Utenos krašto kūrėja Elena Kiškienė

Portale udiena.lt pristatome Utenos krašto kūrėjus. Kviečiame aktyviai domėtis jų kūryba ir gyvenimu. Šį kartą kviečiame trumpai susipažinti su tautinių juostų pynėja Elena KIŠKIENE. Kviečiame būti aktyviais ir siųsti į el. paštą udiena.lt@gmail.com Jus dominančius klausimus šiai Utenos krašto kūrėjai iki gegužės 23 dienos, o atsakymus į klausimus pateiksime vėliau.

Utenos vaikų lopšelio darželio „Želmenėlis” meninio ugdymo pedagogė ir folkloro ansamblio „Kupolytė” vadovė Elena Kiškienė gimė Ukmergės rajone, Kurklintiškių kaime. Jos mama buvo puiki kaimo mezgėja, tad nuo mažens Elena domėjosi įvairiais rankdarbiais: mezgimu, nėrimu vąšeliu, siuvimu, o vėliau pradėjo pinti ir aukštaitiškas juostas.
„Juostas pinu tradiciniu dvinyčiu egliniu ir miliniu egliniu būdu, vyrauja tradicinis aukštaitiškų juostų spalvų derinys: žalia, geltona, raudona spalvos. Juostas pinu iš pusvilnonių, rečiau iš vilnonių siūlų. Didžiąją dalį mano pintų juostų riši folkloro ansamblio „Kupolytė” dainininkai, kitas įvairiomis progomis dovanoju garbingiems žmonėms”, – apie save pasakojo E. Kiškienė.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas