Paroda, sujungusi žemę ir dangų

LR Seimo Parlamento galerijoje rugsėjo ir spalio mėnesiais buvo galima pasigrožėti Utenos krašto dailininko Jono Pleckevičiaus tapybos ir Lietuvos puodžių karaliaus Vytauto Valiušio keramikos darbais. Akį traukė grakščios V. Valiušio vazos, vazelės, puodai, J. Pleckevičiaus drobėse – atgiję Lietuvos ir Latvijos kaimų, miestelių vaizdai.

Parodos iniciatorė, organizatorė ir globėja – Seimo narė Milda Petrauskienė. Seimo narė jau ne pirmą kartą LR Seime surengia Utenos krašto kūrėjų, tautodailininkų parodas, kartu pakviesdama koncertuoti vienos ar kitos seniūnijos meno kolektyvus. V. Valiušio ir J. Pleckevičiaus darbų paroda skirta Utenos miesto 753-iajam gimtadieniui.
Surengtame Jono Pleckevičiaus tapybos ir Vytauto Valiušio keramikos darbų parodos pristatyme ir aptarime dalyvavo bei parodos globėją ir autorius sveikino gausus būrys svečių: Seimo kancleris Jonas Milerius, Utenos kraštiečių klubo „Indraja” prezidentas, Vilniaus dailės akademijos prorektorius menui prof. Arvydas Šaltenis, menotyrininkė, kraštiečių klubo prezidento pavaduotoja Gražina Kadžytė, Vilniaus žemaičių kultūros draugijos pirmininkė Dalia Juodkaitė-Dirgėlienė. Į pristatymą atvyko ir nemažas būrys uteniškių: Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Misiūnienė, Utenos kraštotyros muziejaus direktorė Lilija Jovarienė, Leliūnų seniūnė Lina Petronienė, Leliūnų pagrindinės mokyklos direktorius Vygantas Kornejevas. Sveikinimus, darbų pristatymus, autorių pasisakymus paįvairino Utenos kultūros centro Leliūnų skyriaus popchoro „Aušra” koncertas.
Kalbėdami Jonas Pleckevičius ir Vytautas Valiušis sakė, kad jiems yra didelė garbė surengti parodą Seime. „Turėčiau būti pripratęs prie parodų atidarymų, nes ne vieną jau esu surengęs, bet šiandien labai jaudinuosi,” – sakė Vytautas Valiušis. Gražina Kadžytė akcentavo, kad paroda – tarsi dangaus ir žemės sąlytis, kuriame tėviškės vaizdai, pakiliai nutapyti J. Pleckevičiaus paveiksluose, gražiai dera su moliu, V. Valiušio paimamu iš žemės.
Atsidėkodama už įspūdingą parodą, sužavėjusią visus Seimo narius ir visus Seimo lankytojus, bei koncertą, Milda Petrauskienė įteikė padėkas ir dovanas parodos autoriams, popchoro vadovams Aušrai ir Edmundui Gutauskams, garbiems parodos svečiams.       

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas