Utenos krašto kūrėjas Albinas Šileika

Portale udiena.lt pristatome Utenos krašto kūrėjus. Kviečiame aktyviai domėtis jų kūryba ir gyvenimu. Šį kartą kviečiame trumpai susipažinti su prieverpsčių ir rankšluostinių drožėju uteniškiu Albinu ŠILEIKA. Kviečiame būti aktyviais ir siųsti į el.paštą  udiena.lt@gmail.com Jus dominančius klausimus šiam Utenos krašto kūrėjui iki rugsėjo 16 dienos, o atsakymus į klausimus pateiksime vėliau.

1973 metais Vilniuje gimęs ir daugelyje metų Utenoje su šeima gyvenantis bei kuriantis tautodailininkas Albinas Šileika turi sukaupęs didžiulę drožtų prieverpsčių kolekciją. Aktyviai rengia personalines parodas įvairiuose šalies rajonuose, dalyvauja Utenos rajono tautodailininkų parodose.
Policininko profesija suderinama su menu – tai pripažįsta ir pats menininkas. Jis darbe – uniformuotas policijos pareigūnas, o namie – liaudies menininkas, kuris prakalbina medį įmantriausiais raštais. Po įtemptos dienos A. Šileika namuose randa patį geriausią atsipalaidavimo būdą – prieverpsčių ir rankšluostinių raižymą, kuris tautodailininkui suteikia dvasinę ramybę ir kūrybinį polėkį.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas