Masinis futbolas Utenoje suvienijo kartas

Rugsėjo 29 dieną, švenčiant Europos masinio futbolo savaitę Utenoje, futbolo aikštėse siautė įvairaus amžiaus merginos ir moterys. Jos žaidė futbolą Utenos „Utenio”, Dauniškio bei Adolfo Šapokos gimnazijų stadionuose.

Rugsėjo 23–30 d. visoje Europoje švenčiama masinio futbolo savaitė, skirta neprofesionaliems futbolo žaidėjams ir entuziastams. Ta proga UEFA vykdo kampanija, kuri apjungia visas 55 UEFA valstybes, ir kvietė visą šią savaitę organizuoti šventes vaikams ir suaugusiems.

Nuo mažiausių vaikų iki veteranų, nuo mokinukių iki močiučių šią savaitę buvo kviečiami į skirtingose šalyse vykstančius linksmus futbolo renginius.

Utenoje per 170 moterų ir mergaičių gainiojo kamuolį ir dalinosi džiugiomis emocijomis. Gimnazijų stadionuose varžėsi trys „Utenio” merginų komandos, po dvi komandas iš Vilkijos ir Vilniaus MFA „Žalgiris” bei viena komanda iš Ignalinos.

„Utenio” stadione rungtyniavo keturios miesto moterų komandos – „Nosted mechanika”, „Utenos Utenio mamos”, Utenos rajono savivaldybės administracija bei sėkmingai į Utenos moterų futbolą įsiliejusios, naują komandą subūrusios, „Baltyre LT”.

Mažiausios futbolininkės iš vaikų darželių „Gandrelis”, „Eglutė”, „Želmenėlis” ir „Varpelis” ne tik pačios smagiai trypė futbolo aikštėje, bet ir nupiešė šypsenas visų jas palaikančių žiūrovų veiduose, o ypač daug ovacijų sulaukė pirmą kartą Utenoje susibūrusios ir entuziastingai futbolą žaidusios „Močiutės”, kurios buvo apdovanotos mėnesiniais sporto klubo abonimentais ir iš UEFA atkeliavusiais marškinėliais.

Visos dalyvės ir varžyboms teisėjavę „Utenis B” komandos žaidėjai Orestas Samochvalovas, Gabrielius Petuchovas, Ignas Modėjis, Deividas Maciulevičius, Almantas Gulijevas buvo apdovanoti jėgas atgauti padėjusiomis nuolatinės „Utenio” draugės „Amber pica” picomis.

Lietuvos masinio futbolo asociacija komandoms dovanojo marškinėlius, užrašų knygeles ir rašiklius mažiausiųjų futbolininkių auklėtojoms, o „Utenos Utenis” mergaites pradžiugino saldžiais prizais, kuriuos jos išsidalino po šokių kolektyvo „Vieversa” dovanoto smagaus „Flash dance” šokio, kurį šokti mokė Augustas Žvirblis.

Linksma futbolo šventė, suvienijusi mamas, močiutes ir anūkes, dalyvių vertinimu, tapo ne tik puikia proga išmėginti savo futbolo gebėjimus, tačiau ir galimybe skirtingų kartų atstovėms kartu šauniai praleisti laiką.

Utenos „Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas