Dantų atkūrimas greitai ir kokybiškai

Netekęs vieno ar kelių dantų pacientas jaučia didžiulį diskomfortą ir nepasitiki savimi. Juk ne veltui sakoma, kad sveiki ir gražūs dantys ne tik atlieka kramtymo funkciją, bet ir pagerina veido estetiką bei paciento psichologinę būseną. Jau seniai praėjo laikas, kada neestetišką šypseną galima paslėpti ranka… Susigrąžinti gražią šypseną šiandien paprasčiau, nei galvojate! Šiuolaikinės odontologinio gydymo metodikos siūlo atkurti sveiką šypseną greitai bei kokybiškai. Apie dantų chirurginį gydymą, protezavimo galimybes kalbėjomės su odontologijos centro „Laudenta“ gydytojų odontologų komanda.

Pagrindinis tikslas – išgydyti, o ne šalinti pacientų dantis

Daugumai pacientų chirurginis gydymas kelia baimę ir asocijuojasi su skausmu, todėl sunku tam ryžtis. Chirurginių procedūrų odontologijos centro „Laudenta” gydytojai odontologai pataria nebijoti – kuo ilgiau delsiama, tuo pooperacinis periodas gali būti skausmingesnis ir ilgesnis. Patyręs specialistas bet kurį dantį pašalina gana greitai, nesudėtingai ir neskausmingai, taikant vietinę nejautrą.
„Mūsų odontologijos centre visos burnos chirurginės procedūros atliekamos planine tvarka, kai konservatyvus gydymas yra neefektyvus ar negalimas. Pagrindinis tikslas – stengtis išgydyti, o ne šalinti pacientų dantis. Tačiau kartais tai yra neišvengiama. Viena iš dažniausiai atliekamų burnos chirurgijos procedūrų yra danties rovimas, dantų implantacija, neišdygusio danties operacinis šalinimas, tačiau tenka šalinti dantenas aplink dantį, patrumpinti danties viršūnę, atlikti liežuvio ir lūpos pasaitėlio plastikos operaciją”, – dėstė gydytoja odontologė Vida Laurinonienė.

Dantų protezų tendencijos džiugina

Nuo seno dantų protezavimas daugeliui žmonių kelia neigiamas emocijas, nes asocijuojasi su dantų šlifavimu, gręžimu ir „dantimis stiklinėje”. Dantų protezai dažnai apipinami mitais, kad jie yra nepatogūs, nuolat krenta, o protezavimas naudojamas tik vyresnio amžiaus žmonėms. Tačiau šiandien dantų protezavimas yra bene labiausiai pažengęs visoje odontologijos srityje – tai vienas moderniausių dantų atkūrimo būdų.
„Savo pacientams siūlome itin platų protezavimo paslaugų spektrą tiek išimamais, tiek neišimamais protezais: dantų plokšteles, lanko atraminius protezus, dantų vainikėlius, tiltus, įklotus ar užklotus ir kt.”, – pasakojo gydytoja odontologė Milda Bernotaitė.
Odontologijos centras „Laudenta” siekia nuoširdaus bendradarbiavimo su pacientais, todėl, atsižvelgdamas į pacientų norus ir galimybes, prieš pradėdamas gydymą sudaro individualius gydymo planus. Jame išsamiai aptariama paciento dantų būklė, įvairūs galimi dantų atkūrimo būdai, gydymo trukmė, eiga bei kaina.
„Norime akcentuoti, kad klinikoje dantų protezavimas atliekamas naudojant tik pačias geriausias ir laiko patvirtintas medžiagas”, – pasakojo gydytojas odontologas Lukas Zinkevičius. „Taip pat esame sudarę sutartį su Teritorine ligonių kasa, kuri iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo kompensuoja protezavimo išlaidas vaikams, senatvės pensininkams ir neįgaliems asmenims”, – pabrėžė gydytoja odontologė Ingrida Rakauskaitė.

Dantų implantacija ir protezavimo galimybės ant implantų

Dantų implantacija šiuolaikinėje odontologijoje, ko gero, yra vienas iš svarbiausių ir didžiausių pasiekimų. Suderinus dantų protezų ir implantų sistemas galima atstatyti pilnavertį maisto kramtymą, estetiškai nepriekaištingą šypseną ir įgauti pasitikėjimo savimi. Žmonės, išbandę šiuos protezus, sujungtus su implantais, teigė, jog gali gyventi visavertį gyvenimą ir netekę visų dantų.
Danties implantas – tai dirbtinė danties šaknis. Implantas yra mažas titaninis varžtelis, kuris yra įsukamas į žandikaulio kaulą ir tampa tikrosios šaknies pakaitalu. „Galime pasiūlyti momentinę ir vėlyvąją dantų implantaciją. Momentinės dantų implantacijos metu yra šalinamas dantis ir sriegiamas implantas tuo pačiu metu. O vėlyvosios implantacijos metu implantas sriegiamas prieš tai pašalinus dantį ir jau visiškai sugijus žaizdai. Momentinės implantacijos vienas iš pagrindinių pliusų yra viena procedūra ir vienas pooperacinis periodas, tačiau implanto neprigijimo rizika tam tikrose situacijose gali būti didesnė. Vėlyvosios implantacijos komplikacijų rizika yra kur kas mažesnė”, – pasakojo implantuojanti gydytoja odontologė Vida Laurinonienė.
Šiuo metu dantų implantų rinka neabejotinai leidžia rinktis iš labai daug protezavimo ant implantų galimybių, todėl odontologijos centras „Laudenta” pacientams siūlo išimamus bei neišimamus dantų protezus, fiksuotus ant implantų. Jei išimami dantų protezai nesilaiko burnoje, galima fiksuoti ant 2 implantų. O neišimami protezai, fiksuoti ant implantų, gali būti vieno danties vainikėlis, tiltinis protezas ar fiksuota pasaga ant 4–6 implantų.

Šiuo metu odontologijos centre „Laudenta” konsultacija dėl dantų implantavimo nemokama. Laukiame visų uteniškių ir miesto svečių adresu: Kauno g. 19, Utena. Registracija vizitui pas gydytoją odontologą telefonu 8 647 28 899.

„Laudentos” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas