Ugnius Nikitinas nepradžiugino Žydrūno Urbono

Antradienį, spalio 4 dieną, savo keturiasdešimtmetį atšventęs klubo prezidentas Žydrūnas Urbonas jau trečiadienį sulaukė tikros dovanos iš Utenos „Juventus” komandos, kuri savo aikštėje nesunkiai 98:79 (19:16, 28:18, 28:24, 23:21) įveikė Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino” LKL) autsaiderę Šiaulių „Šiaulių” komandą. Baigiantis susitikimui aikštėje, aidint gausiems plojimams, pasirodė ir jaunasis klubo žaidėjas uteniškis mokinys Ugnius Nikitinas.

Likus žaisti vos 2 min. 43 sek. vyriausiasis „Juventus” strategas Antanas Sireika į aikštę išleido jaunąjį U. Nikitiną. Šiame susitikime buvo registruotas ir kitas uteniškis aštuoniolikmetis gynėjas Mindaugas Kietis, tačiau jis aikštėje nepasirodė. Vos tik įėjęs į aikštę U. Nikitinas vieną kartą prasižengė, o vėliau, verždamasis su kamuoliu po krepšiu, privertė prasižengti „Šiaulių” legionierių Ampim Asenso. Iki „Juventus” 100-ojo buvo likę vos keturi taškai, tačiau jaunasis uteniškis abi baudas prametė. Po to du taškus pataikė gynėjas Dovis Bičkauskis. Salė pradėjo garsiai skanduoti ir prašyti 100-ojo taško. Įmesti buvo patikėta U. Nikitinui, tačiau ir šį kartą jis buvo netaiklus. Susitikimas baigėsi rezultatu 98:79. U. Nikitinas jau antrose varžybose, kuriose treneris patikėjo žaisti, dar neįmetė nė vieno taško. „Gavai kamuolį ir mesk, o jis dar bando kažką daryti”, – apmaudo apie jaunojo žaidėjo pasirodymą aikštėje neslėpė vyriausias strategas A. Sireika.
Šiame susitikime „Juventus” klubas, kuris LKL pirmenybėse sugrįžo į ketvirtąją vietą, žaidė be treniruotės metu nestipriai ranką susižeidusio puolėjo Rolando Jakšto. Jau pirmoje susitikimo dalyje čiurnos traumą patyrė ir pagrindinis „Juventus” atakų organizatorius legionierius Jamaras Diggsas. Tuo pasinaudoję svečiai sumažino atsilikimą iki minimumo (16:17), o po pirmųjų dešimties minučių skirtumas tebuvo trys taškai – 19:16. Antrąjį kėlinį baudos metimu pradėjo Gytis Sirutavičius, tačiau svečiai atsakė keturiais taškais be atsako ir, sužaidus vos minutę, A. Sireika buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes rezultatas tapo lygus – 20:20. Antras kėlinys baigėsi „Juventus” komandai palankiu rezultatu – 34:47. Po ilgosios pertraukos uteniškiai pradėjo tikslių atakų banga, kurios neatlaikę šiauliečiai ėmė vis labiau atsilikti. Trečia susitikimo dalis baigėsi irgi uteniškių pergale – 75:58. Ketvirtasis kėlinys šiame mače jau tebuvo formalumas. Skirtumas visą laiką sukosi ties dvidešimties taškų riba, o A. Sireika išbandė įvairius žaidimo variantus. Įpusėjus kėliniui komandas vėl skyrė 20 taškų (88:68), o legionierius Aaronas Bestas, kuris į šiauliečių krepšį įmetė net 21 tašką, susirinkusius žiūrovus pradėjo linksminti galingais dėjimais į krepšį. „Juventus” komandai 17 taškų pridėjo Vytautas Šulskis, 15 – jau ne pirmose varžybose puikiai žaidžiantis Gytis Sirutavičius, 12 – komandos centras Arminas Urbutis, 11 – du tritaškius pataikęs Dovis Bičkauskis, 10 – kitas komandos aukštaūgis Vaidas Čepukaitis, 7 – Spenceris Parkeris, 5 – Jamaras Diggsas.
Svečių gretose išsiskyrė legionieriai Maurice’as Bowmanas (26 taškai) ir Asenso Ampimas (17 taškų), Donatas Sabeckis įmetė 10 taškų.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Gimžausko ir Vytauto Ridiko nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas