Metams baigiantis kvietimai pradžiugino kone 500 uteniškių

Panevėžio teritorinė ligonių kasa (Panevėžio TLK) jau išsiuntė paskutinio šių metų ketvirčio kvietimus protezuoti dantis asmenims, laukiantiems eilėje Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis apmokamo dantų protezavimo.

Šiųmetė naujovė – 2018 m. pradėtas lėšų skyrimas teritorinėms ligonių kasoms (TLK) atsižvelgiant į senjorų ir neįgalių asmenų skaičių apskrityse, taip pat nuo liepos mėnesio įsigaliojęs lėšų skirstymas ne pagal prirašytų prie pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos apdraustų privalomuoju sveikatos draudimu gyventojų, bet pagal laukiančių eilėje asmenų skaičių, – Panevėžio TLK leido pakviesti protezuoti dantų dar didesnį skaičių asmenų.
Palyginti su praėjusiu ketvirčiu, kvietimų IV ketvirtį kai kurių savivaldybių gyventojams išsiųsta kone dvigubai daugiau, tad paslaugos laukimo trukmė jose sumažėjo pastebimai. Pavyzdžiui, Visagino mieste eilė trumpėjo 5 mėn., Panevėžio mieste – pusantrų metų.
Iš viso Panevėžio TLK šį mėnesį išsiuntė 1 252 kvietimus Utenos ir 2 215 kvietimų Panevėžio apskričių gyventojams. Per visus 2018 m. į Utenos apskritį iškeliavo maždaug 4,5 tūkst. (2017 m. – 2,7 tūkst.), į Panevėžio apskritį – 7,3 tūkst. (2017 m. – 4,7 tūkst.) kvietimų.
2018 m. IV ketvirtį kone 1 tūkst. kvietimų išsiųsta laukiantiesiems eilės Panevėžio mieste. Utenos rajono gyventojams išsiųsta 481, Panevėžio rajono – 336, Rokiškio rajono – 303, Biržų rajono – 292, Pasvalio rajono – 203, Anykščių rajono – 194 kvietimai. Jų taip pat sulaukė 183 visaginiečiai, 168 ignaliniečiai, 141 molėtiškis, 113 kupiškėnų ir 85 zarasiškiai.
Panevėžio TLK, savo veiklos zonoje turinčiai daug senjorų ir neįgalių asmenų, 2018 m. dantų protezavimo paslaugų finansavimas iš PSDF biudžeto, palyginti su 2017 m., didėjo beveik 1,1 mln. Eur ir sudarė per 3 mln. Eur.
Panevėžio TLK Gyventojų aptarnavimo skyrius ragina asmenis, įrašytus į eilę dantų protezavimo paslaugai gauti, domėtis Panevėžio TLK interneto svetainėje pateikiama informacija apie eiles arba kartkartėmis pasiteirauti asmeniškai ar telefonu, kiek dar liko laukti. Priartėjus eilei, būtina tikrinti pašto dėžutes, kad pašto pranešimai apie registruoto laiško gavimą nebūtų pražiūrėti ar nenusimestų.
Kvietimus gavę asmenys ne vėliau kaip per tris mėnesius nuo pažymos apie teisę gauti paslaugą išsiuntimo dienos turi kreiptis į vieną iš gydymo įstaigų, nurodytų atsiųstame įstaigų sąraše, dėl dantų protezavimo paslaugos teikimo. Laiku nesikreipus, asmenys išbraukiami iš sąrašo.
Asmens, kuris mirė nesulaukęs kompensacijos už savo lėšomis protezuotus dantis, teisę į kompensaciją įgyja jo paveldėtojas (-ai), jei jis (jie) per 90 dienų nuo palikimo priėmimo dienos kreipiasi į TLK ir pateikia notaro patvirtintus paveldėjimo teisę įrodančius dokumentus. Norėdami gauti kompensaciją, asmenys TLK turi pateikti paveldėjimo teisės į mirusiajam priklausančią kompensaciją liudijimą ar jo kopiją. Paveldėtojams kompensacija pervedama atėjus mirusiojo eilei gauti dantų protezavimo paslaugas.

Laikraščio „Utenos diena” ir Panevėžio TLK inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas