Pradėdamas sezoną „Juventus“ pažėrė staigmenų

Šiandien Dubingiuose baigia fizinio pasirengimo stovyklą naujam sezonui besirengiantis Utenos „Juventus“ klubas ir visi krepšininkai bei treneriai atvyksta į Uteną ruoštis naujam 2016-2017 m. krepšinio sezonui. Prieš dieną juos aplankė ir kartu su komanda pietavo Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, mero patarėjas Henrikas Zabiela, klubo valdybos pirmininkas Teodoras Dalius Medikas, didžiausi komandos rėmėjai bei žurnalistai.

Svečiams buvo pristatyta gerokai pasikeitusi „Juventus” klubo sudėtis, kurioje rungtyniaus net du amerikiečiai ir vienas kanadietis bei kiti ryškūs šalies krepšininkai, papasakota apie tarpsezonio darbus bei pristatytas labai įdomus naujas ekipos projektas – ilgalaikės sutartys su dviem jaunuoliais iš Nigerijos.

Kaip svečiams aiškino klubo prezidentas Žydrūnas Urbonas, žvelgdamas į ateitį, „Juventus” klubas nusprendė sudaryti ilgalaikius kontraktus su 17 metų 206 cm ūgio vidurio puolėju Ibrahimu Olajuwonu bei 18 metų 200 cm ūgio puolėju Agu Ibe. Kaip rašoma klubo svetainėje, pastarasis praėjusiais metais buvo vienas iš keturių Afrikos žemyno jaunuolių, kurie buvo pakviesti į NBA žvaigždžių savaitgalio metu vyksiančią „Krepšinis be sienų” stovyklą, o šiais metais rungtyniavo Nigerijos čempionate žaidžiančioje „Gombe Bulls” komandoje.
I. Olajuwonas buvo vienas Nigerijos rinktinės lyderių vasarą vykusiame Afrikos jaunimo čempionate, kur per rungtynes rinko po 11,8 taško (40,4 dvitaškiai, 33,3 tritaškiai, 57,1 baudos), atkovojo po 7,9 kamuolio, atliko po 0,5 rezultatyvaus perdavimo bei blokavo po 1,4 varžovo metimo.
Sudarę sutartis su šiais krepšininkais bei tobulėjant uteniškiui „Juventus” ekipos žaidėjui Ugniui Nikitinui, klubas kitą sezoną nusprendė sukurti dublerių komandą, kuri varžysis Regionų krepšinio lygoje. Komandoje, kuri vadinsis „Juventus-DSC”, taip pat rungtyniaus ir perspektyviausi Utenos miesto jaunieji krepšininkai.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas