„Juventus“ savų sirgalių akivaizdoje įveikė „Šiaulius“

Pirmose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) naujojo sezono namų rungtynėse Utenos „Juventus“ rugsėjo 26 dieną po atkaklios kovos 83:78 (18:21, 22:14, 22:21, 21:22) įveikė Šiaulių „Šiaulius“ ir įsirašė pirmąją pergalę.

Pirmoji rezultatyvi ataka uteniškiams, jos smaigalyje atsidūręs Dovis Bičkauskis pasižymėjo taškais iš po krepšio (2:0). Netrukus sėkmingai gynyboje pasirodę „Juventus” krepšininkai nurūko į greitą puolimą ir išprovokavo varžovo pražangą, prie baudų metimo linijos stojęs Vaidas Čepukaitis realizavo vieną iš dviejų baudos metimą ir suteikė šeimininkams trijų taškų persvarą (3:0). Pirmuosius „Šiaulių” ekipos taškus pelnė Kristupas Žemaitis reidu į baudos aikštelę pelnydamas taškus su varžovo pražanga (5:3). Sekančioje atakoje Antanas Udras pridėjo dar du taškus ir išlygino rungtynių rezultatą, o įpusėjus ketvirčiui Šarūnas Beniušis realizavo metimą iš vidutinio nuotolio ir pirmą kartą išvedė į priekį svečių komandą (7:8). Sėkmingesnę atkarpą antroje kėlinio dalyje sužaidę Antano Sireikos auklėtiniai po taiklaus Karolio Lukošiūno tritaškio įgijo šešių taškų pranašumą (10:16), tačiau paskutinę ketvirčio minutę spurtą 4:0 surengę uteniškiai sumažino skirtumą iki trijų taškų (18:21).

Antrąjį kėlinį „Šiaulių” ekipa pradėjo taikliu A. Udro dvitaškiu, kuris sugrąžino jau turėtą penkių taškų pranašumą, tačiau sekančioje atakoje Martinas Gebenas atsakė tuo pačiu ir sumažino skirtumą iki trijų taškų (20:23). Neilgai trukus tolimą metimą įsmeigęs Aleksandras Zacharovas ne tik panaikino savo komandos turėtą deficitą, bet ir išvedė ją į priekį (27:25). Įpusėjus ketvirčiui uteniškiai spurtavo 5:0 ir susikrovė septynių taškų pranašumą (32:25). Iki kėlinio pabaigos likus pusketvirtos minutės „Juventus” sužaidė dar sėkmingiau ir po Alexo Hamiltono galingo dėjimo susikrovė dviženklę persvarą (38:27). Pirmosios rungtynių pusės pabaigoje puolime atsigavę šiauliečiai pelnė aštuonis taškus be atsako ir priartėjo prie šeimininkų per penkių taškų atstumą (40:35).

Po ilgosios pertraukos sugrįžę svečiai taikliu K. Žemaičio tritaškiu pratęsė spurtą ir sumažino skirtumą iki dviejų taškų (40:38). „Juventus” taškų badą po labai ilgos pertraukos nutraukė vieną baudos metimą iš dviejų realizavęs Dovis Bičkauskis, kuris sekančioje atakoje pridėjo tolimą metimą ir sugrąžino keturių taškų pranašumą (44:40). Ketvirčiui persiritus į antrąją pusę M. Gebenas po puikaus D. Bičkauskio perdavimo sugrūdo kamuolį į krepšį su varžovo pražanga ir pataikydamas baudos metimą padidino skirtumą iki septynių taškų (57:50). Per likusį kėlinio laiką uteniškių persvara šiek tiek aptirpo, tačiau vis tiek išliko solidi (62:56).

Lemiamą ketvirtį taikliais baudų metimais pradėjo „Juventus” kapitonas Arvydas Šikšnius (64:56), svečiai į tai atsakė taikliu Š. Beniušio dvitaškiu metimu (64:58).

Sužaidus keturias kėlinio minutes Ignas Vaitkus pelnė dvitaškį su pražanga ir sumažino svečių deficitą iki dviejų taškų (67:65), o įpusėjus ketvirčiui K. Žemaitis įsmeigė tritaškį, kuris išvedė „Šiaulius” į priekį (68:70). Sekančioje atakoje varžovo pražangą išprovokavęs D. Bičkauskis pataikė abu baudų metimus ir išlygino rungtynių rezultatą (70:70). Iki kėlinio pabaigos likus kiek daugiau nei dviem minutėms K. Guščikas pelnė taškus iš po krepšio ir suteikė trapią dviejų taškų persvarą Utenos komandai (75:73). Svarbiausiu rungtynių epizodu tapo D. Bičkauskio įsmeigtas tolimas metimas išvedęs uteniškius į priekį trijų taškų skirtumu (81:78). Galiausiai „Juventus” šventė sunkią pirmąją pergalę (83:78).

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Dovis Bičkauskis, 14 – Aleksandras Zacharovas, 12 – Vaidas Čepukaitis, 11 – Martinas Gebenas, 10 – Alexas Hamiltonas, 8 – Karolis Guščikas, 7 – Arvydas Šikšnius, 3 – Arnas Beručka.

„Šiaulių” komandos gretose išsiskyrė Ignas Vaitkus ir Šarūnas Beniušis.

„Juventus” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas