„Juventus“ krepšinio lyga ir šiemet papuošė Utenos sportą

Jau šeštą kartą vykusi „Juventus“ krepšinio lygos (JKL) fiesta Utenos žiūrovams padovanojo išskirtinį reginį. JKL, skatinanti ir auginanti jaunuosius krepšinio talentus, vėl sukvietė geriausius jaunuosius krepšininkus, kurie, dar būdami mokyklos suole, išbando save tikrose kovose.

Utenoje susitinka finalo ketvertui, kad išsiaiškintų, kas iš jaunųjų krepšininkų komandų stipriausi. Šiemet finalo ketverte kovojo dvi uteniškių komandos, taip pat Anykščių ir Rokiškio ekipos.

Dėl mažosios taurės savo jėgas išbandė Visagino technologijos ir verslo mokymo centro, Giedraičių Antano Jaroševičiaus, Švenčionėlių Mindaugo ir Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazijų jaunieji krepšinio mėgėjai. Nenuskriaustos ir merginos. Tarpusavyje kovojo keturios jų komandos: dvi iš Utenos DSC, Molėtų sporto centro ir „Anykštukės”.

Pasak JKL prezidento Pauliaus Čyvo, niekuomet netrūksta sportinio pykčio, gerų emocijų, atrandamų naujų draugų, džiaugsmo iškovotais titulais bei nusivylimo ir noro dar kartą pakartoti per sezoną nueitą kelią.

Didžiulis būrys žiūrovų palaikė finalininkus Utenos „Tūzus” ir praėjusių metų nugalėtojus Anykščių „Imam viršų”, taip pat netrūko emocijų kovojant ir dėl bronzos medalių, kuriuos laimėjo uteniškiai Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos „Antano ūsais”, matyt, pagerbdami savo ūsuotąjį trenerį Antaną Matulį, pasivadinę krepšininkai. Jie tik trijų taškų skirtumu (70:67) privertė nusileisti Rokiškio „Romuva 2″ jaunuosius žaidėjus.

Didžiausios emocijos vyko JKL didžiajame finale, kai Utenos Dauniškio gimnazijos „Tūzai” 57:55 (23:14, 7:14, 13:17, 14:10) įveikė čempionų titulą gynusius Anykščių „Imam viršų” krepšininkus ir pasidabino aukso medaliais.

Plačiau apie šią krepšinio šventę skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas