Geriausi odontologai dirba tik su kokybiškais implantais

Prieš kurį laiką jau supažindinome savo skaitytojus su Utenos implantologijos klinikoje dirbančiu gydytoju odontologu-burnos chirurgu iš Izraelio Avi Kuperschlag. Šiandien šis gabus specialistas sulaukia vis daugiau uteniškių pacientų pasitikėjimo, o klinikoje pradėjo dirbti ir jo žmona Dovilė. Avi džiaugėsi, kad pacientams nuo to tik geriau, nes vienas specialistas papildo kitą. Be to, gydytojas moko ir kitus rezidentūroje besimokančius jaunus odontologus savo profesijos paslapčių ir sako, kad jam svarbiausia kokybiškai atliktas darbas, todėl kartais nepaiso paciento įgeidžių.

Kursai jauniems odontologams
Gydytojas pasakojo, kad į jau antrus metus iš eilės jo vedamus kursus, rengiamus kartu su „Straumann” grupės atstovais Lietuvoje, susirenka jauni odontologai-chirurgai, ką tik baigę studijas ir norintys pagilinti žinias bei išmokti vienmomentės implantacijos paslapčių. Jo teigimu, šis implantacijos būdas ypatingas tuo, kad išrovus dantį iškart įsukamas implantas, o tai taupo paciento laiką, pinigus ir chirurginių operacijų kiekį – vietoje kelių procedūrų užtenka tik vienos. Anot pašnekovo, į kursus susirenka klausytojai iš visos Lietuvos, daugiausia – burnos chirurgijos ir periodontologijos rezidentai. Teko mokyti ir kolegas iš Estijos. „Iš tiesų man buvo didelė garbė sulaukti tokio pasitikėjimo iš kaimynų”, – didžiavosi Avi, prisipažinęs, kad sulaukė pasiūlymo surengti analogiškus kursus Izraelyje ir šiuos planus ketina įgyvendinti kitą vasarą.

Gydytojas sakė, kad šiuose kursuose apie vienmomentę implantologiją dėstoma nuo A iki Ž: kaip išsirinkti tinkamus implantavimui atvejus, kaip ją atlikti, ką daryti, jei iškilo komplikacijų. Pašnekovas pastebėjo, kad jo vedami kursai ypatingi tuo, jog juose ne tik aiškinama, kodėl reikia atlikti vienmomentę implantaciją, bet ir išskiriamos kontraindikacijos, kada jos daryti tiesiog negalima. „Esu matęs reklamų, ypač Lietuvoje, kai žadama visiems bet kuriuo atveju atlikti vienmomentę implantaciją ir teigiama, kad pacientas iš klinikos išeis su šypsena, – sakė gydytojas. – Tai yra visiška nesąmonė, nes atrodo, kad yra negerbiamas pacientas ir jam žadami aukso kalnai. Bet juk medicina nėra vienareikšmis ir kategoriškas dalykas. Kiekvienas pacientas yra individualus, skirtingas, kiekvieno paciento burnos ir žandikaulio anatomija yra kitokia. Be to, reikia suprasti, kodėl yra šalinamas dantis, koks pažeidimas ten buvo ir pagal visus šiuos veiksnius spręsti, galima daryti vienmomentę implantaciją ar ne.” Pasak Avi, gydytojas odontologas yra toks pat gydytojas, todėl jis turi ne tik žiūrėti naudos ar žmogaus norų, bet ir atsižvelgti į rezultatą, paciento gerovę bei sveikatą. „Tapau daug geresniu gydytoju, kai išmokau pasakyti ne”, – tvirtino pašnekovas, pridūręs, kad pacientams reikia gerai išaiškinti, jog kartais neįmanoma padaryti visko greitai, o reikia apsišarvuoti kantrybe ir laukti.

Apie vienmomentę implantaciją
Gydytojas nustebino atskleisdamas, jog vienmomentės implantacijos metodika yra žinoma jau per dvidešimt metų. Tačiau didžiausias jos trūkumas, anot jo, kad gydytojai-chirurgai arba implantologai, norintys atlikti šią procedūrą, turi turėti patirties, kadangi techniškai procedūra sudėtingesnė. „Daug gydytojų nori, kad būtų paprasčiau jiems, ir aš neturiu nieko prieš tokį požiūrį”, – svarstė Avi, bandydamas išaiškinti, kodėl dauguma odontologų renkasi tradicinį implantacijos būdą, kai dantis išraunamas, laukiama, kol sugis rovimo vieta, ir tik tada implantuojama. Pasak jo, šis būdas nėra blogas, ir rizika šiuo atveju – nulinė.

Visgi pačiam Avi sudėtingesnis būdas buvo kaip iššūkis, kurį jis būtinai turėjo įveikti. „Man tai buvo motyvacija tobulėti, studijuoti, dalyvauti kursuose”, – šypsojosi pašnekovas, pridūręs, kad ir dabar rengiasi dalyvauti kursuose, kurie vyks Izraelyje, kur pirmas iš Lietuvos odontologų išmoks naujos metodikos.

Tiesa, apie ją plačiau gydytojas papasakoti negalėjo, nes kol kas tai jam pačiam paslaptis, tačiau vylėsi, kad galės atsivežti naują instrumentą, kuris padės pacientams. „Man tai – didžiausia paskata tobulėti. Jei nuo mano rankos priklauso mažesni paciento skausmai ar operacijų skaičius, aš padarysiu viską, kad taip ir būtų”, – tvirtai kalbėjo Avi.

Šeimyninis tandemas
Kalbai pasisukus apie darbą Utenos implantologijos klinikoje, gydytojas juokėsi, kad antrąją pusę išsirinko labai sėkmingai – jo žmona Dovilė, kartu su Avi baigusi odontologijos studijas ir pasirinkusi protezuotojos specializaciją, taip pat pradėjo dirbti Utenoje. „Žmona iš tiesų turi labai gerą ranką – yra kruopšti ir atsakinga, – sutuoktinę gyrė pašnekovas. – Aš žinau, kad po mano implantacijos darbą perims labai gera specialistė, kuri baigs procedūrą kuo puikiausiai.”

Toks komandinis darbas, anot gydytojo, yra labai naudingas jiems abiem, nes abu sutuoktiniai labai myli savo darbą ir net namuose dažnai diskutuoja bei tariasi, kaip išspręsti darbe iškilusias problemas. Kaip pabrėžė pašnekovas, kontaktas tarp burnos chirurgo ir protezuotojo yra labai svarbus, todėl gydymo planą pacientui jie taip pat sudėlioja kartu, nes tik taip galima pasiekti geriausią rezultatą. Sutuoktinių darbai pasiskirsto taip: Avi rauna sudėtingus dantis, priaugina kaulus, atlieka sinuso dugno pakėlimą, implantaciją ir pan., o žmona atlieka visus protezavimo darbus – protezavimą ant implanto, ant danties, mikroprotezavimą.

Implanto kokybė – labai svarbi
Anot gydytojo, labai svarbu, kokius implantus implantologas naudoja. Kaip teigė pašnekovas, pasaulyje yra apie 10 tūkst. implantus gaminančių įmonių, tarp jų – daugybė mažų ir nežinomų, kurių gaminių kokybės niekas netikrina. „Sulaukiu nemažai pasiūlymų iš Kinijos kompanijų, kurios siūlo implantus už itin žemą kainą, – stebėjosi Avi. – Tačiau aš juk nežinau, koks tas implantas – koks titanas naudotas gamyboje, kokia protezavimo jungtis, implanto paviršius ir pan. Kadangi pasirinkimas yra toks platus, aš strategiškai sprendžiu, kad dirbsiu tik su geriausiais – „Straumann” kompanijos implantais.”

Anot pašnekovo, „Straumann” kompanija – viena iš dviejų pirmųjų implantų gamybos įmonių pasaulyje, kurios implantai dažniausiai naudojami atliekant mokslinius tyrimus. „Yra atlikta apie 1 500 mokslinių tyrimų apie „Straumann” implantų sistemas, todėl implantuodamas šios firmos gaminį aš galiu miegoti ramiai, – užtikrino gydytojas. – Iš praktikos galiu pasakyti, kad po šių implantų įsukimo geriau gyja žaizdos ir minkštieji audiniai geriau reaguoja į juos. Taip pat labai svarbu, kad „Straumann” implantų protezavimo platforma yra stipri ir gera, o tai suteikia geresnes prognozes implantui.” Avi patikino, kad „Straumann” kompanija pirmauja implantų paviršiaus apdirbimo metodikų srityje ir kuria bei naudoja pažangiausias gamybos technologijas, kurios leidžia itin pagerinti implantų prigijimą. „Pats buvau „Straumann” gamykloje Šveicarijoje ir mačiau, kokia ten tvarka, kokia priežiūra, taip pat galėjau stebėti, kokias technologijas jie naudoja. Aš nusprendžiau, kad geras gydytojas turi dirbti su geriausia implantų kompanija”, – šypsojosi pašnekovas. Jis taip pat sakė, kad kokybiškų implantų kaina šiek tiek didesnė, bet juk kalbama apie gyvenimo kokybę, sveikatą ir implanto ilgaamžiškumą, todėl pacientai tai labai vertina ir supranta.

Utenos implantologijos klinika siekia, kad klientai turėtų aukščiausios kokybės šveicariškus implantus už prieinamą kainą, todėl dedantis du implantus trečias – nemokamai.

Utenos implantologijos klinika yra Utenio a. 16. Darbo laikas darbo dienomis nuo 9 iki 17 val. Tel. pasiteirauti ir rezervuoti laiką apžiūrai 8 677 31 887. Daugiau informacijos www.implantologijosklinika.lt.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas