Utenos krašto kūrėja Ramutė Žiagūnienė

Portale udiena.lt pristatome Utenos krašto kūrėjus. Kviečiame aktyviai domėtis jų kūryba ir gyvenimu. Šį kartą kviečiame trumpai susipažinti su siuvinėtoja iš Alantos Ramute Žiagūniene. Kviečiame būti aktyviais ir siųsti į el. paštą udiena.lt@gmail.com Jus dominančius klausimus šiai kūrėjai iki liepos 2 dienos, o atsakymus į klausimus pateiksime vėliau.

R. Žiagūnienė gimė Užuprūdžių kaime, Molėtų rajone, šiuo metu gyvena ir kuria Naujasodyje (Alantos seniūnija). Lietuvos Tautodailininkų sąjungos narė R. Žiagūnienė nuo 1989 metų priklauso Vilniaus krašto siuvinėtojų būreliui. Tautodailininkei suteiktas meno kūrėjo statusas (2005 m.).
Moteris daug laiko skiria tradicinių tautinių marškinių ir prijuosčių siuvinėjimui adinuke. Tautodailininkei nesvetimi ir kitos paskirties rankdarbiai – staltiesės, užuolaidos, servetėlės. Siuvinėjimą derina su nėrimu. Jau daugelį metų puoselėjanti meilę dailiesiems amatams, Lietuvos etnografiniam paveldui, ji – nuolatinė Alantos technologijų ir verslo mokyklos talkininkė, čia vykstančių parodų ir mugių organizatorė ir dalyvė, respublikinių tradicinio siuvinėjimo stovyklų– seminarų (1999-2011 m.) organizatorė, Utenos apskrities jaunųjų siuvinėtojų stovyklos (2004–2006 m.) mokytoja. Su siuvinėjančiomis draugėmis Janina Čekeliene ir Terese Sabaliauskiene yra ne kartą surengusi autorines parodas. Siuvinėjimo ir nėrimo darbai buvo eksponuojami Utenos apskrities liaudies meno parodoje ,,Aukso vainikas” (2009–2017 m.), Molėtų miesto šventei skirtose mugėse (2010–2017 m.), rajono dailės ir fotografijos premijos parodose, organizuotose Molėtų krašto muziejuje (1999–2018 m.).
Siuvinėjimo darbų yra padovanojusi Molėtų krašto muziejui, jų yra įsigiję Lietuvos muziejai, pavieniai siuvinėto meno gerbėjai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas