Panevėžio PPAR Utenos filialas apdovanojo Utenos medikus

Utenos rajono verslininkai prisideda prie medikų kovos su koronavirusu kaip išgali – kas kasdien juos vaišina kava bei saldumynais, kas papildo jų kasdienį racioną sveikomis košėmis bei geriamuoju vandeniu, kas aprūpina įvairiomis apsaugos priemonėmis. Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų verslininkai (toliau – Panevėžio PPAR) surinko lėšas ir nupirko bei padovanojo visoms regiono gydymo įstaigoms kokybiškų apsauginių skydelių.

Kaip sakė Panevėžio PPAR Utenos filialo direktorius Jurgis Dumbrava, iš viso jų filialas turėjo penkias dėžes po 25 vienetus šių apsaugos priemonių. Anot „Utenos dienos” pašnekovo, dalis apsauginių skydelių (po 10-15 vienetų) buvo paskirstyta visoms Utenos apskrities greitosios medicinos pagalbos komandoms – Utenos, Molėtų, Zarasų, Ignalinos, Anykščių ir Visagino. Po visą dėžę – 25 vienetus – gavo Utenos ligoninė ir Utenos pirminės sveikatos priežiūros centras, 12 vnt. buvo įteikta Utenos Šv. Klaros palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninei. „Skydeliai tikrai kokybiški, tvirtai laikosi užsidėjus ant galvos, – kalbėjo J. Dumbrava. – Manau, kad tai itin svarbu greitosios medicinos pagalbos darbuotojams, kuriems reikia ir pasilenkti, ir vežti, ir nešti ligonius.”

Utenos ligoninės direktorius Dalius Drunga džiaugėsi, jog dovanotieji apsauginiai skydeliai tikrai pravers, nes yra labai kokybiški ir patvarūs. „Skydeliai tvirti, – gyrė gydymo įstaigos vadovas. – Dabar daug kas stengiasi gaminti, todėl ne visada išeina geras gaminys. O Panevėžio PPAR Utenos filialo dovanotieji labai geri bei patogūs. Skydelis juk ne vienkartinis dalykas – jį galima dezinfekuoti ir naudoti daug kartų. Deja, nuo dezinfekavimo palaipsniui mažėja skaidrumas, o jei prastesnė konstrukcija, jie tiesiog sulūžta. Jei būtų galimybė, mielai tokių dar 100 paimtumėme.”

„Utenos dienos” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas