„Juventus“ ekipa nutraukė nesėkmių seriją FIBA Čempionų lygoje

Trečiąją pergalę šio sezono FIBA Čempionų lygos turnyre sausio 16 dieną iškovojo Utenos „Juventus“ klubas. Žydrūno Urbono auklėtiniai savo aikštelėje 81:73 (18:10, 17:27, 23:19, 23:17) įveikė Krasnojarsko „Jenisej“ ekipą.

Ši pergalė išsaugojo uteniškių galimybes patekti į kitą turnyro etapą bei, blogiausiu atveju, priartino prie kelialapio į FIBA Europos taurės turnyro atkrintamąsias varžybas.

Mindaugo Kupšo vedini uteniškiai sėkmingiau pradėjo susitikimą ir per pirmąsias penkias minutes į savo krepšį pataikę vos vieną metimą pabėgo į priekį – 12:3. Likus žaisti keturias minutes po galingo LaRono Dendy dėjimo skirtumas pirmą kartą tapo dviženklis (14:3), o netrukus dar šiek tiek padidėjo – 15:3. Keturi Vitalijaus Liutyčiaus taškais leido svečiams kiek sumažinti deficitą (7:15), o netrukus jau Ž. Urbonas buvo priverstas prašyti pasitarimo – 15:9. Per likusį laiką Jonte Flowersas pataikė tritaškį, o varžovai į tai atsakė vienu baudos metimu – 18:10.

Antrojo kėlinio pradžioje Dovis Bičkauskis ir Anthony Irelandas pataikė tolimus metimus, o „Juventus” pranašumas vėl tapo dviženklis (24:14). Visgi Anthony Hilliardo tikslių atakų dėka svečiai vėl priartėjo (24:30), o likus žaisti tris minutes komandas jau skyrė vos du taškai – 32:30. Negana to, Krasnojarsko klubas pelnė dar penkis taškus be atsako ir prasidėjus priešpaskutinei ketvirčio minutei jau „Janisej” buvo priekyje – 35:32. Per likusį laiką „Juventus” komandai pavyko kiek priartėti, tačiau įpusėjus mačui svečiai vis tiek buvo priekyje – 37:35.

Trečiąjį kėlinį keturias taškais iš eilės pradėjęs M. Kupšas vėl sugrąžino pranašumą „Juventus” klubui (39:37), bet Martino Meierio dvitaškis su pražanga netruko grąžinti persvarą Krasnojarsko komandai – 45:42. Įpusėjus kėliniui priekyje vėl buvo uteniškiai (47:45), o po Maksymo Korniienko tritaškio skirtumas šoktelėjo iki penkių taškų ribos – 56:51. Nors per likusį laiką svečiai sumažino atsilikimą, prieš lemiamas dešimt minučių „Juventus” buvo priekyje – 58:56.

Keturis taškus iš eilės pelnė Karolis Guščikas ketvirtajame kėlinyje sužaidus keturias minutes dar sykį sugrąžino persvarą uteniškiams (65:62), o A. Irelandas ją dar šiek tiek padidino – 69:65. Likus žaisti keturias minutes L. Dendy pataikė iš toli (72:65), bet tuo pačiu atsakė V. Liutyčius – 72:68. Likus žaisti pusantros minutės „Juventus” įgijo šešių taškų persvarą (74:68), o po A. Irelando ir L. Dendy tritaškių prasidėjus paskutinei minutei skirtumas tapo dviženklis – 80:70. Per likusį laiką svečiai jau neišsigelbėjo ir „Juventus” iškovojo pergalę rezultatu 81:73.

„Juventus” klubui 18 taškų pelnė Anthony Irelandas, 15 – Mindaugas Kupšas, 13 – LaRonas Dendy, 12 – Arvydas Šikšnius, 10 – Dovis Bičkauskis, 6 – Karolis Guščikas, 4 – Jonte Flowersas, 3 – Maksymas Korniienko.

Svečių gretose išsiskyrė Anthony Hilliardas, Suleimanas Braimohas, Vitalijus Liutyčius bei Martinas Meieris.

„Juventus“ inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas