Kas naujo Utenos „Juventus“ klube…

Įsibėgėjus vasarai iš naujo formuojamas reprezentacinis Utenos krepšinio klubas „Juventus“. Jame bus nemažai naujovių, tarp kurių – ir nauji krepšininkai. Nauji žaidėjai (atsižvelgiant į jų praėjusių metų žaidimą) – labai perspektyvūs. Komandos vyriausiuoju treneriu ir toliau bus Žydrūnas Urbonas. Visi šio klubo mylėtojai prisimena, kad praėjusiame sezone, kuris baigėsi gana prastai – Lietuvos krepšinio lygos čempionate laimėta septinta vieta – kankino krepšininkų traumos. Todėl šiemet sustiprinta fizinio trenerio pozicija. Taip pat naujuoju Utenos „Juventus“ trenerio asistentu nuo birželio 18 dienos tapo buvęs krepšininkas Vidas Ginevičius.

„Juventus” gavo licenciją

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos posėdyje, kuriame uteniškiams atstovauja ir Ž. Urbonas, kol kas devyniems klubams suteiktos licencijos dalyvauti 2018–2019 m. „Betsafe–LKL” čempionate. Liepos 17 d. bendru sutarimu licencijos išduotos Kauno „Žalgiriui”, Vilniaus „Rytui”, Klaipėdos „Neptūnui”, Panevėžio „Lietkabeliui”, „Šiauliams”, Pasvalio „Pieno žvaigždėms”, Utenos „Juventus”, Alytaus „Dzūkijai” ir „Prienams”.
LKL valdybos posėdyje patvirtintas ir preliminarus 2018–2019 m. „Betsafe–LKL” čempionato tvarkaraštis. Atidarymo rungtynės vyks rugsėjo 22 d. „Žalgirio” arenoje, pirmas rungtynes žais čempionas Kauno „Žalgiris” su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis”. Reguliariojo sezono pabaiga numatoma 2019 m. gegužės 4 d., finalų pradžia – gegužės 21 d.

Sustiprintas fizinis rengimas

Praėjusį sezoną didelių problemų su žaidėjų traumomis turėjęs Utenos „Juventus” klubas ateinančiame sezone siekia viso to išvengti sustiprindamas fizinio rengimo trenerio poziciją. Iki šiol vienas dirbęs Mantas Saliamonas sulaukė pastiprinimo – į pagalbą pakviestas Mindaugas Saulevičius. Prie Utenos klubo prisijungęs M. Saulevičius savo fizinio rengimo trenerio karjerą prieš septynerius metus pradėjo Sabonio krepšinio centre. 28-erių radviliškietis 2014 m. vasarą dirbo nacionalinėje šešiolikmečių krepšinio rinktinėje, o jau tų pačių metų rudenį prisijungė prie Europos taurėje ir VTB lygoje rungtyniavusio Kantu „Red October” klubo.
Į pirmąją fizinio parengimo stovyklą, kuriai vadovaus naujasis klubo fizinio parengimo treneris M. Saulevičius, „Juventus” krepšininkai rinksis rugpjūčio 15 dieną.

Liko ir senbuvių

Nuo praėjusio sezono klube liko ir dar vienam sezonui sutartį pasirašė prieš pat sezono pabaigą traumą patyręs amerikietis Kenny Gainesas. Į komandą įsiliejusį ir vienu lyderių tapusį legionierių šių metų kovo mėnesį sustabdė sunki achilo sausgyslės trauma, dėl kurios jam teko baigti sezoną anksčiau laiko. Visi krepšinio gerbėjai prisimena, kaip jis praėjusiame sezone Lietuvos krepšinio lygos organizuojamoje Karaliaus Mindaugo taurėje dalyvavo „Oro karaliaus” konkurse ir jame pasirodė geriausiai – parvežė šio konkurso titulą į Uteną. Taip pat klube liko Dovis Bičkauskis bei Ugnius Nikitinas. „Juventus” gretose lieka ir Karolis Guščikas. Su sunkiojo krašto puolėju bendradarbiavimas pratęstas dar metams.
Utenoje išsaugotas ir dar vienas svarbus žaidėjas – komandos kapitonas Arvydas Šikšnius, kuris „Juventuse” lieka dar mažiausiai sezonui. 30 metų 196 cm ūgio krepšininkas Utenos klube rungtyniavo ir 2014–2015 metų sezone, kuris „Juventus klubui – ryškiausias istorijoje. Tame sezone puolėjas buvo vienas ryškiausių komandoje ir padėjo uteniškiams pirmą kartą klubo istorijoje iškovoti LKL bronzos medalius.
„Arvydas yra mūsų komandos kapitonas ir svarbiausių pergalių klubo istorijoje liudininkas, todėl, be jokios abejonės, pratęsti sutartį su šiuo krepšininku buvo vienas svarbiausių mūsų tarpsezonio tikslų. Esame labai laimingi, kad Arvydas ir toliau vilkės baltai raudonus „Juventus” klubo marškinėlius. Tai yra dar viena mūsų pergalė tarpsezonio rinkoje, dėl kurios tiek klubo nariai, tiek ir komandos sirgaliai turėtų būti labai laimingi”, – įvertino „Juventus” kapitono išsaugojimo svarbą klubo direktorius Eimantas Skersis.
Ž. Urbono vadovaujamą trenerių štabą taip pat sudarys V. Ginevičius, M. Saulevičius bei M. Saliamonas.

Naujokai

Pirmuoju Utenos „Juventus” klubo tarpsezonio pirkiniu tapo Aleksandras Zacharovas. Su puolėju iš Rusijos pasirašyta vienų metų sutartis. Iš Sankt Peterburgo kilusiam krepšininkui Lietuvos krepšinis – ne nauja patirtis: praėjusio sezono pavasarį jis debiutavo LKL gindamas Kėdainių „Nevėžio” garbę. „Nevėžyje” rusas sužaidė 15 rungtynių iš kurių net devyneriose surinko dviženklį taškų skaičių.
„Aleksandro žaidimą stebėjome praėjusį sezoną ir jis paliko labai gerą įspūdį. Nereikia pamiršti, kad šis krepšininkas buvo vienas rezultatyviausių LKL žaidėjų. Tai – šiuolaikinis ketvirtas numeris, kuris gali pataikyti iš toli, todėl praplės mūsų komandos žaidimą ir suteiks daugiau erdvės po krepšiu vidurio puolėjams. Tikimės, kad šis bendradarbiavimas bus žingsnis į priekį tiek krepšininkui, tiek mūsų klubui”, – apibūdino pirmąjį „Juventus” naujoką komandos vyr. treneris Ž. Urbonas.
Antruoju Utenos „Juventus” klubo naujoku tapo iš Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) atvykęs Gytis Radzevičius. Su atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galinčiu rungtyniauti krepšininku pasirašyta trejų metų sutartis. 23 metų 197 cm ūgio vilnietis savo karjerą pradėjo prisijungdamas prie Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniaujančio Kupiškio klubo, o jau kitame sezone apsivilko Vilniaus „Perlo” marškinėlius ir persikėlė į NKL čempionatą. Pastaruosius du sezonus G. Radzevičius praleido Šakių „Vyčio” gretose ir abu kartus padėjo komandai iškovoti NKL bronzos medalius. Praėjęs sezonas G. Radzevičiui – ypatingas: „Vyčio” lyderis buvo pripažintas naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju ir pateko į NKL 2017–2018 metų sezono simbolinį starto penketą.
Utenos „Juventus” komanda liepos mėnesio pabaigoje pasipildė trečiuoju užsieniečiu. Juo tapo Nacionalinėje koledžų atletų asociacijoje (NCAA) rungtyniavęs Connoras Burchfieldas. Su amerikiečiu gynėju pasirašyta dvejų metų sutartis pagal formulę „1+1″, kuri įsigalios po pusantro mėnesio peržiūros laikotarpio. 23 metų 193 cm ūgio atakuojantis gynėjas praėjusiame sezone rungtyniaudamas NCAA gynė „William & Mary” koledžo garbę ir vidutiniškai pelnydavo po 12,6 taško, atkovodavo po 3,3 kamuolio, atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir buvo lyderis ne tik komandoje, bet ir pačioje asociacijoje. Į Uteną atvykstantis C. Burchfieldas – puikus snaiperis. Taikliarankis iš JAV praėjusiame sezone metimus iš tolimų distancijų realizuodavo net 52 proc. taiklumu, o jo išskirtinį taiklumą tik patvirtino San Antonijuje vykusio snaiperio konkurso, kuriame varžėsi didžiausių koledžų krepšinio rinktinių žaidėjai, laimėjimas.
Utenos „Juventus” komandą papildė dar vienas jaunasis gynėjas – Arnas Beručka. Su atakuojančio gynėjo pozicijoje žaidžiančiu vilniečiu pasirašyta ketverių metų sutartis pagal formulę „2+2″. 21 metų 195 cm ūgio žaidėjas savo karjerą pradėjo 2015 metais Vilniaus „Perlo” komandoje, kurioje rungtyniavo iki pat praėjusio sezono pabaigos. A. Beručka jau spėjo ne tik debiutuoti LKL, tačiau ir iškovoti bronzos medalį. Gynėjas aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje debiutavo 2017 metų balandžio mėnesį, kai buvo paskolintas traumų išretintai Prienų–Birštono „Vytauto” ekipai, o trečios vietos apdovanojimą iškovojo tų pačių metų gegužės mėnesį su Vilniaus „Lietuvos ryto” klubu.
Ateinančiame sezone jaunasis „Juventus” naujokas rungtyniaus su dviguba licencija. „Betsafe-LKL” čempionate jis gins „Juventus” garbę, Nacionalinėje krepšinio lygoje – Molėtų „Ežerūno”.
Paklaustas apie sutarties naudą abiems pusėms „Juventus” klubo direktorius pabrėžė, kad tai planas ateičiai ir įvertino jaunojo krepšininko talentą bei džiaugėsi, kad jis pasirinko karjerą pratęsti Utenoje.

Europos turnyruose nedalyvaus

Pasak klubo direktoriaus E. Skersio, artėjantį sezoną „Juventus” žada nedalyvauti Europos turnyruose ir koncentruosis į LKL čempionatą bei bandys sugrįžti į FIBA Čempionų lygą.
„Ketinome dalyvauti BBL pirmenybėse, tačiau panašu, jog šios lygos artėjantį sezoną nebus. Teko girdėti, kad gali būtų sukurtas komercinis turnyras klubams, kurie nedalyvaus Europos turnyruose. Jei taip bus, žaisime šiame turnyre, jei ne – turėsime daugiau laiko pasiruošti LKL kovoms, kas taip pat nėra blogai. Kalbant apie Europos turnyrus, šią vasarą nusprendėme žengti žingsnį atgal, kad po to galėtume žengti du į priekį”, – ateities planus atskleidė klubo vadovas.

Parengė Vytautas Ridikas

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas