeičia akies paviršiaus išgaubtumą. Operacijos metu yra pagydomos abi akys, todėl vienos akies korekcija užtrunka apie 7–8 minutes. Pacientui tereikia susikoncentruoti į šviečiančią lemputę, o tam, kad akys atliktų kuo mažiau judesių, į akies voką yra įstatomas specialus plėstuvas, padedantis nemirksėti. Esant trumparegystei, ragena yra plokštinama, o toliaregystei – išgaubiama daugiau. Prieš atliekant operaciją yra būtina išsamūs tyrimai ir gydytojo konsultacija. Taikant naujausias technologijas ir gydymo metodus, akims nėra padaroma žala, jos neliečia tam tikri instrumentai ar medžiagos. Svarbu paminėti, jog ši chirurginė procedūra vykdoma tik pilnamečiams asmenims. Prieš ją atliekant į akis yra sulašinami vaistai, o po lazeriu atliktos procedūros diskomfortas jaučiamas apie 4 valandas. Akių perštėjimas gali jaustis keletą dienų po operacijos, o į įprastą dienos režimą yra grįžtama savaitės bėgyje. Gijimo metu akys gali ašaroti, perštėti, būti paraudusios, pastebimas vaizdo liejimasis ar mažesnis ryškumas. Jo metu būtina pakartotinai apsilankyti pas gydytoją, kuris įvertina gijimo procesą. Galimi nemalonūs pojūčiai akyse praeina savaitės bėgyje, o tuomet pacientai gali džiaugtis puikiu matymu be akinių ar kontaktinių lęšių. Žinoma būtina imtis tam tikrų atsargumo priemonių kaip saulės akinių nešiojimas, o fizinis krūvis leidžiamas praėjus porai savaičių po regos korekcijos. Šiuolaikinės operacijos yra tikslios, naudojami išmanūs ir patys naujausi įrenginiai, kurie yra nuolat atnaujinami.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas