„Utenis“ – Ispanijos spaudoje

„Utenio” pavadinimą jau žino ir Ispanijos futbolo gerbėjai bei šia sporto šaka besidomintys – apie Utenos miesto futbolo klubą parašė didžiausias Ispanijoje sporto leidinys.

„Marca” yra Ispanijos nacionalinis kasdieninis sporto laikraštis, priklausantis „Unidad Editorial” . Laikraštis daugiausia dėmesio skiria futbolui, visų pirma Madrido „Real” , „Atletico” ir „Rayo Vallecano” kasdienei veiklai. Kasdien skaitytojų skaičius viršija 2,5 mln.
Visą puslapį uteniškiams skyręs leidinys straipsnyje „Lietuvos komanda kalba ispaniškai” pristatė „Utenį” ir jame žaidžiančių ispanų futbolininkų bei vyriausiojo trenerio Davido Campanos įspūdžius apie mūsų šalį bei miestą. Ispanai leidiniui teigė esantys laimingi galėdami žaisti „Utenyje”, nors lietuviškas futbolas gerokai skiriasi nuo gilias tradicijas ir mokyklą turinčio ispaniškojo. Treneris akcentavo uteniškių pasitikėjimą ir tikėjimą juo, jo priimamais sprendimais ir sakė padarysiąs viską, kad tą pasitikėjimą pateisintų. „Aš padėjau viską ant stalo: atsivežiau į Uteną savo šeimą, pasinaudojau savo pažintimis ir kontaktais Malagoje ir dirbu negailėdamas jėgų.”
D. Campana į „Utenį” neseniai pasikvietė žaidėjų, kuriuos pats puikiai pažįsta ir ne kartą gyvai stebėjo jų žaidimą bei sekė progresą. Pasak trenerio, galima kviestis žaidėjus vien remiantis statistika ir filmuota medžiaga, tačiau tai – lyg katės maiše pirkimas. „Ispanija yra didelė šalis, turinti daug puikiai žaidžiančių futbolininkų ne tik „Real” ar „Atletico” komandoje, taip pat gilias futbolo tradicijas bei jų rengimo sistemas. Lietuvoje – atvirkščiai, futbolo komandų yra daugiau nei gerai žaidžiančių futbolininkų, natūralu, kad jie yra kviečiami iš kitų šalių.”
D. Campana sakė besidžiaugiantis matydamas, kaip kiekvieną dieną Utenoje situacija keičiasi, tačiau, dirbdamas lietuviškame klube, problemų tiek savo komandoje, tiek Lietuvos futbole mato daug. Lietuvoje yra daug žaidėjų iš Rytų šalių, tokių kaip Rusija ar Baltarusija, sudarančių žaidėjų daugumą komandose, tačiau ten futbolas pernelyg skiriasi ne tik nuo ispaniško ar prancūziško, tačiau ir nuo lietuviško. Todėl, „Utenio” trenerio manymu, reikia priimti sprendimus, leisiančius ne vien subalansuoti komandą, pagerinti jos žaidimą, bet ir išnaudoti siūlomą patirtį bei žinias. D. Campana lietuvių futbolininkų žaidime pasigenda ne tik meistriškumo, tačiau ir energijos bei ambicijų. „Futbolas turi džiuginti, – sakė „Utenio” treneris. – Tam reikia gražaus žaidimo ir pergalių. Tačiau dabar, paklausus jaunimą treniruojančių trenerių, kiek jaunų žaidėjų ateityje galėtų prisijungti prie „Utenio”, sulaukiu atsakymo, kad vos vienas. Vadinasi reikia dirbti ne tik pagrindinėje komandoje, tačiau ir futbolo mokykloje.”

„Utenio” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas