Viktorinos nugalėtojai – antazaviškiai

Praėjusią savaitę Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) paskelbė ir apdovanojo spalio mėnesį organizuotos viktorinos apie sveikatos draudimą, skirtos 10–12 klasių (II–IV gimnazijų klasių) mokiniams, nugalėtojus ir paskatinamųjų prizų laimėtojus. Tądien apdovanotas 21 iš 26 viktorinos „Ar viską žinai apie sveikatos draudimą ir ne tik?” laimėtojų, o pagrindiniai apdovanojimai vyko ne Panevėžyje, bet Antazavėje (Zarasų r.).

Šio miestelio Juozo Gruodžio gimnazijos II ir III klasių mokiniai susižėrė daugumą prizų: iš 21 viktorinos dalyvio 9 mokiniai tapo nugalėtojais, 12 – paskatinamųjų prizų laimėtojais. Padėka ir prizas už aktyvų mokinių skatinimą dalyvauti viktorinoje, visiems dalyviams tapus laimėtojais, įteikta šios gimnazijos matematikos ir ekonomikos mokytojai Danutei Jankauskienei. Jos mokomi mokiniai nebe pirmus metus dalyvauja Panevėžio TLK viktorinoje – po pamokų draugiškai ieško informacijos ligonių kasų interneto svetainėse ir kitur, tariasi tarpusavyje, diskutuoja ir skuba siųsti atsakymus, kad būtų pirmieji. Tokia didelė sėkmė antazaviškiams nusišypsojo pirmą kartą, nors nemažai paskatinamųjų prizų į miestelį iškeliavo ir pernai.
„Viktoriną organizavome jau aštuntą kartą ir džiaugiamės, kad ji tarp mokinių – vis dar populiari. Iš viso viktorinoje dalyvavo 341 mokinys iš 19 mokyklų, 8 savivaldybių – Panevėžio miesto ir rajono, Biržų, Ignalinos, Kupiškio, Pasvalio, Utenos ir Zarasų rajonų. Tai buvo pats didžiausias dalyvių skaičius per visus metus (pernykštis buvo 313, užpernykštis –145). Daugiausia dalyvių sulaukta iš Panevėžio 5-osios gimnazijos – 150. Iš kitų mokyklų buvo 46, 38 ir mažiau dalyvių.
2019 m. atsižvelgta į ankstesnius mokinių pastebėjimus – viktorinoje dalyvauti pakviesti ir abiturientai. Vis tik šįmet daugiausia dalyvavo II klasių gimnazistų”, – pastebėjo Panevėžio TLK Administravimo skyriaus vedėja Asta Levickienė.
Panevėžio TLK specialistai džiaugiasi, kad viktorinoje mokiniai dalyvauja beveik be raginimo, savanoriškai. Neabejojama, jog prie to daug prisideda mokytojai ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistai, kurie skatina vaikus dalyvauti, skiria dalį pamokų laiko atsakymams išsiųsti.
Panevėžio TLK viktorinos dalyviams reikėjo atsakyti į 35 klausimus. Nugalėtojais paskelbta 10 pirmųjų, teisingiausiai atsakiusių į daugiausia viktorinos klausimų. Dar 16-ai dalyvių, po nugalėtojų teisingiausiai atsakiusių į klausimus, komisija skyrė paskatinamuosius prizus.

Skelbiami viktorinos nugalėtojai, surinkę po 33, 32 ir 31 tašką:

Deimantę Janukėnaitę – Utenos r. Užpalių gimnazija, III kl., 33 taškai;
Mykolą Dainį – Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija, II kl., 32 t.;
Aldą Kirjanovą, Vaivą Paurytę, Editą Urbonaitę, Kariną Putinauskaitę – Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija, III klasė (32 t.);
Igną Bulotą, Karolį Maldauską, Viktoriją Pavliukovą, Julitą Pieviškytę – Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija, II klasė (31 t.).
Paskatinamieji prizai skirti dalyviams, surinkusiems po 31, 30 ir 29 taškus:
Alinai Galinskajai, Deimantei Ščetilnikovaitei, Gabijai Kuzmaitei, Veronikai Zelenkovai – Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija, II klasė (31 t.);
Eimantui Merkiui, Gailei Gruzdaitei, Genadijui Vingeliui – Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija, III klasė (31 t.);
Domantui Dijokui – Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija, II klasė (30 t.);
Emilei Jankauskaitei, Akvilei Gaidytei – Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija, III klasė (30 t.);
Kamilei Bartkevičiūtei – Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija, III klasė (30 t.);
Aurelijai Pitrėnaitei – Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija, IV klasė (30 t.);
Laurai Zelenkovai, Gintarei Kvietkauskaitei – Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija, II klasė (29 t.);
Emai Akelaitytei – Panevėžio 5-oji gimnazija, II klasė (29 t.);
Samantai Sidabraitei – Utenos r. Užpalių gimnazija, III klasė (29 t.).

Už aktyvų mokinių skatinimą dalyvauti viktorinoje ir aktyvų mokinių dalyvavimą joje padėkos raštai ir prizai taip pat bus įteikti šiems pedagogams ir visuomenės sveikatos priežiūros (VSP) specialistams:

Neringai Šukienei, Utenos r. Užpalių gimnazijos biologijos mokytojai;
Jolitai Stankevičienei ir Editai Janulionienei, Panevėžio 5-osios gimnazijos informacinių technologijų mokytojoms;
Virginijai Dapkevičienei, Panevėžio 5-osios gimnazijos VSP specialistei;
Ingai Kučnerienei, Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos anglų kalbos mokytojai;
Renatai Juškienei, Panevėžio r. Juozo Zikaro gimnazijos informacinių technologijų mokytojai;
Irmai Rimšienei, Panevėžio r. Juozo Zikaro gimnazijos VSP specialistei;
Ritai Kriaupienei, Panevėžio profesinio rengimo centro Gimnazijos skyriaus vedėjai.
Laimėtojams iš Utenos rajono, Kupiškio ir Panevėžio miestų Panevėžio TLK direktoriaus padėkos raštai ir prizai bus įteikti artimiausiu metu. Pedagogus ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistus, kurių paskatintiems mokiniams šįmet nepasisekė laimėti, tačiau jie viktorinoje buvo aktyvūs, apdovanojimai turėtų pasiekti kitų metų pradžioje per organizatorių planuojamus padėkos vizitus aktyviausiose klasėse.
Panevėžio TLK organizuojamos viktorinos tikslas – supažindinti mokyklų bendruomenes – mokinius ir kitus jos narius – su privalomuoju sveikatos draudimu ir jo teikiamomis galimybėmis, skatinti mokinių ir pedagogų sąmoningumą ir informuotumą, turimų žinių įtvirtinimą ir pasitikrinimą, domėjimąsi ligonių kasų veikla, jos ir gydymo įstaigų teikiamomis paslaugomis, patiriamomis išlaidomis, ugdyti atsakingą požiūrį į sveikatos draudimą.
Viktorinoje per 8 metus iš viso dalyvavo daugiau kaip 1 500 mokinių (2019 m. – 341, 2018 m. – 313, 2017 m. – 145, 2015 m. – 200, 2014 m. – 303, 2013 m. – 131, 2012 m. – 80, 2011 m. – 26). Iš jų laimėtojais tapo arba paskatinamuosius prizus laimėjo 212 viktorinos dalyvių.

Panevėžio teritorinės ligonių kasos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas