„Juventus“ neturėjo daug vargo su Kėdainių klubu

Įtikinamą pergalę Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino” LKL) čempionate iškovojo Utenos „Juventus” krepšininkai. Penktąją vietą turnyro lentelėje užimantys uteniškiai balandžio 23 dieną namuose 98:79 (27:19, 28:22, 20:22, 23:16) nepaliko vilčių Kėdainių „Nevėžio” ekipai.
Po šios pergalės Antano Sireikos komandai reguliariajame ture liko sužaisti vieną susitikimą – svečiuose su Kauno „Žalgiriu”. Būtent po šio mačo ir paaiškės „Juventus” varžovas atkrintamosiose varžybose.

Nors susitikimą dviem baudų metimais pradėjo svečiai, „Juventus” į tai atsakė Ovidijaus Galdiko ir Dainiaus Šalengos atakomis bei sužaidus vos dvi minutes privertė Paulių Juodų prašyti pasitarimo – 9:2. Negana to, po Aarono Besto tritaškio skirtumas sužaidus vos tris minutes jau buvo dviženklis – 12:2. Įpusėjus kėliniui komandas ir toliau skyrė dešimt taškų (19:9), o po Vytauto Šulskio baudų metimų dar šiek tiek išaugo – 27:15. Visgi ketvirčio pabaigoje „Nevėžio” ekipa pelnė keturis taškus be atsako ir po pirmųjų dešimties minučių uteniškių pranašumas kiek sumažėjo – 27:19.
Antrajame kėlinyje sužaidus dvi minutes jau A. Sireika buvo priverstas prašyti pertraukėlės, nes po Karolio Petrukonio dvitaškio ir „Juventus” persvaros teliko vos keturi taškai – 31:27.Po pasitarimo uteniškiai atsakė žaibišku minutės spurtu 7:0 ir atotrūkis vėl tapo dviženklis – 38:27. Įpusėjus kėliniui komandas jau skyrė keturiolika taškų (43:29), o dar po kelių sėkmingų aikštės šeimininkų atakų persvara pasiekė aštuoniolikos taškų ribą – 49:31. Nors ketvirčio pabaigoje svečiai ir vėl sugebėjo sumažinti atsilikimą, įpusėjus mačui „Juventus” ir toliau solidžiai pirmavo – 55:41.
Trečiojo kėlinio pradžioje uteniškiai surengė dar vieną spurtą 6:0 ir po įspūdingo A. Besto dėjimo skirtumas pirmą kartą pasiekė dvidešimties taškų ribą – 61:41. Dar po penkių iš eilės kanadiečio taškų „Juventus” jau triuškino varžovus (66:41), bet svečiai taip pat atsakė sėkminga atkarpa ir po Ivano Smiljaničiaus tolimo metimo kiek sumažino deficitą – 53:69. Prasidėjus paskutinei kėlinio minutei komandas jau teskyrė dvylika taškų (73:61), o per likusį laiką ekipos pasikeitė tiksliomis atakomis – 75:63.
Ketvirtajame kėlinyje aikštelėje intrigos jau nebuvo. Nors sužaidus keturias minutes skirtumas sumažėjo iki vienuolikos taškų (86:75) ir A. Sireikai vėl prireikė pasitarimo, intriga į Utenos daugiafunkcį sporto centrą jau nesugrįžo. Likus žaisti keturias minutes skirtumas šoktelėjo iki penkiolikos taškų ribos (90:75), o rungtynės „Juventus” komanda laimėjo rezultatu 98:79.
Nugalėtojams 17 taškų pelnė Vaidas Čepukaitis, po 16 – Jamaras Diggsas ir Aaronas Bestas, 14 – Vytautas Šulskis, 12 – Valdas Vasylius, 9 – Ovidijus Galdikas, po 6 – Dainius Šalenga ir Gytis Sirutavičius, 2 – Dovis Bičkauskis.
„Nevėžio” gretose išsiskyrė Ignas Vaitkus, Paulius Petrilevičius, Jermaine’as Love’as, Karolis Petrukonis bei Ivanas Smiljaničius.

„Juventus” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas