„Utenį“ palikęs M. Čepas: „Aš labai nemėgstu pralaimėjimų“

Rungtynės su Klaipėdos „Atlantu“ buvo paskutinės, kai prie Utenos „Utenio“ vairo stovėjo 37 metų Mindaugas Čepas. Po pralaimėjimo 0:2 strategas futbolininkams ir klubo vadovams pareiškė, kad traukiasi.

 

„Tai buvo sunkus sprendimas, bet aš jį priėmiau. Jį paskatino komandos rezultatai. Jie netenkina nei manęs, nei klubo, nei pačios komandos. Manau, kad už tai kažkas turi atsakyti. Ir manau, kad atsakyti turi treneris. Esu įsitikinęs, kad tokioje situacijoje vaikinams reikia naujo žmogaus su naujomis idėjomis, nes taip tęstis negali. Viskam yra pradžia ir pabaiga”, – kalbėjo M. Čepas.
Šiemet „Utenio” komanda per dešimt žaistų rungtynių laimėjo du kartus, o pralaimėjo aštuonis ir šiuo metu užima priešpaskutinę, septintąją vietą „SMS Credit.lt A lygos” turnyro lentelėje.
„Gal mano paties ambicijos yra per didelės, bet aš labai nemėgstu pralaimėjimų. Manau, kad futbolas yra mažasis karas. Ir kai karvedys mato, kad karių akys nedega karo liepsna, jis supranta, kad reikia kažką keisti. Gal karvedį. Galbūt jis tų akių nesugeba uždegti. Visą atsakomybę aš prisiimu sau. Atvažiavau į „Utenį” ne ponauti, o tarnauti”, – kalbėjo ne pirmus metus su Utenos komanda dirbęs treneris.
Su „Uteniu” M. Čepas pradėjo dirbti nuo pat klubo atgimimo – 2014-ųjų pradžios. Pirmą sezoną jo vadovaujama ekipa pirmojoje lygoje užėmė trečiąją vietą, antrą – buvo šešta A lygoje.
Daugelis iš anksčiau „Utenyje” žaidusių bei dabar jo spalvas ginančių futbolininkų, neslepia, kad į Utenos klubą atėjo dėl pažinčių su jo treneriu, pasitikėjimu juo.
Treneris sakėsi kol kas neturintis planų, ką toliau veiks. „Būsiu namie, su šeima. Atiduosiu jai duoklę už tai, kad dirbdamas treneriu galbūt savęs skyriau jai nepakankamai”, – prisipažino M. Čepas.
„Mindaugo sprendimas verčia kiekvieną susimąstyti ir prisiminti klubo puoselėjamas vertybes. Gaila netekti bendražygio ir bendraminčio. Gerbdami trenerio sprendimą privalome susitelkti. Esame dėkingi Mindaugui už jo atsidavimą ir indėlį vystant klubą, futbolą Utenoje ir linkime visokeriopos sėkmės tolesniuose jo darbuose. „Utenyje” jis visada bus minimas geru žodžiu”, – apie stratego pasitraukimą kalbėjo „Utenio” klubo direktorius Artūras Gimžauskas.
M. Čepo vietą užims buvęs jo asistentas Olehas Boychyshynas, kuriam talkins Egidijus Varnas.

Laikraščio „Utenos diena” ir Utenos „Utenis” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas