Ž. Urbonas paskirtas Lietuvos jaunių rinktinės vyr. treneriu

Šią savaitę Kaune vyko LKF Vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu buvo patvirtinti jaunimo rinktinių treneriai, iškelti tikslai rinktinėms bei svarstomi einamieji klausimai.

LKF Vykdomojo komiteto nariai patvirtino beveik visų jaunimo rinktinių vyr. trenerius, išskyrus Lietuvos U18 merginų rinktinės trenerį. Komiteto nariai pavedė LKF Meistriškumo komisijai persvarstyti šio amžiaus kategorijos rinktinės trenerio poziciją, į kurią buvo siūloma Gitauto Kievino kandidatūra.

„Posėdyje buvo patvirtinti nauji jaunimo rinktinių treneriai bei tie, kurie toliau tęs darbą. Taip pat buvo patvirtinti tikslai artėjančiuose čempionatuose. Iš naujų veidų atsirado Žydrūnas Urbonas, kuris treniruos U18 vaikinų rinktinę. Ambicingas treneris. Tikslai keliami kaip visada — vaikinams 1-8 vietos, o merginoms 5-12 vietos. Joms tikslas yra išlikti elite, A divizione. Vyrų rinktinei žinoma tikslas yra užimti pirmą vietą ir patekti į olimpines žaidynes. Taip pat buvo aptartas ir 3×3 rinktinių pasirengimas bei tikslai. Kovo mėnesį vyksiančioje atrankoje 3×3 vyrų rinktinei iškeltas tikslas patekti į olimpines žaidynes, o U18 komandai pasaulio čempionate iškovoti 1-8 vietas”, – po posėdžio sakė LKF generalinis sekretorius-direktorius Mindaugas Špokas.
Posėdžio metu patvirtinti šie jaunimo rinktinių treneriai:
U16 merginų rinktinės – Rokas Kondratavičius;
U16 vaikinų rinktinės – Laimonas Eglinskas;
U17 merginų rinktinės – Vilius Stanišauskas;
U18 merginų rinktinės – kandidatūra grąžinta svarstyti LKF Meistriškumo komisijai;
U18 vaikinų rinktinės – Žydrūnas Urbonas;
U20 merginų rinktinės – Romualdas Petronis;
U20 vaikinų rinktinės – Gediminas Petrauskas.
Posėdžio metu taip pat buvo patvirtinti tikslai rinktinėmis. U16, U18, U20 merginų rinktinėms iškeltas tikslas Europos čempionate užimti 5-12 vietas, U17 merginų rinktinei pasaulio čempionate –1-8 vietas. Visoms vaikinų jaunimo rinktinėms iškeltas tikslas Europos čempionate užimti 1-8 vietas.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei iškeltas tikslas patekti į olimpines žaidynes ir jose užimti 1-8 vietas, taip pat patekti į 2021 metų Europos krepšinio čempionatą. Moterų rinktinei iškeltas tikslas patekti į 2021 metų Europos krepšinio čempionatą.

Utenos „Juventus” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas