Uteniškius traukiantis Vyžuonos parkas vėl keičiasi

Didelio būrio uteniškių ir svečių sulaukiantis Vyžuonos parkas nuo šiol lankytojams taps dar patrauklesnis. Pasinaudojus Europos Sąjungos (ES) skiriama parama, prasidėjo intensyvūs darbai, kuriuos atlieka AB „Utenos melioracija”. Čia iki liepos mėnesio pabaigos bus įrengtos erdvės tiek profesionaliems sportininkams, tiek sporto mėgėjams bei tiems, kurie Vyžuonos parke norės pasisemti šiek tiek sveikatos.

Renkasi aktyvų poilsį

Gražią ir saulėtą pavasario dieną Vyžuonos parke sutikta pasivaikščioti išėjusi uteniškė Birutė džiaugėsi, kad ji jau keletą metų kone kasdien renkasi aktyvų poilsį – pasiima šiaurietiškojo ėjimo lazdas ir po keletą kilometrų keliauja pėsčiųjų takais. Dažnai prie jos prisijungia ir būrys bendraminčių, gyvenančių Aukštakalnio mikrorajone. „Esame senjorės, tad rūpinamės savo sveikata ir taip maloniai leidžiame laiką, pasidalijame patarimais, kaip sveikai gyventi”, – prisipažino jau seniai sveiku gyvenimo būdu besidominti Birutė. Daugiau nei keturis dešimtmečius mūsų mieste gyvenanti moteris prisiminė ir tarybinius metus, kai dabartinė vieta, kuriame šiandien įkurtas Vyžuonos parkas, atrodė ypač niūriai: su stačiais šlaitais, takeliu, kuris dėl purvo būdavo ne visuomet išbrendamas.
Paklausta, ar girdėjo apie Vyžuonos parko sutvarkymo II etapą, moteris prisipažino, jog mažai žino, kokie darbai bus atliekami ir kokiomis naujovėmis galės džiaugtis uteniškiai. Ji labiausiai apsidžiaugė tuo, kad bus pradėtas įrengti sveikatingumo takas, kuriame jau šiais metais galės aktyviai sportuoti ir treniruoti kūną. „Mums, senjorams, brangu eiti sportuoti į sporto klubus. O šis variantas – puiki galimybė judėti”, – nuoširdžiai pasidžiaugė uteniškė.

Daugiau nei vienas milijonas eurų

Utenos rajono savivaldybės administracija vykdo projektą „Vyžuonos parko ir prieigose esančių viešųjų erdvių kompleksinis sutvarkymas, siekiant sukurti miesto aktyvaus poilsio zoną ir pritaikyti miesto bendruomenės poreikiams”. Projektas įgyvendinamas pagal 2007–2013 metų Sanglaudos skatinimo veiksmų programos prioriteto „Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai” priemonę „Regioninių ekonomikos augimo centrų plėtra”.
Projektas finansuojamas ES struktūrinių fondų ir Utenos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis. Šiam projektui vykdyti ES struktūrinių fondų skirta 1 159 777,83 euro.
Pagrindinis šio projekto uždavinys – padidinti Utenos rajono socialinį ir ekonominį patrauklumą, pagerinti gyvenamąją aplinką, suteikti galimybę organizuoti daugiau įvairių renginių bei susibūrimų visuomenei, aktyviai poilsiauti, pritraukti įvairaus amžiaus lankytojų bei svečių.
Prieš Velykas gautas leidimas statyboms vykdyti, todėl jau šiomis dienomis Vyžuonos parke prasideda BMX trasos, sveikatingumo tako įrengimas ir kiti darbai, kuriuos numatyta užbaigti šių metų liepos 31 dieną.

Atsiras ir sveikatingumo trasa

Atliekant Vyžuonos parko ir jo prieigose esančių viešųjų erdvių Utenos mieste sutvarkymo II etapo darbus, uteniškių džiaugsmui bus įrengta sveikatingumo trasa, kurią sudarys apie 10–15 aikštelių.
Parko zonoje tarp Utenos daugiafunkcio sporto centro ir prekybos centro „Maxima” nusidrieks trasa, skirta sportuoti mėgstantiems miesto gyventojams. Tai bus puiki galimybė treniruotis ne tik mėgėjams, bet ir profesionalams, nes prie kiekvieno treniruoklio bus galima rasti specialią programą skirtingo amžiaus uteniškiams. „Kad parkas taptų judresnis, parengėme sveikatingumo tako koncepciją – tai takas, norintiems pajudėti ir praleisti laisvalaikį bei sportininkams profesionalams”, – sakė projekto rengėjai.
Šalia K. Donelaičio gatvės atsiras BMX trasa: šiuo metu trasa formuojama ant žemės paviršiaus, o vėliau paviršius bus padengtas specialiomis medžiagomis.
Vyžuonos parko rengimo I etape buvo pradėti ir amfiteatro – apvalios formos terasos pasisėdėti ir mini koncertams vietos – įrengimo darbai. Tačiau tam, kad šie darbai būtų iki galo užbaigti, reikės pasirūpinti apšvietimu.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas