Paskelbus ekstremalią situaciją medikai gyventojams turi patarimą

Vaistininkai pastebi, kad šalyje dėl koronaviruso paskelbus ekstremalią situaciją, klientai teiraujasi, ką daryti, kad nebūtų nutrauktas vaistų vartojimas. Nuo šiol pacientų vartojami vaistai, medicinos pagalbos priemonės (MPP), įskaitant ir kompensuojamąsias, galės būti pratęsiami be apsilankymo pas šeimos gydytoją, užtenka tiesiog paskambinti į savo gydymo įstaigą ir pakalbėti su savo šeimos gydytoju.

Antakalnio poliklinikos šeimos gydytoja Izabelė Juškienė sakė, kad šiuo metu konsultavimas telefonu jau vyksta.

„Šiuo metu šalyje paskelbta ekstremali situacija dėl koronaviruso grėsmės. Atšaukiami įvairūs masiniai renginiai, žmonių prašoma kuo mažiau lankytis masinio susibūrimo vietose, taip pat ir poliklinikose. Dėl pacientų saugumo patvirtintas aprašas, kuriame nurodoma, jog pacientai, kuriems reikia tęsti vaistų ar medicinos pagalbos priemonių skyrimą, tai gali padaryti neatvykę į polikliniką. Tokiems pacientams rekomenduojame su savo šeimos gydytoju susisiekti telefonu, skambinant į Antakalnio poliklinikos registratūrą. Toks asmuo užregistruojamas nuotolinei gydytojo konsultacijai, kurios metu gydytojas išrašo elektroninį receptą, primena vaistų vartojimo tvarką ir aptaria kylančius klausimus”, – teigė gydytoja.
„Eurovaistinės” vaistininkė Asta Trumpienė teigė, kad vaistinėse klientai teiraujasi, ką daryti, kad nebūtų nutrauktas gydymas, o į gydymo įstaigas eiti nesinori baiminantis užkrato.
„Norime padėti klientams ir džiaugiamės Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimu leisti prasitęsti receptus nuotoliniu būdu. Tai labai aktualu šiomis dienomis, kai aplinkui siaučia virusai. Gyventojams tai svarbu ne tik epidemijų metu išvengti apsilankymų pas gydytojus, bet ir bet kuriuo metu tiems, kurie naudoja pastoviai paskirtus ir tinkamus vaistus, kuriems nereikia papildomų tyrimų, kurie neturi jokių naujų atsiradusių nusiskundimų”, – teigė „Eurovaistinės” atstovė.
Pasak jos, šiuo metu jeigu liga kontroliuojama, galima vaistus išrašyti iki šešių mėnesių gydymo laikotarpiui, tai reiškia, kad dabar įsigyjant vaistus, jų pakaks iki rugpjūčio.

„Eurovaistinės” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas