Miesto gimtadienio proga – moterų futbolo turnyras

Antrus metus iš eilės Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su Utenos „Utenio” klubu ir Utenos vaikų lopšeliu-darželiu „Gandrelis” organizavo moterų futbolo turnyrą „Moterys už futbolą”. Sportinis renginys, skirtas paminėti Utenos miesto gimtadienį, šiais metais sulaukė net 15-os komandų iš įvairių įmonių ir įstaigų.

Kaip „Utenos dienai” sakė Visuomenės sveikatos biuro direktorė Alma Gaidienė, organizuoti tokį turnyrą mintis kilo praėjusiais metais. „Kaune vykusių kursų metu mes mokėmės žaisti masinį futbolą. Pamatėme, kad tai iš tiesų įdomus, linksmas ir naudingas laisvalaikio leidimo būdas, todėl pabandėme tokį turnyrą surengti Utenoje”, – pasakojo A. Gaidienė pasidžiaugdama, kad pernai renginyje dalyvavo 14 komandų, o šiais metais jų nė kiek ne mažiau.
Biuro direktorė teigė, kad turnyras skirtas ne tik moterims, bet ir merginoms nuo 12 metų amžiaus. „Ruošdamosi šiam turnyrui moterys susirenka treniruotėms – tai suartina kolektyvą, komandą”, – sakė A. Gaidienė ir pridūrė, kad sportiniu renginiu siekiama ne tik aktyviai praleisti laisvalaikį, bet ir populiarinti šią sporto šaką tarp moterų.
Taigi rugsėjo 3 dieną Utenio stadionas atgijo – čia rinkosi įnirtingoms rungtynėms nusiteikusios moterys, jų palaikyti atvyko vyrai, vaikai, kolegos.
Pažaisti futbolą panoro ne tik uteniškės, bet ir viešnios iš Kupiškio bei Vilniaus. Norą aktyviai praleisti laiką parodė Utenos rajono savivaldybės administracijos, Utenos kultūros centro, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro, Utenos daugiafunkcio sporto centro ir kitų ugdymo įstaigų komandos, pažaisti futbolą atvyko įmonėse „Sporto gama”, „Nosted mechanika” dirbančios moterys.
Organizuojamu renginiu pasidžiaugė ir susirinkusioms žaidėjoms sėkmės prieš turnyrą linkėjo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Masinio futbolo asociacijos direktorius Vaidotas Rastenis. Mankštą prieš varžybas vedė Visuomenės sveikatos biuro direktorės pavaduotoja Ina Meidienė.
Turnyre komandos buvo suskirstytos į keturias grupes. Moterys žaidė po 5 minutes. Varžyboms teisėjavo Utenos „Utenio” žaidėjai saugas Erikas Vainoras ir vartininkas Lukas Paukštė.
Pirmą vietą iškovojo komanda „Utenos DSC”, antra vieta atiteko merginų komandai „Utenaitės”, trečia – viešnioms iš Kupiškio „Kupiškio merginos II”.
Visos komandos be išimties buvo apdovanotos taurėmis, LFF Masinio futbolo asociacijos direktorius įteikė kamuolius. Pirmos vietos laimėtojai buvo įteikti Utenos „Utenio” marškinėliai, o antrą ir trečią vietą užėmusioms komandoms V. Rastenis įteikė marškinėlius su užrašu „Moterys už futbolą”.
A. Gaidienė buvo įsitikinusi, kad šis renginys gyvuos ir toliau. „Sulaukėme didelio palaikymo. Po turnyro moterys džiaugėsi smagiai praleistu laiku ir tikino ateityje vėl dalyvausiančios”, – portalui udiena.lt sakė Visuomenės sveikatos biuro direktorė A. Gaidienė.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas