Tarptautinė turizmo paroda „Adventur“: prie kokių naujų tendencijų taikosi kelionių organizatoriai?

Sausio 20–22 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo”, Vilniuje, kelionių entuziastus sukvies jau tradicija tapusi 5-oji tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda – „Adventur”. Tris dienas truksiančiame renginyje lankytojai turės galimybę praplėsti atostogų žemėlapį naujomis kryptimis Lietuvoje ir už jos ribų, susipažinti su karščiausiomis 2017-ųjų turizmo sektoriaus tendencijomis bei pasiklausyti vertingų patarimų tiesiai iš ekspertų lūpų.

Vieno iš parodos dalyvių, Lietuvos turizmo rinkos senbuvio – kelionių organizatorius ir agentūros „Baltic Tours” parodos stendas šiemet orientuotas tiek į tolimas, egzotiškas atostogas mėgstančius poilsiautojus, tiek į keliautojus, kurie pirmenybę teikia trumpoms, savaitgalio išvykoms po Europą. Atsižvelgiant į pirmųjų poreikius parodoje bus pristatyta 18 unikalių nekasdienių kelionių maršrutų egzotinėmis kryptimis. Tuo tarpu sparčiai populiarėjančių trumpųjų išvykų gerbėjai bus supažindinti su šio sezono naujiena – itin patraukliais dinaminio paketavimo pasiūlymais kelionėms į įvairius Europos miestus. Viso bus pristatyta per 30 krypčių.
Besikeičiantiems įpročiams – dinaminis paketavimas
Kelionių organizatoriams ir agentūroms atliepiant į kintančios turizmo rinkos pokyčius, kuomet vis daugiau poilsiautojų iš Lietuvos atostogas ima skaidyti mažesniais segmentais, t. y. atostogų vykstama dažniau, tačiau trumpesniam laikotarpiui, pavyzdžiui, savaitgaliui ar keletui dienų, rinkoje pagreitį įgauna trumpųjų išvykų pagal dinaminį paketavimą pasiūlymai.
Dinaminis paketavimas pasaulyje yra gerai žinomas kaip paslauga, kuomet konkretus kelionės pasiūlymas sukonstruojamas agentūrai parenkant arba klientui pačiam pasirenkant skrydžio kryptį reguliariomis arba pigiomis skrydžio bendrovėmis, apgyvendinimą ir kitas paslaugas. T. y. visas kelionės paketas sudaromas visiškai individualiai, kartu su klientu. Tuo tarpu įprastas kelionės pasiūlymas (paketas) nuo pradžios iki galo sudėliojamas paties kelionių organizatoriaus, o klientui belieka tik jį rinktis arba ne.
„Dinaminio paketavimo atsiradimui bene daugiausia įtakos turi keliautojų įpročių pasikeitimas ir klientų individualumas kaip viena ryškiausių mūsų dienų vertybių. Pastebime, kad 2017-aisias trumpųjų išvykų poreikis po didžiuosius Europos miestus kaip niekad išaugo, tad mūsų šių metų parodos tikslas – iš arčiau supažindinti lietuvius su tokioms kelionėms pritaikyto dinaminio paketavimo galimybėmis”, – sakė Rasa Levickaitė, „Baltic Tours” projektų vadovė.
Ne tik patogu, bet ir nebrangu
Kaip teigia R. Levickaitė, dinaminis paketavimas itin parankus trumpam atsitraukimui nuo kasdienių darbų, pavyzdžiui, keliaujant po didžiuosius Europos miestus, tokius kaip Barselona, Roma, Paryžius, Berlynas, Londonas ir kt. Efektyvu ne tik tai, kad kelionės paketas sudaromas pagal individualius kliento kelionės poreikius, tačiau leidžia ir optimaliai pasirinkti atostogų trukmę bei sutaupyti nemažai pinigų.
„Šis kelionės planavimo tipas idealiai tinka poilsiautojams, kurie pirmenybę teikia trumposioms išvykoms. Pirmiausia tuo, kad įprasto kelionės paketo trukmė yra vidutiniškai 7 dienos. Vadinasi, tiems, kas anksčiau norėjo ištrūkti trumpiau, pavyzdžiui, tik 4-5 dienoms, trumpesnio kelionės paketo pasirinkimo tiesiog nebuvo. O štai šiandien renkantis dinaminį paketavimą atostogų trukmę kiekvienas gali apsibrėžti kur kas optimaliau, atsižvelgiant į individualius norus ir galimybes”, – kalbėjo R. Levickaitė.
Pasak „Baltic Tours” atstovės, sulig dinaminio paketavimo atsiradimu keičiasi ir kelionėms išleidžiamų pinigų sumos. Jei, pavyzdžiui, už tradicinę 7 dienų kelionę sumokama vidutiniškai 620 eurų asmeniui, tai dinaminio paketavimo atveju kelionė, pavyzdžiui, su 3 nakvynėmis prasideda nuo 125 eurų.
Rekomenduoja investuoti į įspūdžius
Tiems, kam skubėti ir atostogų prisiminimų iš daugybės trumpų išvykų lipdyti nesinori, kelionių organizatorius „Baltic Tours” 2017-aisiais naujų potyrių rekomenduoja ieškoti kur kas radikaliau nuo Europos besiskiriančiose tolimosiose šalyse. Šių metų parodos stende dalyviams bus pasiūlyta susipažinti net su 18 unikalių tolimųjų krypčių maršrutų, tarp kurių Indija, Šri Lanka, Vietnamas, Balis, Kambodža, Laosas ir Maldyvai.
„Nors lietuvių susidomėjimas tolimosiomis šalimis kasmet auga, vis dar klaidingai manoma, jog egzotinės kelionės, pavyzdžiui, po Aziją, lyginant su Europos šalimis, reikalauja didžiulių išlaidų ir yra sunkiai įkandamos. Parodos dalyviams norime parodyti, kad kartais kokybiškos dviejų savaičių atostogos, pavyzdžiui, Indijoje, su lėktuvų bilietais gali kainuoti mažiau nei atostogos Italijoje ar Graikijoje, o patirti įspūdžiai ir atsiminimai – kardinaliai kitokie”, – pasakojo „Baltic Tours” kelionių pardavimo vadovas Andrius Paulionis. Nors populiariausios kryptys vis tiek išlieka Kanarų salos, Italija, Graikija, Ispanija, Turkija.
Kaip teigia A. Paulionis, parodoje dalyvausiantys tolimųjų išvykų aistruoliai ar vis nedrįstantieji leistis į naujų potyrių žadančią egzotinę kelionę taip pat turės išskirtinę galimybę sudalyvauti loterijoje, kurios prizas – lėktuvo bilietai dviem asmenims į Indijos sostinę Delį.
„Šurmuliuojančios gatvės, spalvingi vietiniai turgūs, Senojo Delio architektūra, kontrastuojanti Naujojo Delio kosmopolitiškumui – pirmieji įspūdžiai, kurie užplūs vos atvykus į Indijos sostinę. Atostogaujant šioje šalyje nauji potyriai lydi kiekviename žingsnyje, o loterijoje laimėti lėktuvo bilietai nepatirtus įspūdžius leis pasiekti ranka. Tereikia juos pasitikti, kaip vietiniai sako – „namaste”, – šypsojosi A. Paulionis.

Elena DUMPIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas