Meilė futbolui – visam gyvenimui

Futbolas, mūsų šalyje dar neseniai vadintas vyriška sporto šaka, jau keletą metų sparčiai populiarėja tarp moterų. Tai patvirtina ir Utenos „Utenio” futbolo akademijos merginos, energingai spardančios kamuolį stadione, dalyvaujančios įvairiuose futbolo turnyruose ir svajojančios debiutuoti LFF moterų I lygoje, o gal net būti pakviestos į rinktinę.

Mergaičių treneris Arūnas Rastenis sakė, kad „Utenio” futbolo akademijoje nusprendus burti merginų komandą jis neabejojo, jog merginų, norinčių žaisti šį žaidimą, Utenoje atsiras nemažai.

„Anksčiau mergaitės treniruodavosi kartu su vaikinais, o dabar džiugu, kad turime atskirą merginų komandą, – sakė jis. – „Utenio” futbolo akademijos merginos gyvena futbolu, todėl smagu su jomis dirbti.”
Viena iš A. Rastenio ugdomų futbolininkių – Aušrinė. Ji kartu seserimi dvyne futbolo treniruotes lankyti pradėjo vos prieš pusę metų, tačiau dabar be kamuolio gyvenimo nebeįsivaizduoja. Savo komandos vartus sauganti keturiolikmetė mergina sakė, kad futbolui skiria didžiąją laiko dalį, o tomis dienomis, kai nevyksta treniruotės, kamuolį gainioja kieme.
„Laukiu kiekvienos treniruotės, kiekvienų varžybų. Futbolas mane įtraukė, nors iki šiol nesidomėjau jokia sporto šaka, nesužavėjo nei šokiai, nei dainavimas”, – sakė viename iš turnyrų spėjusi geriausios vartininkės titulą pelnyti Aušrinė.
Prieš trejus metus futbolas sužavėjo dabartinę merginų komandos kapitonę Ugnę. Pradėjusi futbolininkės kelią kaip vartininkė dabar mergina žaidžia visose pozicijose.
„Anksčiau lankiau muzikos mokyklą, bet ištvėriau tik trejus metus, tuomet pasirinkau lengvąją atletiką, bet draugė pakvietė išmėginti jėgas futbole, – pasakojo Ugnė. – Iš pradžių galvojau, kad nesuprantu šio žaidimo ir nesugebėsiu jo žaisti, bet pradėjusi lankyti treniruotes kitur savęs nebeįsivaizduoju, tai – meilė visam gyvenimui”.
Darija, beveik dvejus metus lankanti futbolo treniruotes, sakė į futbolą pasinėrusi visa galva.
„Net nežinau kas man smagiausia futbole – per treniruotes spėjame ir padirbėti, ir pajuokauti. Džiugina laimėtos varžybos, tačiau, jei visuomet laimėsi – nebebus noro tobulėti ir siekti aukštesnio rezultato, – svarstė Darija. – Futbole reikia mąstymo, greitos reakcijos, koncentracijos, pastabumo, man patinka, kad treniruotėse yra lavinamos šios savybės.”
Merginos atskleidė, kad ne tik pačios žaidžia futbolą, bet ir atidžiai stebi „Utenio” komandos futbolininkų žaidimą, pasirenka jų pozicijoje žaidžiančius žaidėjus ir stengiasi į juos lygiuotis, seka jų tobulėjimą, lankosi visose varžybose.
Anksčiau susidūrusios su suaugusiųjų požiūriu, kad futbolas – sportas ne mergaitėms ir joms aikštėje ne vieta, „Utenio” futbolo akademijos auklėtinės tvirtino sparčiai keičiančios tokį vertinimą. Dabar artimieji ateina jų palaikyti vykstančių rungtynių metu ir džiaugiasi aktyvia merginų veikla.

Utenos „Utenio” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas