Moterų rinktinės kandidačių sąraše – net penkios „Utenos” žaidėjos

Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius paskelbė 17 kandidačių, kurios kviečiamos pradėti pasirengimą Europos čempionatui, sąrašą.
Net penkios „Utenos” krepšininkės sulaukė kvietimo į rinktinę: Eglė Šikšniūtė, Eglė Šulčiūtė, Sandra Linkevičienė, Greta Šniokaitė ir Gabrielė Gutkauskaitė.

G. Gutkauskaitė sezono pirmajame mače patyrė kryžminių kelio raiščių traumą. Pasak M. Šerniaus, kol kas nėra aišku, ar įžaidėja galės rungtyniauti, tačiau ji sparčiai sveiksta ir yra vilties, jog Gabrielė rungtyniaus Senojo žemyno pirmenybėse.
Treneris gyrė „Utenos” gynėją S. Linkevičienę, kurią vadino rinktinės kumščiu: „Linkevičienė yra moterų rinktinės kumštis. Ta žaidėja, kuri visada traukia komandą, kai būna sunku. Ji suburdavo ekipą ir sunkiais momentais ją traukė paskui save. Man reikėjo Sandros ir pernai atrankoje, bet ji patyrė traumą. Sandros buvimas rinktinėje duoda gerą toną.”
Paklaustas apie LMKL finalo seriją, kurioje „Utena” susitiks su Marijampolės „Sūduva”, M. Šernius pripažino, jog uteniškės yra favoritės, bet žadėjo įtemptą kovą.
„Finale norėčiau kuo daugiau intrigos. Matau, kad „Utena” turi stipresnę sudėtį ir jos demonstruojamas žaidimas šiek tiek pranoksta „Sūduvą”, bet finalas toks dalykas, kad sunku prognozuoti. Pamenu, kai pats dirbau Kauno klube ir turėdavome vargo finale, nes sezono pabaigoje žaidėjos būna pavargusios tiek fiziškai, tiek morališkai. Favoritė yra „Utena”, bet Marijampolė duos kovą.”
LMKL finalo serija prasidės balandžio 4 dieną 14.00 valandą Utenoje.

bcutena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas