„Gintarinės vaistinės“ kirtis juodajai rinkai – daugkartinės kaukės be jokio antkainio

Lenkijos farmacijos grupei „Pelion“ priklausantis vienas didžiausių šalyje vaistinių tinklų „Gintarinė vaistinė“ šią savaitę asortimentą papildys 25 tūkst. vienetų daugkartinio naudojimo apsauginių veido kaukių, rezervuotas dar 75 tūkst. vienetų kaukių pristatymas.

Savaitgalį tinklą pasiekė pirmosios 8 tūkst. partijos kaukių, pagamintų „Utenos trikotaže”. Iš jų beveik 7 tūkst. išdalinta daugybę žmonių – vaistininkams bei darbuotojams kurie kasdien aptarnauja tinklo vaistininkus. Tuo tarpu klientai vaistinės e. parduotuvėje vos per naktį išpirko 1200 vnt. šių kaukių.

„Operatyviai sutarę dėl daugkartinių kaukių gamybos bei įsigijimo, siekiame sumažinti beprecedentinį juodosios rinkos šiuo metu daromą spaudimą ir parodyti socialiai atsakingo verslo elgesio pavyzdį. Tai, kad el. parduotuvėje kaukės buvo išpirktos vos per naktį tik įrodo, kokia didelė jų paklausa. Plintant COVID19 virusui apsauginėms kaukėms netaikysime jokio antkainio. Mūsų tikslas, kad jas sąžininga ir prieinama kaina galėtų įsigyti kuo daugiau žmonių, besirūpinančių savo sveikata”, – sakė „Gintarinės vaistinės” generalinė direktorė Rūta Bagdonavičienė.
Daugkartinio naudojimo kaukės parduodamos už savikainą ir pridėtinės vertės mokestį (PVM), privalomą sumokėti į valstybės biudžetą, tai yra po 2,41 euro.
R. Bagdonavičienė pažymėjo, kad šios daugkartinio naudojimo kaukės nėra medicininės ir negali užtikrinti visiškos apsaugos nuo COVID19 viruso. Todėl net ir dėvint tokią kaukę būtina ir toliau kruopščiai laikytis visų kitų apsaugos priemonių – vengti kontakto su kitais asmenimis ir laikytis tarpusavio distancijos, dažnai ir kruopščiai su šiltu vandeniu ir muilu plauti rankas, o jei tai neįmanoma – jas tinkamai dezinfekuoti.
Taip pat kritiškai svarbu neliesti rankomis veido, nes COVID19 virusas plinta oro lašeliniu būdu: per nosiaryklę, akių gleivinę.
Daugkartinės kaukės pagamintos taip, kad nedirgintų odos ir kartu efektyviai garintų drėgmę, neišvengiamai susidarančią kvėpuojant.
„Iš vidaus kaukė padengta kokybišku modalo audiniu, kuris yra itin tvirtas, bet švelnus ir nedirgina odos. Be to, medžiaga praturtinta antibakterinių savybių turinčiais sidabro jonais, kurie išlieka iki 30 skalbimų. Kaukės išorinis sluoksnis pagamintais taip, kad greitai išgarintų drėgmę. Kaukę būtinai reikia skalbti kasdien, geriausiai ne aukštesnėje nei 40 laipsnių temperatūroje, rankomis ir su ūkiniu muilu. Lyginti galima tik iš vidaus, kad nebūtų pažeistas temperatūrai jautrus viršutinis sluoksnis”, – teigė „Gintarinės vaistinės” direktorė.
Pasak R. Bagdonavičienės, atsižvelgiant į tai, kad nuo kovo 16 dienos Lietuvoje įsigaliojo visuotinis karantinas ir žmonių judėjimas yra smarkiai apribotas, daugkartinio naudojimo apsauginės kaukės gali tapti ekonomišku pasirinkimu.
Sveikatos apsaugos ministerija kaukes ypatingai rekomenduojama dėvėti tiems asmenims, kuriems jau yra pasireiškę kvėpavimo takų infekcijos simptomai, tokie kaip kosulys, sloga, čiaudulys, kad apsaugotų aplinkinius.
Plintant COVID19 virusui kaukes galima dėvėti esant bet kokiai kontakto su kitais žmonėmis galimybei, nes jos gali apsaugoti nuo oro lašelių įkvėpimo kažkam kitam čiaudint ar kosint.

UAB „Gintarinė vaistinė” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas