„Juventus“ namuose suklupo prieš „Dzūkiją“

Utenos „Juventus“ ekipa patyrė skaudžią nesėkmę Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe” – LKL) čempionate. Žydrūno Urbono auklėtiniai savo aikštelėje 75:79 (22:25, 22:20, 14:16, 17:18) nusileido Alytaus „Dzūkijos“ komandai.

Jonte Flowerso tritaškiu ir Mindaugo Kupšo dvitaškiusu pražanga susitikimą pradėję uteniškiai pirmieji pabėgo į priekį (6:0), bet atkarpa 8:2 atsakę svečiai sužaidus tris minutes išlygino rezultatą – 8:8. Įpusėjus kėliniui uteniškiai vėl kiek atitrūko (15:10), bet Nikolaos Stylianou tritaškiais prasidėjus paskutinei ketvirčio minutei sumažino deficitą iki minimumo (21:22), o Gediminas Navickas išvedė į priekį svečius – 23:22. Per likusį laiką alytiškiai pelnė dar du taškus ir po pirmųjų dešimties minučių „Dzūkija“ buvo priekyje – 25:22.

Nors antrąjį kėlinį dvitaškiu pradėję alytiškiai dar labiau padidino savo persvarą (27:22), Karolis Guščikas atsakė dvitaškiu, Dovis Bičkauskis pridėjo tolimą metimą ir sužaidus vos minutę rezultatas tapo lygus – 27:27. Įpusėjus kėliniui dzūkai ir vėl buvo priekyje (37:36), bet D. Bičkauskis ir M. Kupšas persvėrė rezultatą „Juventus“ naudai – 38:37. Visgi kėlinio pabaigą vėl sėkmingiau sužaidė svečiai, kurie įpusėjus mačui buvo priekyje rezultatu 45:44.

Trečiajame kėlinyje ir toliau vyko atkakli kova, tačiau priekyje didesnę laiko dalį buvo svečiai. Įpusėjus ketvirčiui N. Stylianou padidino svečių pranašumą iki trijų taškų (52:49), o likus žaisti dvi minutes šis skirtumas dar labiau išaugo – 58:53. Prasidėjus paskutinei kėlinio minutei skirtumas šoktelėjo iki aštuonių taškų (61:53), bet J. Flowersas pataikė iš toli, Simas Buterlevičius tiksliai realizavo abi baudas ir prieš lemiamas dešimt minučių „Juventus“ deficitas vėl aptirpo – 58:61.

Nervų karas tęsėsi ir ketvirtajame kėlinyje. Sužaidus pusketvirtos minutės Arvydas Šikšnius tolimu metimu išlygino rezultatą (62:62), bet Paulius Danisevičius pataikė iš toli, Paulius Petrilevičius pridėjo baudos metimą ir įpusėjus kėliniui dzūkai vėl nutolo – 70:66. Likus žaisti tris minutes komandas teskyrė taškas (69:70), o po M. Kupšo dvitaškio su pražanga rezultatas tapo lygus – 72:72. Visgi N. Stylianou netrukus pataikė iš toli, G. Navickas tiksliai realizavo abi baudas ir prasidėjus paskutinei minutes „Juventus” padėtis tapo kritiška – 72:77. Nors LaRonas Dendy dar pataikė iš toli (75:77), N. Stylianou paskutinę atakos sekundę smeigė metimą nuo lentos ir „Juventus“ patyrė nesėkmę rezultatu 75:79.

Utenos klubui 18 taškų surinko Mindaugas Kupšas, 13 – Anthony Irelandas, 10 – LaRonas Dendy, po 9 – Dovis Bičkauskis ir Jonte Flowersas, 7 – Maksymas Korniienko, 5 – Arvydas Šikšnius, po 2 – Karolis Guščikas ir Simas Buterlevičius.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė Nikolaos Stylianou, Paulius Petrilevičius, Gediminas Navickas bei Gediminas Žalalis.

„Juventus” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas