Utenos ligoninės vadovas ragina neatsipalaiduoti: virusas – šalia

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos liepos 12 dieną paskelbė, kad Utenos ligoninės Radiologijos skyriaus gydytojai, kuri nebuvo išvykusi iš Lietuvos, nustatytas koronavirusas (COVID-19). Be kitos informacijos, pranešime rašoma, kad medikė dėl darbo minėtame skyriuje pobūdžio su pacientais nebendravo. „Utenos diena“ paprašė Utenos ligoninės direktoriaus Daliaus Drungos trumpai pakomentuoti šią situaciją.

Kaip skelbia Utenos ligoninė, pagal kassavaitinį planą buvo tirti 35 čia dirbantys sveikatos priežiūros specialistai. Vienos darbuotojos PGR (polimerazės grandininė reakcija) testas – teigiamas. Nei šiai, nei kitiems darbuotojams nepasireiškė jokie COVID-19 simptomai. „Ligoninės administracija kartu su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento specialistais ėmėsi būtinų tokiu atveju veiksmų – septyni kontaktiniai asmenys priskirti aukštos rizikos grupei ir saviizoliuosis 14 dienų, aštuoni mažos rizikos grupei priskirti asmenys, atlikus PGR testą ir nesant simptomų, jau grįžo į darbą. Darbuotojui pageidaujant buvo atliktas pakartotinis tyrimas, bet jo neigiamas rezultatas nepaneigia anksčiau daryto testo rezultato – tik patvirtina epidemiologinę nuomonę apie besimptomių COVID-19 formų buvimą ir jų diagnostikos sudėtingumą. Mūsų įstaigos prioritetas – pacientų ir personalo saugumas, todėl didelės rizikos grupei priskirti asmenys lieka saviizoliacijoje. Įstaiga funkcionuoja visu pajėgumu, teikiamos visos gydymo paslaugos”, – rašoma Utenos ligoninės pranešime.

Anot D. Drungos, žmogus laikomas sergančiu, kai yra ligos simptomų, tačiau šiuo atveju jų nėra. „Kai nepasireiškia jokie simptomai, virusui plisti sudėtinga. Puiku, kad atlikdami darbuotojams profilaktinius tyrimus jį aptikome, nes simptomų nejaučiantis asmuo gali ilgai vaikščioti su tuo virusu ir nieko apie tai nežinoti, – sakė Utenos ligoninės vadovas. – Situacija – pamokanti. Kai visi atsipūtė ir nusprendė, kad nieko nėra, atsirado perspėjimas, jog viskas šalia mūsų. Priemonės, kurios mūsų įstaigoje taikomos jau tris mėnesius, išlieka ir toliau. Džiugu, kad jos efektyvios. Akivaizdu, kad atsipalaiduoti dar per anksti. Mane truputį gąsdina tai, ką matau parduotuvėse. Eidamas apsipirkti aš vis dar stengiuosi užsidėti apsauginę veido kaukę. Be abejo, reikia nepamiršti ir rankų plovimo, asmeninės higienos.”

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas