Rinktinėje – „Utenio“ puolėjo blyksnis

Edvinas Baniulis papasakojo apie žaidimą jaunimo rinktinėje, išdėstė savo įžvalgas apie Lietuvos ir Slovakijos dvikovą bei aptarė antrąją sezono pusę.

Rinktinių pertraukos metu Utenos „Utenio” futbolininkai laiko veltui nešvaistė. Didžioji komandos dalis stovyklavo Latvijoje, o puolėjas Edvinas Baniulis atstovavo Lietuvos U-21 futbolo rinktinei.

Lietuviai atrankos į 2019 metų Europos jaunimo čempionatą rungtynėse Telšiuose 3:0 sutriuškino svečius iš Farerų salų, o E. Baniulis įmušė įvartį ir uždirbo 11 m baudinį, kurį realizavo Danielis Romanovskis, praėjusiame sezone rungtyniavęs Utenos klube.

„Viskas puiku. Atidirbome taip, kaip prašė treneris. Esu labai laimingas, kad pavyko pasiekti pergalę. Toliau kovojame dėl patekimo į kitą atrankos etapą. Viskas mūsų rankose”, – sakė E. Baniulis.

„Utenio” puolėjas savo pasirodymo pernelyg nesureikšmino ir teigė, jog pergalė – visos komandos nuopelnas. „Sužaidžiau geras rungtynes, bet be komandos vienas žaidėjas aikštelėje nieko nepadarys. Komandos nuopelnas yra geras mano žaidimas. Įmušiau tada, kada privalėjau”, – kuklinosi E. Baniulis.

Toliau lietuvių atrankoje laukia kur kas rimtesni varžovai. Jau rugsėjo pradžioje teks keliauti į Daniją, vėliau Lietuvoje svečiuosis lenkai. Grupėje taip pat žaidžia Suomijos ir Gruzijos bendraamžiai. E. Baniulis įsitikinęs, kad visi varžovai yra įveikiami. „Jeigu rodysime didžiulį norą, kontroliuosime kamuolį, žaisime priekyje, atakuosime, tai nenusileisime lenkams ar danams. Tiesiog reikia žaisti prieš kiekvieną drąsiai, o tada tikslas ir bus pasiektas”, – įsitikinęs „Utenio” puolėjas.

E. Baniulis praėjusio šeštadienio vakarą lankėsi LFF stadione, kuriame žaidė Lietuvos ir Slovakijos vyrų rinktinės. „Utenio” puolėjas išskyrė vieną esminę klaidą, kuri galėjo būti lemtinga 1:2 pralaimėjusiems lietuviams.

„Lietuvos rinktinės žaidime buvo daug netikslių perdavimų, po jų pasigedau aktyvaus 5-10 sekundžių spaudimo, dėl ko galima susigrąžinti kamuolį. Slovakai perėmę kamuolį labai gerai pereidavo į kontratakas. Manau, čia buvo esminė lietuvių klaida. Labai gerą įspūdį paliko Darvydas Šernas. Slovakų gretose išskirčiau Milaną Škriniarą ir Mareką Hamšiką – visas žaidimas sukosi apie juos”, – sakė E. Baniulis.

Utenos komandos puolėjas aptarė ir įmuštus rungtynių įvarčius. „Slovakai neturėjo daug progų, bet realizavo tai, ką susikūrė. Pirmasis įvartis – aukščiausio lygio M. Hamšiko perdavimo nuopelnas. O baudos smūgį buvo galima ir atremti”, – tikino E. Baniulis.

Po rinktinių pertraukos „Utenio” sezonas po truputį persiris į antrąją pusę. Kol kas jame buvo visko – ir skambių pergalių prieš Vilniaus „Žalgirį” bei „Trakus”, ir apmaudžių pralaimėjimų. „Kai kuriose rungtynėse, atrodo, tiesiog nepasisekė. Prisiminkime mačą išvykoje su „Sūduva”, kai praleidome įvartį paskutinę minutę, nors prieš dvi minutes patys galėjome įmušti ir laimėti. Futbolo dievai tikrai nelydėjo mūsų”, – apie pralaimėjimus sakė E. Baniulis. – Trenerių rotacija taip pat šiek tiek išbalansavo komandą. Kiekvienas naujas strategas turi susipažinti su žaidėjais, įvesti naują sistemą”.

Pasak E. Baniulio, antroji sezono pusė turėtų būti kur kas sėkmingesnė. „Naujas treneris įdiegia kiek kitokį žaidimo stilių – agresyvesnį, daugiau kontroliuojant kamuolį, judrų. Tvarkome tas bėdas, kurios dar yra komandoje, ko negalime išpildyti – atidirbame treniruotėse. Manau, kad antroji sezono pusė bus kur kas sėkmingesnė, turėtume pasiekti geriausių komandų ketvertą”, – sakė „Utenio” puolėjas.

Artimiausias rungtynes A lygoje „Utenis” žais birželio 15-ą, kuomet Utenoje svečiuosis „Kauno Žalgirio” futbolininkai.

Utenos „Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas