Iš pasaulio čempionato – su medaliais

Italijoje, Treviso mieste, vyko XIV WSKA Pasaulio Šotokan karatė čempionatas, kuriame dalyvavo per 700 sportininkų iš 27 šalių: Amerikos, Kanados, Čilės, Brazilijos, Ganos, Pietų Afrikos ir kt. Lietuvai atstovavo 16 sportininkų, kurie dalyvavo 24 individualiose ir penkiose komandinėse rungtyse. Iš Utenos į pasaulio čempionatą vyko ir Utenos DSC bei klubo „Impulsas” sportininkai: Martyna Šaltenytė, Julijus Strazdas ir Ingrida Kalinauskaitė (treneris Kastytis Stankevičius).

Sėkmingiausiai čempionate pasirodė jaunimo merginų kumite komanda, kurią sudarė Lietuvos rinktinės narės: Martyna Šaltenytė iš Utenos (treneris Kastytis Stankevičius), Nomeda Tvaskaitė iš Vilniaus, Rūta Zigmantavičiūtė iš Panevėžio ir Goda Bilskytė iš Kauno. Po atrankos varžybų ketvirtfinalyje lietuvaitės, 2:1 įveikusios stiprią rusių komandą, pusfinalyje 2:1 nugalėjo šveicares, tačiau finale nežymia persvara 1:2 nusileido čekėms bei iškovojo sidabro medalius.

Čempionate teisėjavo tarptautinės kategorijos teisėjas panevėžietis Alfonsas Valuntonis, sportininkus kovoms ruošė LSKF treneriai Kastytis Stankevičius (Utena) ir Dainius Libnickas (Kaunas).

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas