Lietuvos metų festivalis „Halls Winter Rally“ žiūrovams pažers ne vieną staigmeną

Apie 50 tūkstančių žiūrovų kasmet sukviečiantis pirmasis Lietuvos metų festivalis „Halls Winter Rally” šįmet vyks paskutinį sausio savaitgalį. Į jubiliejinį, dešimtąjį, renginį šeimos, draugai, bičiuliai, įmonių kolektyvai tradiciškai rinksis Utenos apylinkėse.

Kaip žada šio festivalio organizatoriai, sausio 29-ą, penktadienį, greičiausią žiemos festivalį atidarys lenktyninių automobilių podiumas. Iškart po renginio starto ralio ir žiemos pramogų mėgėjai išvys naktinius greičio ruožus – įspūdingus tamsoje išnyrančių šviesų ir garso spektaklius. Greičiausių Lietuvos automobilių motorams ir iki raudonumo įkaitusiems jų stabdžių diskams kompaniją palaikys pramogaujančiųjų laužai.
Antrą festivalio dieną, šeštadienį, įdienojus greičiausi Lietuvos automobiliai skries pro žiūrovų miestelį. Prognozuojama, kad šiemet jis bus didžiausias „Halls Winter Rally” istorijoje ir talpins virš 10 tūkst. pramogautojų. Jiems organizatoriai ruošia pačių įvairiausių veiklų.
Kai kurie šios žiemos šventės akcentai kol kas dar derinami, šiuo metu vyksta intensyvus pasiruošimas. „Pasirengimas vyksta pilnu tempu. Jau suderinti greičio ruožai, lankėmės Utenos rajono savivaldybės administracijoje, kur prieš Naujuosius metus pristatėme ralio naujoves. Į organizacinius rūpesčius įtraukta labai daug žmonių: vyksta derinimai, parašų rinkimai ir t. t. Taip pat ruošiamasi pramogoms, kurios vyks varžybų miestelyje”, – portalui udiena.lt sakė festivalio „Halls Winter Rally” komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila.
Jo teigimu, didžioji greičio ruožų dalis nusidrieks Utenos rajone, tačiau vienas greičio ruožas bus ir Molėtų rajone.
Tradicinis žiemos ralis peraugo į dar didesnį renginį ir jau šiais metais tapo festivaliu. „Tai greičiausias ir pirmasis festivalis šiais metais, nes jis skirtas ne tik automobilių sporto mėgėjams, bet ir žiūrovams, kuriems netrūks įvairiausių pramogų”, – kalbėjo T. Vaišvila, tačiau neišdavė paslapčių, kokie siurprizai lauks žiūrovų, kurių, kaip tikimasi, atvyks ne tik iš Lietuvos, bet ir kaimyninių valstybių.
„Viską atskleidęs nusikalsiu renginio partneriams ir rėmėjams. Galiu pasakyti tik tiek, kad šiais metais organizuojamas daug didesnis žiūrovų miestelis, įsikursiantis prie greičio ruožų – tam bus skirti dideli plotas automobilių stovėjimo aikštelėms, žiūrovų maitinimo vietoms, žaidimams tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šiais metais didžiausias dėmesys skiriamas ne tik saugai, bet ir šeimų užimtumui”, – neatskleisdamas visų renginio detalių sakė pašnekovas, pridurdamas tai, kad festivalyje netrūks koncertų ir įdomių pramogų, neišdildomų įspūdžių dovanos ir naktiniai ruožai.
Kol kas neaišku, kiek ekipažų raižys Utenos apylinkes, mat šiuo metu vyksta dalyvių registracija.
Jei lietingą ir šiltą gruodį netrūko nuogąstavimų dėl orų, šiandien festivalio organizatoriai visus pesimistus nori nuraminti – paskutinis sausio savaitgalis pasirinktas neatsitiktinai, mat remiantis meteorologų duomenimis sausio pabaigoje temperatūra yra tinkamiausia tokioms žiemos šventėms. „Mums reikalingas pašalas tam, kad nebūtų gadinami keliai, neklimptų žiūrovai. Galiu garantuoti, kad pašalas tikrai bus. O jeigu bus dar ir sniego, šventei suteiks daugiau spalvų ir žiemiškos nuotaikos”, – pabrėžė T. Vaišvila.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas