Utenos krašto kūrėja Dalia Stalauskienė

Portale udiena.lt pristatome Utenos krašto kūrėjus. Kviečiame aktyviai domėtis jų kūryba ir gyvenimu. Šį kartą kviečiame trumpai susipažinti su tapytoja ant stiklo ir šilko molėtiške Dalia Stalauskiene. Kviečiame būti aktyviais ir siųsti į el. paštą udiena.lt@gmail.com Jus dominančius klausimus šiai uteniškei iki rugsėjo 25 dienos, o atsakymus į klausimus pateiksime vėliau.

 „Gamtos motyvai atkeliauja iš prisiminimų apie tėviškės sodybą, kurioje užaugau – tarp smilgų, purvažolių, šermukšnių ir kaštonų, mamos puoselėtų gėlynų, tėvelio numylėto sodo pažinau pačias gražiausias augmenijos formas. Visa tai papildo labai dažnos dabartinės ekskursijos į visokią gamtą – žaliuojančią, apsnigtą, lyjančią, žydinčią, temstančią… Tai yra mūsų tikrieji namai. Gal todėl savo darbuose dažnai karūnuoju paukščius, žuvis, medžius, lietų. Man atrodo, ne valdovai, o gamta yra tikrasis šio pasaulio karalius. Gamta ir mitologija yra šalia viena kitos. Išsamesni ar fragmentiški pasiskaitymai, atsitiktinės nuogirdos ar pamatymai tyliai dirba savo darbą, kai imuosi piešti. Viskas sugula be ypatingų taisyklių ar pastangų. Piešiu pamąstymus kaip galėjo ar galėtų būti. Panašu į pasaką, prasidedančią nuo eskizo”, – taip save ir savo kūrybą vaizdingai apibūdina Molėtuose gyvenanti Dalia Stalauskienė.

Menininkė gimė Paežerio kaime, Šilalės rajone. Mokėsi Upynos vidurinėje mokykloje, studijavo Šiaulių pedagoginiame institute. Su vyru Gintaru gyvena Molėtuose, turi tris dukras. Kūrybos sritys: piešiniai ant stiklo, tapyba ant šilko, indų dekoravimas, popieriaus karpiniai, atvirukai, fotografija.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas